Moldovan: „Meci edificator. Vom câștiga la Vâlcea”

Principalul Mioveniului, Ion Moldo­van, s-a declarat mulțumit de testul pe care echipa sa l-a avut cu Gloria Buzău, scor 2-0. Comisarul a declarat la final că se gândește deja la o victorie în meciul din prima etapă, de la Vâlcea.  

„Cred că a fost un meci edificator pentru noi, chiar dacă am jucat pe pro­priul teren acest ultim joc de pregătire, în condițiile în care noi jucăm în prima etapă în deplasare. Dar, din păcate, la Buzău nu erau condițiile pentru des­fășurarea acestui joc. Cred astfel că, chiar dacă am jucat acasă, pre­siunea la care ne-a supus Buzăul, cel puțin în pri­mele 45 de minute, a fost OK, ca la un meci în deplasare, în care noi să mizăm la un moment dat pe arma contra­ata­cului. Trebuie să fim optimiști cu toții și să plecăm de la premisa că vom câștiga la Vâlcea sau că vom lua patru puncte în cele două deplasări pe care le avem la în­ceputul sezonului. Ne-am pre­gătit bine în toată această perioadă, iar e­chipa este în condițiile apropiate înce­pe­rii campionatului. Am avut și ceva probleme de lot, Negoiță a intrat nere­făcut complet, Olteanu nici nu a jucat din această cauză. Iar acum nu știu si­tuația lui Răuță, care a ieșit accidentat. Sperăm însă să rezolvăm toate aceste probleme pe care le avem. Avem la pre­gătire și un mijlocaș bra­zilian, dar nu-mi pot permite ca în ultima săp­tă­mână de dinaintea începerii cam­pio­na­tului să testez un jucător. Cam­pionatul bate la ușă… Vom vedea însă pe urmă ce va fi cu el…”, a declarat Ion Mol­do­van.

Viorel Ion, mulțumit de joc

Tehnicianul oaspeților, Viorel Ion, s-a declarat, la finalul par­tidei de la Mioveni, la rândul său, mulțumit de evoluția echipei sale. „A fost un joc bun și de o parte, și de alta. Echipa mea a jucat bine. Am avut însă vreo șapte jucători acci­dentați, și în condițiile aces­tea, a trebuit să apelez la ser­viciile lui Bunică. Pentru partea a do­ua a campionatului, mă gân­desc că poate prindem play-off-ul, ca să scăpăm de gri­ja retro­gra­dă­rii. Dar, din pă­cate, condițiile financiare sunt din ce în ce mai grele la echi­pele din România și nu se știe niciodată ce ne mai rezervă vi­itorul”, a declarat Viorel Ion.

Urmăriți de primar

Partea a doua a partidei de la Mioveni a fost urmărită și de primarul Ion Georgescu, Primăria și Consiliul Local fiind prin­cipalul susținător financiar al clubului galben-verde. Însoțit de viceprimar și de câțiva consilieri, la finalul par­tidei, edilul s-a oprit în fața vestia­relor, un­de a stat de vorbă cu an­trenorii și con­ducătorii clubului, trans­mi­țându-le acestora că, în pri­ma etapă, la Vâlcea, va veni și el la meci.

Olteanu, secund

La meciul cu Gloria Buzău, de sâmbătă, Ion Moldovan a avut un antrenor secund inedit, în postura fundașului central Mihai Olteanu. Acesta a fost antrenor de conjunctură, el profitând de lipsa secundului adevărat, Marius Stoica. Olteanu a condus încălzirea echipei și a jucătorilor de rezervă, iar în același timp, cu ochii pe teren, fotbalistul dădea indicații prețioase coechi­pi­erilor care jucau. Olteanu nu a intrat în acest meci niciun mi­nut, nefiind recuperat 100% după accidentarea de acum câteva săptămâni.

Stoica, la Vâlcea

Antrenorul secund al Miove­niu­lui, Marius Stoica, a avut, sâm­bătă, o misiune spe­cială. Aces­ta s-a aflat în tribune la Vâlcea, la meciul CSM-ului din localita­te, cu FC Olt, amical câștigat de oaspeți cu 1-0. Stoica a studiat astfel echipa-gazdă, oferindu-i lui Moldovan toate informațiile necesare pregătirii primului meci oficial din 2014, cel de la CSM Râmnicu Vâlcea.

A jucat și Bunică

Oaspeții de sâmbătă au venit la Mioveni având ceva probleme de lot. Astfel, antrenorul Ion Viorel reclama indisponibilitatea a 6-7 jucători, condiții în car, pe final, s-a văzut nevoit să îl bage în teren și pe veteranul Bunică, cel care a umilit acum câțiva ani pe Steaua la Buzău. Bunică nu a jucat în echipament, el ne­mai­fiind jucător activ, și a purtat un trening, fiind și un pic supra­ponderal, și, după ce a fost ob­servat de public, a fost ovațio­nat la fiecare atingere de balon.

Oaspeții n-au avut teren bun

Inițial, această partidă trebuia să se dispute pe terenul echipei din Buzău. Până la urmă însă, jocul a avut loc la Mioveni, din cauză că buzoineii au reclamat faptul că nu au la dispoziție un teren bun pentru a se disputa în condiții normale un joc de fot­bal. Astfel, cele două echipe au căzut de acord ca acest joc să aibă loc până la urmă pe sta­dio­nul galben-verzilor.

Articol scris de Silviu MIHAI

Pe aceeași temă