Metalul Reșița a câștigat testul cu „vitaminata” ASU Poli. Pană deplânge situația echipei sale: „Ei au tot ce trebuie, noi cărăm apa cu găleata”

Marius ANGHEL 20 Aug. 2015, 17:32 Pregătiri, amicale

Metalul Reșița a câștigat, scor 2-1, amicalul de miercuri, de pe teren propriu, împotriva nou-promovatei în Liga 3 ASU Politehnica.

Timișorenii au deschis scorul prin Ghinescu, în minutul 13, după ce Zimmermann a respins în lateral șutul lui Bădăuță din marginea careului, însă avantajul pe tabelă a rămas doar două minute. Marian Chițu, fostul mijlocaș al lui Poli din era BkP, a egalat cu un șut trimis la colțul lung, pentru ca Istvan Szabo să își aducă echipa în avantaj, în minutul 42, cu o minge trimisă în forță, din afara careului, după o respingere defectuoasă a apărării oaspeților.

În partea a doua a jocului, cei doi antrenori au rulat toți jucătorii pe care i-au avut la dispoziție, astfel că ritmul jocului a fost unaul mai scăzut, iar noii intrați nu au reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor. Singurele ocazii notabile au fost irosite de Salif Nogo (57, lovitură de cap din poziție bună, direct în brațele lui Rogojină) și Berechet (81, șut în bară, din interiorul careului).

Metalul Reșița: Zimmermann – R. Cristian, Banac, A. Popescu, Anițoiu – Ponoran, Feher, Silaghi-Perju – I. Szabo, Cl. Ionescu, M. Chițu. Au mai jucat: Nogo, Cioran, Szijj, Burcea, Manole, Berechet și Ciucur. Antrenor: Marian Pană.

ASU Politehnica: Burtic – Al. Contescu, Bilia, Gălan, Damian – Birău, Rebenciuc, Giuricici, M. Marin, Ghinescu – Bădăuță. Au mai jucat: Rogojină, Fișteag – M. Stancu, D. Codrea, Vucea, Tulcan, Al. Rus și Țugui. Antrenor: Sorin Brîndescu.

VEZI o GALERIE FOTO detaliată de la meciul amical

ASU Poli va disputa următorul amical duminică, pe Știința, de la ora 20:00, cu FC Bihor Oradea, atunci când va fi prezentat și lotul echipei pentru Liga a 3-a. De partea cealaltă, Metalul Reșița va încheia seria amicalelor sâmbătă, de la ora 11:00, cu un joc în deplasare, la UTA Bătrâna Doamnă.

Pană: „Echipa începe să se lege, să arate consistență la construcție”

La finalul jocului amical, Marian Pană, antrenorul Metalului, a declarat că este mulțumit de evoluția elevilor săi, cu toate că în multe momente au avut probleme în fața adversarilor din Liga 3. „A fost un antrenament reușit, cu o echipă bună, chiar foarte bună, ASU Politehnica. Ne-a pus probleme, ne-a condus. Eu sunt mulțumit pentru perioada în care ne aflăm. Echipa începe să se lege, să arate consistență la construcție. Sigur, mai avem unele găuri în echipă, mă refer aici la așezare. Încă nu suntem o echipă compactă, așa cum îmi doresc eu. Dar mai avem timp, mai jucăm sâmbătă un meci, cu UTA, deci putem spune că suntem aproape pregătiți să începem”, a spus, citat de Druckeria.ro, Pană, care a vorbit și despre ultimele noutăți din lot, Salif Nogo și Ionuț Cioran: „A revenit Nogo, îl avem și pe Cioran, un jucător cu mare experiență. Ei se pare că au un nivel bunicel de pregătire, dar mai au nevoie cu siguranță să acumuleze. Sunt doi jucători care ne pot ajuta, împreună cu Popescu și Banac, putem spune că avem patru fundași centrali, cu o soluție pentru Under 19 acolo. Nu știu dacă mai aducem jucători. Eu îmi mai doresc un vârf împins, un om de gol, dar dacă nu, cei pe care îi avem sunt bunicei”.

„Avem multe lipsuri, mai ales în procesul de pregătire”

Tehnicianul reșițenilor a vorbit și despre situația financiară de club, administratorul căruia a depus zilele trecute cerere la Tribunalul Caraș-Severin de intrare în insolvență. „Jucătorii și-au mai primit un salariu, plătit de domnul Rufă. Am înțeles că vor fi și ceva discuții la Primărie. Nu știu prea multe, dar important e să demareze discuțiile, pentru că avem multe lipsuri, mai ales în procesul de pregătire… Materiale de antrenament, vitaminizare, medicamentație nu avem de niciun fel. Sunt lipsuri… Se apropie campionatul. Nu poți sta în 10 mingi la antrenament și să îi vezi pe cei de la ASU Poli cum au vitaminizare, sucuri, tot ce trebuie, iar noi cărăm apa cu găleata. E puțin jenant… Eu fac apel către toată lumea să susțină echipa, pentru că merită și, chiar dacă a trecut prin aceste momente grele, eu promit că va arăta bine”, a mai spus Marian Pană.

Foto: Druckeria.ro

Marius ANGHEL 20 Aug. 2015, 17:32 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă