Motroc, favorit să preia FC Rapid. Moldovan și-a anunțat jucători că nu rămâne

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 03 Jul. 2014, 13:25 Actualizat: 03 Jul. 2014, 14:15 Pregătiri, amicale
Motroc, favorit să preia FC Rapid.  Moldovan și-a anunțat jucători că nu rămâne

UPDATE 13:42 Conducerea clubului Rapid încearcă să rezolve criza de la nivelul echipei. După ce Viorel Moldovan a anunțat că nu va mai rămâne, principalul nume care e vizat să fie antrenor principal e Florin Motroc. Acesta a antrenat ultima oară în Bahrain, pe echipa Al-Riffa, formație cu care a ieșit campion în acest an.

Motroc e liber de contract și se află în București. Tehnicianul în vârstă de 47 de ani a fost junior și apoi fotbalist la Rapid, la fel ca și tatăl său Ion Motroc, care în 1967 a ieșit campion cu formația giuleșteană.

Un alt nume care ar putea fi luat în calcul de rapidiști e Adrian Iencsi, și el liber de contract. Bergodi e o variantă doar în eventualitatea în care clubul va intra pe mâna italienilor.


UPDATE 13:00 Jucătorii rapidiști au luat masa de prânz la Mogoșoaia, dar au vorbit să nu mai rămână în cantonament în semn de solidaritate cu fostul lor antrenor, Viorel Moldovan. Odată cu Moldovan a plecat de la Rapid și secundul Tăbârcă. Cei mai cunoscuți fotbaliști ai echipei, Daniel Niculae și Daniel Pancu nici nu s-au mai prezentat la reunirea echipei.


Chiar dacă au revenit în Liga 1, problemele financiare ale giuleștenilor afectează în continuare pregătirea noului sezon, iar prima victimă a fost chiar antrenorul echipei, Viorel Moldovan. Acesta și-a anunțat în această dimineață jucătorii că nu va mai fi antrenorul Rapidului. Contractul i-a expirat pe 30 iunie, iar Moldovan a decis să nu mai continue.

„E adevărat. Am fost la băieți în cantonament la Mogoșoaia, am condus ultimul antrenament, iar la final le-am comunicat decizia luată”, a mărturisit Moldovan la Dolce Sport.

În urmă cu trei zile, Moldovan avertizase că e posibil să nu mai continue pe banca giuleștenilor în noul sezon deoarece nu s-au găsit bani pentru redresarea situației de la echipă.

„Nu știu dacă voi mai continua la Rapid, nu sunt bani”, spunea Viorel Moldovan.

Primul meci pe care Rapidul îl va disputa în acest sezon este cel din cadrul Cupei Ligii, programat pe 16 iulie, contra celor de la CS U Craiova, iar prima partidă din Liga 1 va fi împotriva Stelei.

Articol scris de Florin MARIAN


Moldovan i-a anunțat pe jucători că pleacă de la Rapid, dar decizia finală o va lua vineri

Antrenorul Viorel Moldovan i-a anunțat pe jucători la finalul antrenamentul de joi de la Mogoșoaia că nu va continua la Rapid, dar decizia finală o va lua, vineri, după ce va discuta cu conducerea, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul grupării giuleștene.

Conform surselor citate, tehnicianul are șanse foarte mari să preia reprezentativa de tineret a României, însă într-o discuție cu oficialii din conducerea clubului a afirmat că mai așteaptă până vineri pentru a vedea dacă negocierile dintre Adrian Zamfir și investitorul italian Angelo Massone se vor finaliza.

În cazul în care Moldovan va renunța la Rapid, odată cu el va pleca și antrenorul secund Sandu Tăbârcă.

Contractul tehnicianului cu FC Rapid a expirat la 30 iunie, însă a fost prezent la reunirea lotului de marți, când a condus primul antrenament al echipei. Atunci a afirmat că va accepta prelungirea contractului numai în situația în care conducerea va achita toate restanțele salariale către jucători și către ceilalți angajați, iar clubul va avea un buget echilibrat pentru sezonul următor.

Tehnicianul Viorel Moldovan a semnat la 18 septembrie 2013 un contract valabil un sezon cu gruparea FC Rapid. El a obținut cu Rapid promovarea în Liga I, clasându-se la finalul ediției 2013-2014 a Ligii a II-a pe locul secund al clasamentului Seriei I.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 03 Jul. 2014, 13:25 Actualizat: 03 Jul. 2014, 14:15 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă