Moldovan pune condiții pentru a rămâne la Rapid: „Vreau un buget echilibrat și achitarea restanțelor”

Marius ANGHEL 02 Jul. 2014, 11:21 Pregătiri, amicale
Moldovan pune condiții pentru a rămâne la Rapid:**

Antrenorul Viorel Moldovan, al cărui contract cu FC Rapid a expirat la 30 iunie, a declarat, marți, la reunirea lotului giuleștean că pentru a continua dorește din partea conducerii un „buget echilibrat” în următorul sezon și achitarea restanțelor către jucători.

„Situația mea este departe de a fi rezolvată. Sunt în discuții avansate cu conducerea, negociem, dar vreau să am anumite garanții. Nu știu dacă le voi obține. Eu mi-aș dori enorm de mult să continui în Giulești dar pentru asta am nevoie de un buget cât de cât echilibrat pentru a ajunge la zi cu plățile față de jucătorii care au muncit pe brânci pentru ca Rapid să revină în Liga I. În plus este nevoie de o sumă consistentă pentru a face anumite transferuri”, a spus tehnicianul.

El a spus că nu crede în preluarea clubului Rapid de către investitorul italian Angelo Massone până nu vede contractul semnat cu acționarul majoritar Adrian Zamfir. „Până nu văd, eu nu cred. Sunt discuții, chiar azi am vorbit cu doamna Andronache și cu Renzo Rossi (n.r. – fostul manager sportiv al FC Rapid care intermediază tranzacția dintre Massone și Zamfir). Trebuie pus la punct totul. V-am spus, eu nu am semnat nimic, aștept să văd ceva concret. Eu voi conduce următoarele antrenamente, dar dacă nu se va produce ceva în cel mai scurt timp îmi va fi foarte greu să mai continui la Rapid. Nu știu ce se va întâmpla, s-ar putea ca acest investitor să vină cu o altă echipă tehnică, e normal până la urmă, așa că sunt foarte multe lucruri de luat în calcul”, a explicat antrenorul.

Moldovan susține că toți banii care vor intra în contul clubului din drepturile TV și suma restantă din transferul lui Alexandru Ioniță II, în total aproximativ 1,36 milioane de euro, trebuie direcționați către plata restanțelor clubului către angajați. „Lotul este destul de restrâns, și valoric și numeric, este clar că pentru Liga I este nevoie de întăriri. Ce bani vin din drepturile TV (n.r. – 1,06 milioane euro) și din suma de transfer a lui Alexandru Ioniță (n.r. – 300.000 de euro) trebuie direcționați către salariile jucătorilor, ale membrilor stafului administrativ, tehnic și medical. Pentru că practic s-a muncit pe gratis pentru a duce Rapidul în Liga I. Apoi mai trebuie 1 milion și ceva de euro pentru a aduce câțiva jucători pentru a forma un lot competitiv pentru Liga I”, a adăugat Viorel Moldovan.

Lotul echipei Rapid s-a reunit, marți seară, la Stadionul Giulești în vederea începerii pregătorilor pentru noul sezon al Ligii I. Gruparea FC Rapid a câștigat, luni, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, litigiul cu Federația Română de Fotbal, forul de la Lausanne acordând licența clubului giuleștean pentru ediția 2014-2015 a Ligii I.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)
Foto: Alexandru HOJDA

Marius ANGHEL 02 Jul. 2014, 11:21 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă