Metalul Reșița a cerut intrarea în insolvență. Rufă: „Este singura cale prin care echipa poate începe campionatul”

Marius ANGHEL 19 Aug. 2015, 17:18 Seria 2
Metalul Reșița a cerut intrarea în insolvență.** Rufă:

Încă un club din fotbalul românesc este pe cale de a intra în insolvență pentru a putea supraviețui. SC Club Sportiv Metalul Reșița SA a anunțat prin principalul său acționar, Cătălin Rufă, că a înregistrat marți, 18 august, la Tribunalul Caraș-Severin, dosarul prin care cere această măsură de organizare pentru a-și putea continua activitatea și a nu ajunge la faliment.

CFR Cluj, Petrolul și Dinamo sunt echipele din Liga 1 în insolvență, în Liga a 2-a numărul acestora crescând în această vară odată cu retrogradările a șase echipe din prima ligă. FC Rapid, Oțelul, Ceahlăul, Gloria Buzău, Dacia Unirea Brăila, FC Brașov, Universitatea Cluj, CSM Râmnicu Vâlcea, FC Bihor Oradea sunt formațiile din eșalonul secund cărora cel mai sigur li se va alătura și Metalul Reșița.

Parteneriatul dintre Cătălin Rufă și Consiliul Local Reșița nu mai este în relații bune de aproape un an de zile, iar cum cei din urmă nu au mai alocat bani de la buget, omul de afaceri s-a regăsit în situația de a nu mai putea administra clubul.

„Cererea de insolvență a fost făcută de către administratorul societății, deoarece, în acest moment, societatea are o sumedenie de litigii cu furnizorii, jucătorii, ș.a.m.d, care nu puteau fi plătiți, deoarece nu există surse financiare în acest moment. Este singura cale prin care echipa poate începe campionatul. Așteptăm un răspuns cât mai urgent din partea Tribunalului Caraș-Severin”, a anunțat Rufă la Radio România Reșița.

„Avem interdicție la transferuri și probabil și niște penalități sportive”

Rufă a și spus suma pentru care a cerut intrarea în insolvență, însă a continuat să amintească și faptul că CL Reșița are de achitat către club o sumă mai mare. „Noi, în acest moment, clubul Metalul Reșița SA are de plătit către furnizori, terți, ș.a.m.d, după cum am mai spus, o sumă de 600 de mii de lei și mai are de luat de la Consiliul Local o sumă în jurul a 650 de mii de lei. Problema e că, în acest moment, cei din Consiliul Local, partenerii noștrii, consideră că sumele plătite pentru copii și juniori n-au avut temei legal, deși am avut un contract în acest sens, și atunci au blocat finanțarea către Metalul Reșița. În acest moment avem interdicție la transferuri și probabil și niște penalități sportive”, a mai spus bucureșteanul.

„Intrarea în insolvență este singura șansă a Metalului Reșița de a supraviețui”

Cătălin Rufă aruncă toată vina pentru această situație asupra autorităților locale, asta cu toate că el este principalul acționar al Metalului și ar fi putut evita intrarea în insolvență dacă ar fi scos bani din propriul buzunar pentru a-și finanța echipa. „Ceea ce vreau să înțeleagă toată lumea este că intrarea în insolvență este singura șansă a Metalului Reșița de a supraviețui. Nu este altă șansă în acest moment decât asta. Sau ai o șansă, care este puțin probabilă, ca cei din Consiliul Local să vină cu sumele restante sau măcar o parte din ele către Metalul Reșița”, a încheiat Rufă la postul de radio.

Noul sezon al Ligii 2 începe pe 29 august, iar Metalul Reșița debutează pe teren propriu, într-un meci cu Olimpia Satu Mare.

VEZI PROGRAMUL COMPLET al Metalului Reșița în noul sezon al Ligii 2

Marius ANGHEL 19 Aug. 2015, 17:18 Seria 2
Pe aceeași temă