Metalul Reșița a învins SCM Pitești în ultimul loc meci amical al perioadei de pregătire. Concluziile lui Mihai Stoica și Nicolae Dică

Marius ANGHEL 24 Feb. 2017, 17:10 Pregătiri, amicale

SCM Pitești a disputat, astăzi, ultimul meci de verificare din această perioadă precompetițională. Echipa pregătită de Nicolae Dică a pierdut cu 4-2 confruntarea de pe stadionul „Nicolae Dobrin” cu Metalul Reșița, formație de liga a doua care în această iarnă a făcut transferuri importante și care se va lupta pentru evitarea singurului loc rămas retrogradabil. Disputa dintre cele două echipe a fost una spectaculoasă, cu multe goluri, fiind un test util pentru ambele formații care se pregătesc pentru primul meci oficial din 2017, programat la finalul săptămânii viitoare.

Oaspeții au deschis scorul încă din minutul 4 prin Mihai Dina, care a trimis în plasă o centrare de pe stânga. Până la deschiderea scorului, piteștenii rataseră două mari ocazii de gol prin Grecu și Stoica. Alb-violeții au restabilit egalitatea prin Năstăsie, care a marcat dintr-un penalti obținut de Costin Stoica. Cu trei minute înainte de pauză, Metalul a trecut din nou la conducere. Buduroi a trimis în plasă o centrare de pe stânga la care portarul Udeanu a ieșit târziu.

La zece minute după revenirea de la cabine, SCM Pitești a restabilit egalitatea. Căpățînă a fost faultat în careu de către Dănănae, centralul Robert Avram i-a dat roșu fundașului reșițean și a arătat din nou punctul cu var. Lovitura de pedeapsă a fost transformată tot de Năstăsie. Cu 25 de minute înainte de final, oaspeții s-au desprins din nou prin Buduroi, care l-a executat pe Udeanu cu un șut din interiorul careului. Cristi Munteanu a stabilit scorul final în minutul 70 cu o torpilă de la 30 de metri, care s-a oprit în vinclul porții apărate de Udeanu.

SCM Pitești a încheiat perioada de pregătire din această iarnă cu un bilanț de cinci victorii, un egal și o înfrângere. Argeșenii au învins cu 10-0 pe CS Albota, cu 15-0 echipa de juniori a DLR Pitești, cu 2-1 pe Voința Saelele, liderul Diviziei D din Teleorman, cu 2-0 pe AFC Hermannstadt, liderul seriei a cincea din liga a treia, cu 3-0 pe CSU Craiova II, colega de serie din liga a treia, au remizat, 1-1, cu Chindia Târgoviște, una dintre formațiile cu pretenții din liga secundă și au pierdut cu 4-2 întâlnirea cu Metalul Reșița.

Vinerea viitoare, SCM Pitești va începe partea secundă a sezonului și va întâlni, de la ora 15:00, pe terenul central al stadionului „Nicolae Dobrin” pe CS Podari în prima etapă a returului.

De partea cealaltă, Metalul Reșița nu va juca mâine în Liga 2, deoarece ar fi trebuit să o întâlnească pe Unirea Tărlungeni, echipă care s-a retras, deci va câștiga acest meci la „masa verde”. Echipa pregătită de Mihai Stoica va debuta oficial în campionat weekendul viitor, în deplasare, la Arad, cu UTA Bătrâna Doamnă.

Stoica: „Suntem pregătiți de începerea campionatului”

Mihai Stoica, antrenorul celor de la Metalul speră ca echipa pe care o pregătește să rămână și în sezonul viitor în liga secundă. Tehnicianul Metalului prevede o luptă încinsă atât la podium cât și pentru evitarea retrogradării: „A fost un test bun pentru noi cu o echipă foarte bună. Am văzut și câțiva jucători noi în a doua repriză. Suntem pregătiți să începem campionatul. Per ansamblu, sunt mulțumit de jocul echipei mele. Au fost și unele momente în care nu am arătat așa cum am vrut eu. Cred că este al doilea antrenament pe iarbă pe care îl facem. Ne-am atins scopul. Băieții s-au străduit să joace. Piteștiul ni s-a părut o echipă foarte bună. Nu am văzut altele de liga a treia la nivelul ăsta. Returul la divizia B va fi unul gâfâit. Sper să nu se mai retragă nimeni. Sunt atât de multe încât jucăm o dată la trei săptămâni. Bătălia va fi încinsă doar pentru locul 2. Cred că locul 1 este cam stabilit. La retrogradare, dacă vom termina toate, obiectivul nostru este să părăsim ultimul loc care este retrogradabil.”

Dică: „Cel mai slab meci al nostru”

La finalul partidei cu Metalul Reșița, Nicolae Dică, antrenorul celor de la SCM Pitești, s-a declarat nemulțumit de jocul echipei sale. Tehnicianul a pus randamentul mai slab pe seama problemelor medicale pe care le are în lot: „A fost ultimul meci de pregătire și este important pentru noi că am văzut la ce nivel suntem în momentul de față. Am întâlnit o echipă de liga a doua și trebuia să avem altă atitudine. Chiar dacă Reșița are mulți jucători cu experiență cu meciuri în Liga 1, trebuia să câștigăm. Pentru mine nu contează că este meci amical, sau oficial. Îmi doresc să câștig și să punem în practică ce facem la antrenamente. Astăzi nu ne-a reușit acest lucru. Am făcut cred că cel mai slab meci al nostru de la venirea mea la echipă. Voi analiza lucrurile care au fost proaste, dar și cele bune pe care le-am făcut, iar săptămâna viitoare vom încerca să eliminăm greșelile. Venim după o perioadă de pregătire bună. Băieții s-au antrenat foarte bine. Din păcate, avem foarte mulți accidentați. Avem șapte accidentați, foarte mulți. La meciul de astăzi, abia am reușit să strâng 15 jucători. Asta este marea problemă, dar ușor, ușor, sper să-i recuperăm pe toți. La meciul cu Podari trebuie să ne prezentăm bine pentru că trebuie să debutăm cu o victorie.”      

SCM Pitești – Metalul Reșița 2-4 (1-2)

SCM Pitești: Udeanu – Șerbănică, Deaconescu, Cotigă, Șandru – Panait, Anghelina, Năstăsie, Grecu – Căpățînă, Stoica. Pe parcurs au mai intrat Oancea, Manole, Oreviceanu, Mihăiescu. Antrenor: Nicolae Dică

Metalul Reșița: Vl. Ignat – Dănănae, Cr. Munteanu, Ciobanu, Val. Lupu – Rz. Petre, Oct. Vasile, Fl. Pîrvu, Pătrașcu – Bortoneanu, M. Dina. Pe parcurs au mai intrat Kololo, Matei, Radikov, Buduroi, Paraschiv, Nicolici și Egnoc. Antrenor: Mihai Stoica.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 24 Feb. 2017, 17:10 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă