Invazie de noutăți la reunirea Craiovei

Doar la o săptâmână de când și-a încheiat conturile cu Liga a 2-a, CS Universitatea a strâns iar rândurile pentru a pregăti revenirea în primul eșalon. Totuși, incertitudinea planează asupra eșalonului în care au drept de joc juveții, la fel cum se manifestă și în privința lotului de care va beneficia noul antrenor, Ionel Gane. Acesta a făcut cunoștință cu jucătorii la Sala Polivalentă, iar după o ședință de o jumătate de oră i-a scos la alergare pe „Ion Oblemenco”.

Lotul a suferit deja multe schimbări, iar altele sunt așteptate să survină până când se va pleca în cantonamentul din Slovenia, pe 24 iunie. Dacian Varga a fost printre cei prezenți, dar numai pentru a-și lua „adio” de la foștii colegi, fostul decar nemaifiind păstrat în Bănie. Aceeași soartă au avut-o și: Cârjă, Patriche, Pătrașcu, Izvoranu, Vandelannoitte, Ad. Ionescu, Câju, Precup, Șerban, Voinea și Dragu.

Negocieri de prelungire a contractelor se mai poartă cu Pleșan și Curelea, ambii fiind doriți în continuare de clubul oltean. Chiar dacă au sosit la reunire, Tomic și Kitanovski sunt pe lista indezirabililor, acești urmând a fi împrumutați, ca și Valskis, de altfel.

Au lipsit cei doi jucători din Capul Verde, Kay și Nuno Rocha, care sunt așteptați abia la a doua zi de pregătiri, în timp ce ieșenii Avrămia și Herghelegiu sunt nevoiți să rămână în Copou până când li se vor încheia vechile înțelegeri, la finalul acestei luni.

8 jucători noi și mai sunt așteptați cel puțin tot atâția

Noutăți au fost însă destule. Pe posturi, portarul Straton le va face concurență lui Brac și Irimia. Pentru postul de fundaș dreapta se vor întrece doi jucători de 28 de ani, craioveanul Dănănae, ultima dată jucător al lui Apollon Limassol, și Sebastian Achim de la Petrolul.

Stoperul venit de la Mediaș, Cosmin Frăsinescu a venit împreună cu fostul său coechiper de la Bistrița, Gabriel Velcovici, tot în același timp apârând și cei doi internaționali ai Craiovei, Vătăjelu și Mateiu.

Insistența lui Ionel Gane pentru a-l aduce pe Alex Neacșa a dat roade, fostul elev al său de la Gaz Metan CFR Craiova, CS Turnu Severin și Corona ajungând la primul antrenament în Bănie. O altă revenire în Bănie este cea a lui Alex Băluță, după ce craioveanul s-a remarcat la Viitorul lui Gică Hagi.

Răzvan Gorovei a revenit după accidentarea gravă din iarnă, dar s-a limitat la o alergare ușoară pe margine. În probe la CS Universitatea se află și cel care le-a pus probleme alb-albaștrilor în meciurile directe, Nicușor Bancu de la FC Olt.

Marți sunt programate alte două antrenamente, dar prohibite pentru presă, iar vineri CS Universitatea va efectua vizita medicală, la Centrul de Medicină Sportivă din București.

Gane își dorește să aibă un lot de 26 de jucători, cu 3 portari. „Mai sunt de venit unii jucători care au semnat deja contracte cu noi, dar vor mai veni și alții cu care negociem, iar până la finalul săptămânii sper să am tot lotul la dispoziție” spune noul antrenor.

Proaspăt internațional, Bogdan Vătăjelu speră să păstreze banderola de căpitan al echipei și în același timp să facă performanță cu Craiova. „Nu mă gândesc la salvarea de la retrogradare, vrem o clasare pe primele locuri. Îmi pare rău de cei care au plecat, fiindcă alături de ei am promovat, dar sau adus jucători buni, de Liga I. Aș fi onorat să păstrez banderola, dar sunt alții mai îndreptățiți ca mine să o poarte” a spus „Sarma”.

Deși foștii colegi de la Sportul Patriche și Varga, au plecat, iar rămânerea lui Curelea este incertă, Viorel Ferfelea speră să-și respecte cei doi ani de contract pe care-i mai are cu Craiova și se gândește chiar la cupele europene. „Nu ne va fi ușor în Liga I, dar ne dorim un loc în prima jumătate a clasamentului. Putem chiar să prindem cupele europene, pe scurtătură, prin Cupa României sau Cupa Ligii. Noi ne pregătim de Liga I, fiindcă am câștigat seria și am luat și licența” a spus Ferfelea.

Lotul prezent la reunirea CSU: Bojan Brac, Cătălin Straton, Ionuț Irimia (portari) – Nicușor Bancu, Viorel Ferfelea, Bogdan Vătăjelu, Zoran Ljubinkovic, Gabriel Velcovici, Alexandru Neacșa, Andrei Sin, Vukasin Tomic, Sebastian Achim, Cosmin Frăsinescu, Alexandru Băluță, Cristi Ganea, Tome Kitanovski, Alexandru Mateiu, Ovidiu Dănănae, Răzvan Gorovei.

Achizițiile CSU: Straton (portar, FC Vaslui), Mateiu (mijlocaș, FC Brașov), Frăsinescu (stoper, Gaz Metan Mediaș), Achim (fundaș dreapta, Petrolul), Dănănae (fundaș dreapta, Apollon Limassol), Băluță (mijlocaș, Viitorul), Neacșa (mijlocaș, Corona), Bancu (mijlocaș, FC Olt), Kay (stoper, Belenenses), Nuno Rocha (mijlocaș, Maritimo), Avrămia (stoper, CSMS Iași), Herghelegiu (atacant, CSMS Iași).

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: CS Universitatea Craiova

Pe aceeași temă