Luceafărul a trecut la scor de CAO Oradea, însă Lupuț n-a fost mulțumit: „Nu mi-a plăcut ceea ce am văzut”

Marius ANGHEL 18 Feb. 2019, 18:13 Pregătiri, amicale
Luceafărul a trecut la scor de CAO Oradea,** însă Lupuț n-a fost mulțumit:

Cu o săptămână înainte de reluarea campionatului Ligii 2, Luceafărul Oradea, singura formație bihoreană din ligile superioare ale fotbalului românesc, a susținut sâmbătă, pe teren propriu, ultimul joc de verificare din perioada pregătirilor acestei ierni. Elevii antrenorului Cristian Lupuț au primit, pe terenul principal al Stadionului Luceafărul Felix din Sânmartin, replica echipei CAO Oradea, formație situată pe locul 2 în Liga a 4-a Bihor, după disputarea turului de campionat. Așa cum era de așteptat, echipa gazdă s-a impus și a făcut-o la scor de neprezentare, 3-0, după ce la pauză conducea cu 2-0.

Cu toate acestea, echipa vizitatoare, CAO Oradea nu a arătat deloc rău, având în vedere că vine dintr-o ligă inferioară și este la un alt nivel al pregătirilor, în timp ce antrenorul celor de la Luceafărul s-a declarat, la final, supărat pe evoluția unor jucători din cadrul echipei sale.

Cei de la CAO au avut un început promițător, cu un șut bun al lui Haș, de la marginea careului, scos spectaculos de portarul Moroz, în minutul 13, după care, încet, gazdele și-au impus jocul și posesia, iar după o ocazie bună în minutul 15 a lui Ludușan, în minutul 17 s-a deschis scorul. Atunci, în urma unei centrări de pe dreapta, Ludușan, din centrul careului, i-a trimis în stânga lui Alexandru Dulca, iar acesta a marcat din 8 metri.

Dominarea Luceafărului s-a intensificat, iar în minutul 21 atacantul Ludușan a ratat incredibil, din 6 metri, cu capul, în urma unei centrări primite de pe drepata de la Mitrică. Nu au trecut însă decât două minute și, în minutul 23, elevii antrenorului Cristian Lupuț au urcat scorul la 2-0, după ce Ludușan a fost găsit bine în suprafața de pedeapsă, iar din 10 metri acesta l-a învins pe portarul Egri.

La 2-0 atacurile s-au mai calmat, până în minutul 36, când Luceafărul și-a creat o nouă ocazie imensă. Singur cu portarul, Mitrică nu a reușit să-l învingă pe Egri, din 6 metri, goalkepeer-ul celor de la CAO respingând cu o mână peste transversală.

Apoi, finalul de repriză a fost echilibrat, elevii antrenorului Florin Fărcaș ieșind și ei la atac. Astfel, în minutul 39, după o centrare de pe dreapta, Ciocan a reluat cu capul din 7 metri, dar a reținut portarul luceferilor, lângă bară. În pauză s-a intrat cu 2-0.

În partea secundă, și pe fondul numeroaselor schimbări produse în cele două echipe, situația s-a schimbat în joc, partida devenind mult mai echilibrată. Totuși, în minutul 49, Vasile Pop, de la Luceafărul, a trimis din 7 metri în portar.

Apoi, nu s-au mai consemnat ocazii importante de poartă până chiar în final, în minutul 90, când fundașul dreapta al celor de la CAO, Amir, l-a faultat în careu pe Paraschiv, iar Mitrică a transformat lovitura de pedeapsă. Astfel, jocul s-a încheiat cu victoria clară a echipei de ligă a II-a, cu scorul de 3-0.

E de precizat și faptul că din echipa de ligă a doua, fundașul dreapta Wanya a avut o prestație foarte bună, el anunțându-se un stâlp de bază al echipei bihorene.

Dacă pentru Luceafărul acesta a fost ultimul joc de verificare din această iarnă, pentru tinerii jucători de la CAO, aceștia sunt doar la jumătatea programului partidelor amicale. Ei au mai disputat până acum trei partide, 1-1 acasă cu Universitatea Oradea, 1-2 acasă cu ACS Dumbrăvița și 2-1 în deplasare cu LPS Bihorul Oradea.

Pentru trupa pregătită de Florin Fărcaș urmează miercuri, de la ora 18, jocul de verificare cu Crișul Sântandrei, pe terenul sintetic de la LPS Bihorul, apoi sâmbăta viitoare, pe 23 februarie, de la ora 16, joc la Stadionul Motorul din Oradea cu Unirea Livada, pentru ca pe 2 martie să întâlnească Viitorul Borș în deplasare.

Noutățile în cadrul lotului echipei CAO sunt: Laslău, Blegea, Ardelean, Hosu, Tenke și Amir, un jucător de culoare venit din Germania.

Lupuț: „Am încheiat o perioadă de pregătire foarte bună, în care toți jucătorii au răspuns pozitiv”

„Sincer, nu sunt mulțumit de ceea ce am văzut astăzi, atât în prima cât și în cea de-a doua repriză, dar, una peste alta, a fost un antrenament bun, cu un adversar bun la nivel de ligă a 4-a. Am urmărit și câțiva jucători care au venit acum, în ultima perioadă. Sunt jucători buni, și portarul Rus și mijlocașul central Tudor, care eu zic că este un jucător de viitor. Ne dau speranțe că am făcut două transferuri bune, dar mai avem încă de muncă, trebuie să ne concentrăm mai mult pe joc, trebuie să venim pregătiți sută la sută la ceea ce avem de făcut. Cu toate astea, eu spun că am încheiat o perioadă de pregătire foarte bună, în care toți jucătorii au răspuns pozitiv”, a declarat, după partidă, antenorul Luceafărului, Cristian Lupuț.

„A fost un joc de pregătire bun, făcut de ambele echipe. E un lucru îmbucurător că nu au fost accidentați, pentru că Luceafărul începe sâmbătă campionatul. Despe noi, sunt mulțumit de atitudine, sunt mulțumit de joc, pentru că suntem într-o etapă în care noi încă acumulăm și încărcăm din punct de vedere fizic. Pe această cale țin să le mulțumesc și să îi felicit pe băieți, pentru că, într-adevăr au depus un efort mare”, a afirmat, la finalul partidei, și antrenorul orădenilor de la CAO, Florin Fărcaș.

Luceafărul Oradea – CAO Oradea 3-0 (2-0)
Al. Dulca 17′, Ludușan 23′, Mitrică 90′ – penalty

Luceafărul: Moroz (I. Rus 46′) – Wanya (Ciul 46′), Cr. Oros (Core 60′), Băican, Moihedja (Fl. Drăgan 60′) – Prejmerean (Preoteasa 46′), Chiorean (T. Călin 60′) – Mitrică (C. Roșu 60′), Vas. Pop (P. Peter 54′), Al. Dulca (Mitrică 70′) – Ludușan (G. Paraschiv 46′)
Antrenor: Cristian Lupuț

CAO: Egri – Varodi (Amir 60′), Letan (Ardelean 80′), Panti (Koteles 79′), Țîrtea (Man 55′) – Hosu (Alungi 67′), Balogh (Torok 73′), Haș (Blegea 63′), Costea (Tenke 55′) – Ciocan (Junc 80′), Pașca (Laslău 60′)
Antrenor: Florin Fărcaș

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Bihoreanul

Marius ANGHEL 18 Feb. 2019, 18:13 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă