Laurențiu Roșu a avut 26 de jucători la primul antrenament susținut pe un teren înghețat bocnă. Cele trei noutăți din lot ale arădenilor

Marius ANGHEL 17 Jan. 2017, 20:01 Pregătiri, amicale

Primăria Arad nu a mișcat un deget în vacanța de iarnă a fotbaliștilor utiști, astfel că natura și-a făcut treaba, iar suprafața de teren de pe „Motorul” a fost înghețată bocnă la primul antrenament al utiștilor în 2017, luni, la reunirea echipei UTA Bătrâna Doamnă. Pe ici colo, nelipsitele bălți formau mini-ghețușuri, așa că preparatorul fizic, Francisco Ignacio Martinez Cabrera, și-a făcut circuitul și în funcție de aceste zone cu risc mare de accidentare.

„Mă așteptam că vremea rece să vină la pachet cu terenuri înghețate. Tocmai de aceea, dimineață o să punem accentul pe alergări și pe forță, pe pregătire în sală în unele zile, iar după-amiază căutăm să ajungem pe suprafețe sintetice pentru a lucra și cu mingea. De exemplu azi, o să scoatem și mingea pe sintetic, căci pe acest teren nu avem cum. Noi sperăm să se rezolve problema terenului de joc până la primul meci acasă. Mai sunt 7 săptămâni până la acesta, deocamdată nu am primit niciun răspuns concret despre soluții, variante. Cert este că vrem să jucăm în Arad, să avem suporterii alături de noi, pentru a ne susține și a se bucura de echipă”, a menționat Laurențiu Roșu.

Antrenorul principal al „Bătrânei Doamne” și colaboratorii săi, Cristi Todea, „Nacho” și Dan Țapoș, a avut la dispoziție pentru prima ședință de pregătire a iernii nu mai puțin de 26 de fotbaliști. 23 din vechea „gardă” și anume: Miron, Mara, Barna Polgar, David, Costin, Gligor, Manea, Wild, Celea, Copaci, Burlă, Strătilă, Chindriș, Jorza, Covaci, Copil, Tarcea, Andor, Stahl, Vlad, Curtuiuș și Petre, plus trei noutăți.

Este vorba de fundașul macedonean, Mevlan Adili, mijlocașul sătmărean Dumitru Muntean și Bruno Vasiu. Acesta din urmă, fundaș central de meserie, face parte din generația 1997-1998 a clubului Atletico și revine acasă după o paranteză la Viitorul Constanța. Luni a făcut doar 30 la sută din antrenament și asta pentru că problemele la glanda tiroidă îl determină să intre treptat în efort.

„Nu a plecat nimeni și asta e un lucru important, fiindcă sunt mulțumit de toții jucătorii de la prima echipă. Sper să dea același randament și în partea a doua a campionatului și să continuăm pe linia începută în toamnă. Nu mă gâdnesc la celelalte echipe, la eventualele lor probleme, ci mă interesează să facem noi o pregătire cât mai bună. Ar fi bine ca vremea să ne ajute, să se încălzească puțin măcar până plecăm în Spania. În cantonamentul de la Oliva Nova intenționăm să luăm 25 de jucători, adică pe băieții care sunt azi cu noi, plus încă un atacant, poate chiar doi. Repet, mă bucur că lucrăm în aceeași formulă ca și în toamnă, plus jucătorii nou sosiți. Eu zic că avem la dispoziție un lot valoros, cu care vrem să ne menținem pe unul din primele două locuri în clasament. Se știe că acesta a fost obiectivul propus pentru acest sezon”, a adăugat antrenorul principal al „roș-albilor”.

De la reunire a absentat doar Richard Filaret, care este răcit, în timp ce Ionuț Tănase nu s-a dezechipat și asta pentru că încă are mâna bandajată și doar marți, după ce-și scoate firele la cele două degete operate, poate începe alergările. Oricum, mijlocașul de 18 ani nu se va putea antrena la capacitate maximă numai peste două-trei săptămâni.

Zilele următoare, în paralel cu antrenamentele, utiștii vor trece și pe la medicul sportiv pentru obișnuitele analizele de start de pregătire.

CITEȘTE și: Roșu a dat „verde” pentru revenirea lui Rus la UTA, dar e cale lungă până acolo

DVD-urile, cea mai bună reclamă pentru macedonianul Adili: „Un fotbalist interesant, sper să se integreze rapid”

Tănase începe alergările alături de colegi, Roșu evită „patinoarul” Motorul

Text: Sport Arad
Foto: Ciprian Petcuț

Marius ANGHEL 17 Jan. 2017, 20:01 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă