Jucătorii lui Niculescu s-au învățat să dea câte cinci goluri. Ultima victimă: CS Tunari

CS Mioveni a disputat, ieri la pr\nz, la Zărnești, un nou meci amical, adversară fiind CS Tunari. A fost al treilea și ultimul din cadrul cantonamentului montan și al șaselea din toată perioada de pregătire scursă până acum. Galben-verzii au învins cu 5-0, scor identic cu cel din primele două partide de la munte, unde au întâlnit pe Muscelul Câm­pulung și AS Râșnov. În par­tida de ieri, disputată și ea pe un teren acoperit cu zăpadă, marcatori au fost Năstăsie, Iancu (două), Vintilă și Nilă.

Sco­rul a fost deschis de Năstăsie, printr-o reluare cu capul, la o centrare a lui Calvin, iar în prima repriză a fost majorat de Iancu, mai întâi cu o finalizare după o centrare a lui Popa și o deviere a lui Năstăsie și apoi cu o reluare din careu, la o centrare a lui Calvin.

După pauză, Vintilă a înscris în urma u­nei faze frumoase de poartă, iar Nilă a stabilit scorul final în urma unei acțiuni personale. În afară de cele cinci goluri, argeșenii au mai ratat și câteva ocazii prin Nilă, Năstăsie, Vintilă și Galan.

CS Mioveni – CS Tunari 5-0 (3-0)
Au marcat: Năstăsie, Iancu (două), Vintilă, Nilă

CS Mioveni: Popescu – Calvin, Cucui, Bogdan Stoica, Cătălin Stan – Răuță, Galan, Biceanu – Alin Popa, Năstăsie, Iancu. Au mai jucat: Croitoru, Negoiță, Bogdan Stancu, Mîrzeanu, Iamandi, Lupu, Vintilă, Nilă.

Goluri:
1-0: Năstăsie – reluare cu capul din careu, după o centrare a lui Calvin
2-0: Iancu – șut pe jos din careu, după o centrare a lui Alin Popa, deviată în primă fază de Năstăsie
3-0: Iancu – reluare cu capul din careu, la o centrare a lui Calvin
4-0: Vintilă – finalizare în urma unei faze spectaculoase cu peste 10 pase, din prima, între coechipieri
5-0: Nilă – acțiune personală și șut în cross de la marginea careului.

Cornel Dobre, în prim-plan

Secundul Cornel Dobre a avut mult de muncă în acest cantonament montan. Acesta a pregătit și condus antrenamentele fizice ale jucătorilor, fiind atent ca băieții să dea totul din ei la ședințele de pregătire. Antrenorul a pus suflet de fiecare dată, încercând să facă totul pentru a se face înțeles de jucători, iar după antrenamente era de fiecare dată înghețat și epuizat.

Același lucru Dobre l-a făcut și la amicalul cu Râșnov. Acesta a stat pe margine și le-a cerut jucătorilor să fie atenți la fiecare minge și să trateze serios fiecare fază.

Secundul a vorbit însă încontinuu cu Claudiu Niculescu, transmițându-le jucătorilor și ce cerea principalul. Explicația pentru „agitația” lui Dobre nu este una complicată, în afară de faptul că așa pune mereu suflet la antrenamente și la meciuri, de data aceasta el se pregătește și să „îi ia locul” lui Niculescu în primele etape, când principalul va fi suspendat și va sta în tribune.

S-au încălzit cu ceai fierbinte

Chiar dacă la Râșnov și la Zărnești temperaturile nu erau așa de scăzute ca la Cheile Grădiștei, termometrele arătau totuși la ora jocurilor amicale – 5 grade Celsius. Frigul era pătrunzător atât pentru cei de pe margine, rezerve și staff, cât și pentru jucători, mai ales pentru portarii argeșeni, care nu prea au avut ce apăra. Argeșenii au găsit însă cum să se și încălzească. Astfel, după încălzirea dinaintea meciului, jucătorii au fost îndrumați către marginea terenului, unde au băut câte un ceai fierbinte. La fel au făcut și la pauză. În plus, cei din staff au urmărit meciul înfășurați cu niște pături, deoarece frigul era resimțit mai rău de cei care stăteau locului.

Olteanu: „Cantonament dur”

Duritatea cantonamentului de la Cheile Grădiștei este resimțită și de staff-ul tehnic al echipei CS Mioveni. Unul dintre cei mai noi membri ai staff-ului, secundul Mihai Olteanu, care a îmbrăcat meseria de antrenor în această vară, ne-a spus mai multe despre cum se desfășoară cantonamentul.    

„Putem vorbi de un cantonament dur, din cauza condițiilor meteo, este foarte frig, dar și a antrenamentelor fzice, care sunt mai tari. Ninsoare, frig… dar băieții rezistă foarte bine. De asemenea, este bine că n-am avut accidentări, iar jucătorii s-au pregătit foarte bine. Sunt și două excepții în ce privește acciden-tările, Mazilu și Edi Stoica. Ei acum sunt în perioada de refacere, dar fac și ei antrenament separat, fie la sala de forță, fie pe teren, ca să își revină. Una peste alta, este un cantonament benefic pentru echipă, chiar dacă e unul dur, iar rezultatele se vor vedea în campionat. Sperăm să se vadă, de fapt, în campionat…. Ce să mai, este unul dintre cele mai tari cantonamente făcute de această e­chipă, iar în ultimii ani le-am făcut și eu. Pentru mine, e mai greu a­cum, ca antrenor secund, respon­sa-bilitățile fiind mai mari față de când eram jucător. Este primul cantonament de iar­nă ca antrenor”, ne-a spus Mihai Olteanu.

Articol scris de Silviu Mihai

Pe aceeași temă