Mioveniul pune miza pe juniori! Cum decurge pregătirea de la Poiana Brașov și ce spune antrenorul Marius Stoica despre forma jucătorilor

Marius ANGHEL 02 Feb. 2016, 19:14 Pregătiri, amicale

După ce în ultimii ani au făcut pregătirea fie la Si­naia, fie la Poiana Brașov, CS Mioveni a schimbat în această iar­nă locația de canto­na­ment. Jucătorii gal­ben-verzi au urcat la mun­te, pentru două săp­tămâni, la Poiana Brașov, acolo unde au găsit condiții excelente pentru acest stagiu de pregătire centralizată.

Jucătorii Mioveniului nu au deloc parte de un program lejer, aceasta fiind cea mai grea perioadă din programul de pregă­tire de iarnă și chiar de vară. Și asta pentru că este o perioadă plină de antrenamente fizice, o perioadă de acumulări în care la antrenamente se pune accentul pe acumulări fizice pentru a se putea face față în timpul campionatului. De asemenea, în a­fa­ră de acumulări, jucătorii tre­buie să și impresioneze staff-ul tehnic în meciurile de pregătire, pentru a prinde un loc în primul unsprezece sau măcar în lotul echipei. Antrenorul Marius Stoi­ca, ajutat de secunzii Iordan Eftimie și Mihai Olteanu, dar și antrenorul cu portarii, Iulian Ilie, au structurat un program strict pentru cei 29 de jucători aflați la mute, cu câte două antrenamente zilnic, unul dimineața și altul seara.

Antrenamentele de dimineața, cele exclusiv fizice se fac fie la sala de forță, fie pe pista de tartan de la stadionul din Poiană, fie pe pantele din stațiune, în funcție de cerințele antrenorilor. Prânzul și cele două ore și ceva de odihnă sunt apoi binevenite după efortul depus, iar după-amiază, galben-verzii sunt apți pentru a doua ședință de pregătire a zilei, una mai ușoară decât prima, tehnico-tactică, pe stadionul de la Râșnov (până ieri) și pe sinteticul de la ICIM. Deși în fiecare an conducerea administrativă și staff-ul tehnic al Mioveniului au arăt o grijă deosebită față de tineri și de juniorii care cresc la Centru, în a­ceastă iarnă, și datorită noii reguli de folosire în teren a doi fotbaliști Under 19, din lotul deplasat la munte fac parte și 9 juniori. 6 dintre ei au făcut parte și în turul campionatului și chiar au apucat să debuteze în Liga a II-a în tricoul galben-verde, iar alți trei sunt la început de drum, fiind la primul contact cu echipa mare, cu fotbalul profesionist, lucru ce îi va ajuta cu siguranță pe viitor în carieră.

Un meci, o victorie

Sâmbătă, la o săptămână de pregătire centralizată, Mioveniul a disputat și un meci de verificare. Partida cu Național Sebiș, echipă de Liga a III-a, s-a jucat pe sinteticul de la Tărlungeni și a fost câștigată de argeșeni cu 2-0. Golurile victoriei au fost marcate de Cătălin Stan și Biceanu. Pentru galben-verzi urmează alte două teste în această săptămână, miercuri, de la 11.00, cu AS Râșnov, pe terenul sintetic de la Stadionul ICIM Brașov, și vineri, de la 11.00, la Zărnești, cu formația din localitate.

„A fost o săptămână de acumulare fizică, o săptămână grea pentru băieți, dar pe care au suportat-o foarte bine. M-a bucurat atitudinea lor de-a lungul acestor zile, au suportat bine antrenamentele. Accentul s-a pus în această perioadă pe antrenamentele fizice pentru efort, pentru îmbună­tățirea capacității de efort. Am făcut și vom face câte două antrenamente pe zi, dimineața pe pistă în Poiană, dar și cu program de sală, iar după-amiază, antrenament tehnico-tactic, la Râșnov. Acum ne vom muta după-amiaza la ICIM, la sintetic, pentru că la Râșnov s-a format gheață pe suprafața de joc”, a spus Marius Stoica, antrenorul principal al Mioveniului.

Lotul Mioveniului deplasat în cantonamentul de la Poiana Brașov:

Portari: Flavius Croitoru, Octavian Popescu, Valentin Sima, Bogdan Preda, Oprea;
Fundași: Andrei Tirică, Cătălin Toriște, Bogdan Stioca, Ali Calvin Tolmbaye, Ciprian Negoiță, Mihai Șchiopu, Andrei Trașcu, Edi Stoica, Cătălin Stan;
Mijlocași: Victor Mazilu, Alin Popa, Daniel Iancu, Eduard Neacșu, Eduard Florescu, Ionuț Biceanu, Ionuț Mîrzeanu, Marius Galan, Rareș Lazăr, Ion Fulga, Sebastian Ivan, Roberto Ayza;
Atacanți: Andrei Nilă, Mihai Vintilă, Cosmin Năstăsie;

Au plecat: Alexandru Răuță (Pandurii Tg Jiu), Cosmin Marinescu (Muscelul Câmpulung);
Juniori: Valentin Sima,  Andrei Tirică, Cătălin Toriște, Andrei Trașcu, Eduard Neacșu, Eduard Florescu, Ion Fulga, Rareș La­zăr, Sebastian Ivan.

Structura lotului pe vârste:

9 jucători sub 19 ani
12 jucători sub 25 de ani
4 jucători sub 30 de ani
4 jucători peste 30 de ani

Programul zilnic:

 0ra 8.00: trezirea
 ora 8.30: micul dejun
 ora 10.30: antrenament
 ora 12.30: prînzul
 ora 16.00: antrenament
 ora 18.00: recuperare
 ora 19.30: cina
 ora 22.30: stingerea

Meniul fotbaliștilor:

Micul dejun: Bufet suedez: ouă ochiuri sau fierte, omletă, cașcaval, brânză, salam, șuncă, crenvurști, miere, gem, dulceață, unt, ceai, cafea, apă plată, suc na­tural, iaurt;
Prânz: supă de găluște/cremă de legume/supă de pui, grill sau cuptor – pulpă de pui dezosată, piept pui, pulpă la cuptor, aripioare, vită (rasol/mușchi), garnitură – rizotto, cartofi naturi/ țărănești, desert – plăcintă cu mere/ brînză dulce/stafide, clătite;
Cina: cașcaval pane/paste/ficăței cu mămăliguță, bulz țărănesc, grătar de pui/vită, friptură la tavă, fructe, câte o bere sau un pahar de vin roșu (rar, la solicitarea antrenorului).

În zi de meci, se mănâncă cu 3 – 4 ore înainte piept de pui cu paste, plus ciocolată.

Meniul este stabilit de medicul echipei, Viorel Nicola, fiind preluat din medicina sportivă. Un alt aspect important este că meniurile diferă de la zi la zi, trebuind alternate.

Mici probleme medicale

Fiind o perioadă intensă pentru fotbaliști, inevitabil au apărut și mici probleme medicale în lotul galben-verde. Astfel, Negoiță s-a accidentat la amicalul cu Sebiș, fiind supect de o fractură la degete la picior. „Este o accidentare nefericită. Nimeni nu și-a dorit așa ceva în perioada asta. De asemenea, Mazilu este răcit, iar Iancu este nerefăcut după o problemă la gelznă. Iar portarul Preda are și el o problemă la genunchi. Suportă mult mai greu antrenamentele, iar la un moment dat, chiar s-a oprit din ele. În rest, nu sunt probleme”, ne-a spus antrenorul Marius Stoica.

Juniorii se prezintă bine

Așa cum spuneam, în lotul deplasat la Poiana Brașov se află și mai mulți juniori, 6 care au făcut parte din lot și în primăvară, iar alți trei aflați pentru prima dată la echipa mare. „Juniorii s-au prezentat și ei destul de bine. Le este greu, e normal să le fie mult mai greu, pentru că fac altceva decât ceea ce făceau la juniori. Au fost însă acceptați repede în lot și ceilalți îi vor ajuta în modul de exprimare în teren. Este un cantonament benefic pentru ei. Lotul este structurat în parte… Juniorii au venit să ia contact cu noi, îi avem în vedere, dar e prematur să spunem că rămân sau nu în lot. Au luat contact la nivelul Ligii a II-a, cu fotbalul profesionist. Antrenamentele sunt mult mai dure și de intensitate mai mare aici”, a vorbit despre situația tinerilor din lot antrenorul principal.

Mulțumit de amical

Amicalul disputat sâmbătă la Tărlungeni a fost un antrenament bun pentru jucătorii galben-verzi. Despre acest joc, Marius Stoica spunea: „Am vrut să vedem unde ne aflăm cu pregătirea, ca și potențial fizic. Am stat destul de bine din acest punct de vedere, iar rezultatul a fost și el  unul bun. Ne-am creat ocazii multe, iar formațiile făcute au fost echilibrate. Le-am dat șansa tuturor să joace și sînt foarte mulțumit de modul cum răspund. Mai avem încă o săptămână de acumulări, plus alte două jocuri. Vom încheia pregătirea centralizată cu jocul de la Zărnești, apoi, după ce vom reveni acasă, jucătorii vor avea și două zile libere”.

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: FB CS Mioveni

Marius ANGHEL 02 Feb. 2016, 19:14 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă