Ion Moldovan: „A fost un meci de antrenament”

Antrenorii Mioveniului încearcă în această perioadă a iernii să-i facă o idee clară despre fiecare jucător care face parte din lot. Din această cauză, în partidele de pre­gătire de până acum au evoluat toți fotbaliștii din lot, ban­ca tehnică căutând ast­fel ca toți să aibă minute egale jucate în ami­ca­luri.     

După partida de la Pitești, antre­no­rul Ion Moldovan a ținut să sub­li­ni­eze acest lucru. „A fost un meci de an­tre­nament, în care noi ne-am propus să dăm posibilitatea jucătorilor să aibă un număr egal de minute jucate în a­ceas­tă perioadă. După cum s-a văzut, în ultima parte am folosit toți juniorii de la Centrul de Copii și Juniori pe care îi a­vem la pregătire în această iarnă. Unii dintre ei au o perspectivă foarte bu­nă. Repet, în aceste prime meciuri am ur­mărit mai mult să le dăm posi­bi­litatea fotbaliștilor să evolueze în mod egal și să joace toți. Pentru mine, ori 0-1, ori 0-6, tot înfrângere este. Nu m-a in­tere­sat scorul. Am folosit și un sistem mai ofensiv, cu mai mulți jucători de atac. Ne interesează acest lucru, pen­tru că în primele două etape avem me­ciuri foarte importante și trebuie să ju­căm bine. Am urmărit per total și ni­ve­lul la care au ajuns jucătorii din lot. Pot spu­ne că evoluțiile lui Ene și Gueye au cir­cumstanțe atenuante. Ei au venit în alt grup de jucători, trebuie să se a­dap­te­ze. Mai au de lucrat pînă atunci. Ur­mează, vineri, un meci cu FC Olt, la 11.00, și sâmbătă, un nou amical în de­plasare la Brașov, cu FC Brașov.  Sâm­bătă sau poate chiar de vineri ne vom axa pe echipa de bază pentru me­ciul cu Vâlcea”, au fost cuvintele Co­­­misarului, după acest meci.

Popescu a venit să-și încurajeze foștii colegi

La partida de ieri a asistat și fostul jucător al Mi­oveniului, Marian Popescu. Transferat în a­ceas­­tă iarnă la U Cluj, mijlocașul a venit înainte de meci la banca de rezerve, unde a stat de vorbă cu an­trenorul Ion Moldovan. Acesta l-a întrebat cum îi este la noua echipă și dacă s-a integrat.

„Este OK, m-am integrat. Antrenorului îi plac ti­nerii și este bine pentru noi. Am fost în stagiul de pregătire din Antalya și am jucat în mai multe meciuri. Acum așteptăm să vedem meciurile din campionat”, spunea Popescu.

Acesta a stat apoi pe marginea terenului, urmărind prima repriză a me­ciului amical disputat de foștii lui colegi. Fot­ba­listul s-a întreținut pe durata primului mitan cu Biceanu și Zaharia, care au urmărit și ei jocul de pe margine. La pauză, internaționalul de juniori a ple­cat de la stadion, el fiind nevoit să ajungă până seara la Cluj, la reunirea echipei, după stagiul de pregătire centralizată.

Olteanu, în cârje

Mihai Olteanu a venit și el la meciul Mio­ve­niu­lui de ieri… în cârje. Fundașul a avut probleme la piciorul stâng, recomandându-i-se să îl țină imo­bi­lizat în gips. Olteanu s-a salutat cu cei de pe ban­că și a urmărit amicalul cu SCM alături de antre­norul Ion Moldovan. După cum spunea Comi­sa­rul, astăzi, Olteanu își va da jos ghipsul, după care va începe pregătirea alături de ceilalți jucători. Ju­cătorul s-a accidentat săptămâna trecută la un an­tre­nament făcut la Grupul Școlar Colibași.

Negoiță s-a accidentat

Meciul de ieri a fost unul cu ghi­nion pentru Ciprian Negoiță. Ju­cătorul Mioveniului s-a acci­dentat destul de grav pe finalul primei re­prize, la marginea terenului, atunci când încercat să bage o alunecare. Negoiță a acuzat du­reri mari la genunchiul stâng, aco­lo unde a mai avut probleme și în trecut.

Mijlocașul a fost scos pe brațe pe marginea terenului,  pri­mind îngrijiri medicale, însă nu a mai putut continua jocul. Medi­cul echipei îl va consulta astăzi pe Ne­goiță, ieri, la cald, nepu­tân­du-se da un diagnostic.

Articol scris de Silviu MIHAI

Pe aceeași temă