Maccoppi, la primul semieșec! Ceahlăul a obținut doar un egal în amicalul cu Petrotub

Marius ANGHEL 31 Jan. 2016, 19:40 Pregătiri, amicale

După succesul la scor din primul amical, 3-0 cu Aerostar Bacău, jucătorii de la Ceahlăul Piatra Neamț nu au mai reușit aceeași prestație și în testul cu Petrotub Roman. Sâmbătă, pe terenul III sintetic din complexul sportiv Ceahlăul, ultima clasată din Seria I a Ligii 2 a remizat, 1-1, în cel de-al doilea meci de pregătire al iernii.

Tehnicianul italian Maccoppi a început meciul cu Petrotub precum a făcut-o și cu Aerostar Bacău, adică cu cel mai bun prim „11”, iar asta s-a văzut în prima repriză. Raidurile pe flancuri ale lui Călin, respectiv Pantano, au pus destule probleme apărării romașcane. Dacă în minutul 5, Vasile Lupei a fost oprit în preajma careului cu prețul unui fault, două minute mai târziu, talentatul atacant al „galben-negrilor”, avea să deschidă scorul la capătul unei acțiuni de toată frumusețea, la care au mai contribuit Pantano și Nedelcu. Acesta a reușit o reluare de efect după un asist a lui Nedelcu, cu capul, din preluare cu stângul, l-a depășit pe adversarul direct pe poziție viitoare, iar apoi, rămas singur cu portarul Hărăguță, l-a „pasat” pe acesta ca la tenis, mingea poposind cuminte în plasa lateral interioară.

Romanul a contat în prima repriză și datorită erorilor din defensivă ale Ceahlăului. O degajare lungă a portarului Petrotubului cade în fața lui Cerra, îl depășește pe acesta, iar la dezvoltarea ulterioară a contraatacului romașcan, dus foarte bine până în preajma careului, se greșește ultima pasă. Apoi, în interval de un singur minut, două inexactități ale lui Cristian Ortega, au produs neliniști în apărarea gazdelor. La a doua, atacantul Alexandru a scăpat frontal, perpendicular pe poartă cu Alex Barna, însă acesta din urmă blochează cu singuranță.

În minutul 30 se produce cea mai controverasată fază a partidei. Atacantul Lupei scapă perpendicular, singur spre poartă, însă arbitru interpretează greșit legea avantajului, fluierând fault la o intervenție anterioară, oprindu-l practic pe Lupei din drumul spre gol.

După pauză, pe fondul deselor schimbări din ambele tabere, jocul s-a mai echilibrat, romașcanii au reușit egalarea în minutul 60 în urma unei faze fixe. Barna a respins excelent în corner un șut din afara careului, iar în urma fazei fixe foarte bine executate de Mădălin Popa, atacantul central Alexandru reia cu capul imparabil în colțul lung al porții lui Barna, care nu a mai putut înterveni.

Ceahlăul a încheiat jocul în atac. Nedelcu a ratat execuția cu capul, reluând peste poartă, în urma unei lovituri libere bătute excelent de Marian Drăghiceanu din lateral dreapta, Andrei Mateiciuc a ratat din situație singur cu portarul, fiind blocat în ultimul moment, iar Liviu Antim a făcut o preluare prea largă în careu, fiind deposedat în ultimul moment, la limita regulamentului, o fază ce din tribună a părut penalty, dar, din teren, se pare că arbitrul a luat decizia corectă.

Partida amicală și-a atins scopul, ambii tehnicieni au rulat tot lotul convocat pentru această partidă, l-a care a asistat din tribună și atacantul francez de 22 de ani, Ladji Baradji, sosit în preziua meciului și care va fi testat în meciurile de săptămâna viitoare cu CSM Pașcani (miercuri, 15.30) și Rapid CFR Suceava (sâmbătă, 12.00).

Iată distribuțiile de sâmbătă:

Ceahlăul: Barna – Cerra, Napoli, Ortega, Pantano – Baio – Călin, Pintilie, Margină – Lupei, Nedelcu. Au mai intrat: Chelaru, Drăghiceanu, Mitrofan, Barb, Liviu Antim, Mateiciuc și Amariei (toți juniori)!!!

Petrotub Roman: Hărăguță – Lupușoru – Marin, Rotaru (ex. Cetatea Tg. Neamț), Măgirescu – Petrila, Brăescu – Sofroni, Popa, Dutciuc – Alexandru. Au mai intrat: Dornescu, Lucaci, Rotariu, Grigore, Acuculiței, Samson, Damian și Țapu.

Articol și foto de Dan EȘANU

Marius ANGHEL 31 Jan. 2016, 19:40 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă