Marian Pană și-a intrat în „pâine”: „Farul trebuie să împingă liniile cât mai mult”

Farul s-a reunit ieri, la stadionul propriu, demarând pregătirea pentru sezonul 2014/2015 al Ligii a II-a. Ședința de pregătire a fost condusă de noul antrenor principal, Marian Pană, care s-a întors după trei ani la gruparea constănțeană.

Tehnicianul de 45 de ani a avut sub comandă la primul antrenament 21 de jucători, patru dintre ei fiind nume noi: Adrian Răduca (atacant, ultima dată la Național Sebiș), Roberto Dumitru (mijlocaș stânga, jucător crescut de Pandurii Tg. Jiu, care a evoluat ultima dată la Șoimii Pâncota), Adrian Moroșanu (atacant sau mijlocaș) și Valentin Ion (mijlocaș central), ultimii doi de la Dunărea Galați. Restul jucătorilor au fost: Puia – portar; Băjan, Cl. Popa, Buzea, Ghinea, D. Ciobanu, Erdal, Romașcanu, Scărlătescu, Pâslaru, Tothăzan, D. Stan, I. Florea, Caciandone, Coteanu, Igiroșanu, Muscă – jucători de câmp. Astăzi, se va prezenta la echipă și fundașul dreapta Costel Nițescu.

Președintele Farului, Auraș Brașoveanu, a spus că Adrian Răduca a semnat cu echipa constănțeană, care este în discuții avansate și cu trei fotbaliști care au jucat la Liga 1. De asemenea, o variantă este și mijlocașul central Dan Ochia, fost junior al Farului, care e liber de contract. „Din lotul de anul trecut, au rămas 14 jucători. Vrem ca nucleul de bază să fie format din constănțeni. Intenționăm să avem o colaborare la nivel de jucători și cu FC Viitorul”, a arătat Auraș Brașoveanu.

Secundul va fi probabil Ion Barbu

„Le-am spus jucătorilor încă de la început că e important să-și dorească să joace la Farul. O să încerc să-i fac să aibă mai multă încredere în ei, în special pe cei tineri, pe care pun bază. Îi vom opri pe cei mai buni din actualul grup și încercăm să mai și aducem. Ne interesează băieți care plusează la capitolul caracter. Poți să aduci jucători foarte buni, pe bani mulți, și care să nu joace. Acest club are o tradiție, o filosofie de joc. Le-am reamintit acest lucru jucătorilor”, a spus și Marian Pană.

„Tot timpul e greu. Și acum trei ani situația era cam la fel. Important e să fii încrezător și să încerci, pentru că, de fapt, asta ne e meseria. Știu ce mă așteaptă, dar nu am nicio reținere. Am discutat cu patronul Giani Nedelcu și cu președintele și încercăm să ajutăm cât putem echipa ca să schimbăm ceva, să nu se mai întâmple ca în acest an. Astăzi (n.n. ieri), am vorbit o oră cu patronul, iar mâine (n.n. astăzi) stabilim totul. Voi lucra în staff-ul tehnic cu doi constănțeni, nu aduc cu mine niciun alt antrenor. Secundul va fi probabil Ion Barbu, cu care am colaborat fără probleme în precedentul meu mandat. Obiectivul Farului este clar, situarea în primele șase echipe. Suporterii sunt îndreptățiți să viseze. Și eu îmi doresc foarte mult. Nu pot să promit însă nimic, dar pot să spun că, la fel ca data trecută, voi încerca să fac o echipă competitivă. Eu de la Farul am plecat la Liga 1. Farul trebuie să împingă liniile cât mai mult”, a precizat Marian Pană.

Sursa: Ziua Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Pe aceeași temă