Metaloglobus se aliniază în dreptul echipelor cu pretenții din Liga 2. Echipa bucureșteană merge în cantonament în Turcia. Programul de pregătire

Marius ANGHEL 03 Jan. 2020, 17:01 Pregătiri, amicale
Metaloglobus se aliniază în dreptul echipelor cu pretenții din Liga 2.** Echipa bucureșteană merge în cantonament în Turcia. Programul de pregătire

Metaloglobus a terminat prima parte a sezonului Ligii 2 în obiectivul pe care și l-a propus în vară: o clasare mai sus de poziția pe care a încheiat campionatul trecut (locul 9). Trupa bucureșteană e, momentan, pe locul 7, cu 31 de puncte acumulate în 21 de etape, fiind la patru puncte mai jos decât Rapid (locul 3). Echipa prezidată de Marius Burcă menține trendul ascendent și în privința condițiilor de pregătire. De exemplu, în această iarnă, va efectua primul cantonament din istoria sa în străinătate.

2019 a fost un an bun pentru Metaloglobus. În partea a doua a sezonului trecut, cu Laszlo Balint antrenor, echipa a urcat de pe locul 16, retrogradabil, pe 9, acolo unde s-a clasat la final. Apoi, în noul campionat, sub conducerea lui Marius Măldărășanu, clubul a continuat rezultatele bune. Metaloglobus a devenit greu de învins, drept dovadă și poziția de acum din clasament, locul 7, destul de aproape de podium.

Trei adversari din Liga 3 pentru Metaloglobus în stagiul de pregătire făcut pe plan local

Trendul ascendent se dorește a fi menținut și în 2020, drept dovadă stă faptul că Metaloglobus va merge în această iarnă în cantonament în Turcia. Până atunci, jucătorii se vor reuni pe 13 ianuarie, atunci când este programată vizita medială. Ulterior, urmează trei săptămâni de pregătire pe plan local, la propria bază sportivă, perioadă în care vor fi susținute și trei meciuri amicale. În Antalya, la Belek, se merge între 2 și 14 februarie, unde echipa va susține alte trei jocuri test.

În cele aproximativ trei săptămâni de pregătire la stadionul Metaloglobus, Marius Măldărășanu își va definitiva lotul pentru partea a doua a sezonului și își va testa jucătorii și în trei meciuri amicale. Pe 18 ianuarie vor întâlni CS Blejoi (locul 8 Seria 3 Liga 3), pe 25 ianuarie vor juca împotriva Unirii Slobozia (locul 1 Seria 2 Liga 3), iar pe 31 ianuarie își vor măsura forțele cu Mostiștea Ulmu (locul 3 Seria 2 Liga 3). Toate cele trei jocuri au șanse mari să se dispute la arena echipei din cartierul Pantelimon.

Metaloglobus merge în Turcia în primul ei cantonament din străinătate

Ulterior se merge în cantonamentul din Turcia. În Antalya, Metaloglobus va avea cartierul general la Hotel Limak Atlantis din Belek, exact locația unde se pregătește și Petrolul în primul ei stagiu din afara țării din această iarnă.

Trupa lui Marius Măldărășanu se va antrena în Turcia în perioada 2 – 14 februarie. Deocamdată, cei trei adversari pe care îi va întâlni în meciurile amicale nu sunt stabiliți, însă datele în care se dorește a fi disputate sunt 6, 9 și 12 februarie. Nu este exclus ca ultimul test să fie chiar împotriva Petrolului, echipă care se va afla în aceeași perioadă în Turcia și care nu are oponent stabilit atunci.

În ceea ce privește lotul, Metaloglobus s-a despărțit până acum doar de fundașul moldovean Alexandru Starîș (25 de ani), care a evoluat în doar două meciuri în prima parte a sezonului, cu Daco-Getica (3-2) și Dunărea Călărași (1-3).

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 03 Jan. 2020, 17:01 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă