Marian Pană a venit în Valea Domanului să formeze o echipă pentru Liga 1. Fotbaliști de 19 ani și camerunezi sunt în probe. Vechiul lot e destrămat

Marius ANGHEL 16 Jul. 2015, 00:28 Pregătiri, amicale

Divizionara secundă la fotbal Metalul Reșița s-a reunit, miercuri după-amiază, în Valea Domanului, sub comanda antrenorului Marian Pană, cel care i-a mai pregătit pe rosso-neri și în sezonul 2013-2014. A fost mai degrabă o reunire preliminară, formală, din cauza numeroaselor absențe din lotul grupării reșițene.

Marian Pană a început primul antrenament al verii pe sinteticul din Valea Domanului doar cu zece jucători, printre care s-au aflat trei seniori din vechiul lot, Robert Cristian, Feher și Liuba. Pe parcurs au sosit Dănuț Enescu, Claudiu Ionescu și Ionuț Popescu, aflați încă pe drum la ora oficială a reunirii (ora 18). La antrenamentul condus de noul tehnician, care va fi ajutat de Carol Gurgu și de antrenorul cu portarii Vali Boșca, au mai participat și patru juniori reșițeni (printre care și portarul Răzvan Negrilă, un jucător născut în 1996, un produs al Centrului de copii și juniori din Valea Domanului și goalkeeper al celor de la Pandurii II Târgu Jiu) și trei camerunezi veniți în probe. De asemenea, la Reșița a venit și Cioinac, cel care se va alătura de joi micuțului lot al rosso-nerilor.

Pană, bucuros că revine la Reșița: „Am convingerea că lucrurile vor intra pe un făgaș normal”

Marian Pană speră ca până săptămâna viitoare să aibă conturat un lot aproximativ pentru a putea demara pregătirile la intensitate maximă. „Sunt bucuros că m-am reîntors. Ne mișcăm puțin mai greu, probabil de luni o să începem să ne strângem și o să vină jucătorii pe care i-am pus eu pe listă și sper să se rezolve ca să ajungă și ei. Am vrut să vin de astăzi, ca să începem, să mai văd și câțiva copii. Mai vin câțiva jucători în probe”, au fost primele cuvinte ale lui Marian Pană la întâlnirea ad-hoc cu jurnaliștii prezenți la stadionul „Mircea Chivu”.

Marian Pană a urmărit și el cu interes „meciul” dintre administrația locală reșițeană și acționarul majoritar al CS Metalul Reșița, Cătălin Rufă, dar are încredere că lucrurile se vor mișca în Valea Domanului. „Am așteptat să văd dacă cele două părți se pun de acord în privința continuării acestui proiect și, din câte am înțeles și știu că așa este, ambele părți vor să continue și să continue pe drumul cel bun. Cel puțin aceasta este speranța mea și încrederea mea și de aceea m-am și reîntors. Sper să se concretizeze și să ne punem de acord în formarea unei echipe care să tragă la promovare, pentru că nu văd un alt obiectiv. Am convingerea că lucrurile vor intra pe un făgaș normal, așa ar trebui. Este păcat de acest oraș. Echipa a mers foarte bine și după ce am plecat eu și nu văd de ce nu s-ar continua și chiar cu un obiectiv mai îndrăzneț”, a mai spus Pană.

Și-a făcut o listă cu fotbaliști, dar nu dă nume. Jucătorii născuți în 1996 sunt o prioritate

Antrenorul Marian Pană vizează în această perioadă completarea lotului, în acest sens acționarul majoritar Cătălin Rufă antamând discuții cu potențiali jucători care vor îmbrăca tricoul roș-negru. „Acum nu sunt foarte mulți jucători, dar am convingerea că de săptămâna viitoare vom fi mai mulți și numai din aceia buni, pe care contăm. Nu are rost să dau nume, până nu se vor înțelege cu domnul Rufă. Se discută cu acești jucători, eu am zis ca până vineri-seara, cel târziu sâmbătă să ne dea un răspuns, pentru ca de luni să fim cu toții la antrenamente. Sunt jucători buni, pe care vreau să-i aduc aici”, a spus Marian Pană.

Obligativitatea folosirii jucătorilor sub 19 ani îl determină pe tehnician să sondeze piața jucătorilor de această vârstă. „Scopul principal este să văd câțiva copii născuți în 1996. Și mâine (n.r. – joi, 16 iulie) aștept câțiva jucători de această vârstă, pe care domnul Rufă o să-i trimită să-i văd, pentru că e foarte important, ținând cont că de anul acesta ai nevoie de doi jucători în teren de 96 sau mai mici pe toată durata meciului. Și la acest capitol e o problemă. Trebuie să găsim trei-patru jucători buni care să poată face față în Liga a II-a. E o problemă pe care o au majoritatea echipelor, dar se pare că la noi e puțin mai gravă. Dar, eu sper să găsesc acești jucători, poate chiar de aici, din pepiniera noastră”, a declarat Marian Pană.

Nu are contract cu Metalul

Marian Pană nu a semnat încă niciun contract cu echipa din Valea Domanului. „Pentru mine, semnătura nu înseamnă foarte mult. M-am înțeles cu domnul Rufă, i-am spus că vreau să vin de astăzi (n.r. – miercuri, 15 iulie). I-am spus că vreau să văd cu ochii mei ce se întâmplă la Reșița și cum este la Reșița. Sper ca până la sfârșitul săptămânii viitoare să pot spune că se poate merge pe ideea unui obiectiv îndrăzneț sau nu. Voi trage o concluzie sinceră. Sunt detașat de ceea ce s-a întâmplat în ultima vreme aici și sper ca lucrurile să fie cel puțin la nivelul perioadei în care am mai fost antrenor, în sezonul 2013-2014″, a spus Pană.

Îi are alături pe secunzii Carol Gurgu și Vali Boșca. „Sigur nu va fi fratele meu!”

Noul antrenor principal al Metalului Reșița va fi ajutat în pregătirea echipei de secundul Carol Gurgu și de antrenorul cu portarii Valentin Boșca. „Sigur nu va fi Costel, ca să nu se sperie cineva că îl aduc pe fratele meu”, a mai spus tehnicianul.

În sezonul 2013-2014, Marian Pană l-a avut alături pe banca tehnică pe fratele său, Costel, ambii părăsind gruparea din Valea Domanului după un meci din play-off cu FC Olt, pierdut de Metalul cu 0-1, după un gol încasat în minutul 90+3. Din acel moment, de pregătirea echipei s-au ocupat Daniel Oprița și Cristian Apostol, cei care și-au dus mandatul până la capăt în sezonul următor.

În opinia lui Marian Pană, ar mai fi timp până la startul campionatului (n.r. – 29 august) pentru încropirea unei echipe competitive în Valea Domanului. „E obligatoriu însă ca la finalul săptămânii viitoare, în proporție de 90 la sută, să avem lotul conturat, pentru a putea începe cu toții programul de pregătire, de acumulări. Că o mai fi vreo excepție, să apară pe parcurs vreun jucător mai valoros, atunci poate să vină și mai târziu. Am mai declarat că nu vreau să trec prin situația care a fost în returul campionatului trecut. Nu vreau s-o comentez foarte mult, o știu, am auzit-o, dar nu am trăit-o. Cred și știu că atât domnul primar (n.r. – Mihai Stepanescu), cât și domnul Rufă doresc ca această echipă să continue și să continue în condiții bune, pentru performanță. De aceea am venit, pentru că am încredere că lucrurile așa vor sta. Aștept cu încredere ajutorul dumnealor și sunt convins că îl voi avea”.

Articol și foto de Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Marius ANGHEL 16 Jul. 2015, 00:28 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă