Înfrângerea cu Balotești le-a prins bine: Berceniul a învins pe Înainte Modelu

Mihai Andries 10 Feb. 2015, 21:33 Pregătiri, amicale

Eșecul de duminică de pe teren propriu, un neplăcut 0-3 cu Balotești, i-a trezit la realitate pe elevii lui Silviu Ion, care s-au impus azi cu 3-1, în amicalul cu echipa din Liga 3, Înainte Modelu. Jucătorii Berceniului au reușit să dea uitării prestația slabă din meciul anterior și au demonstrat că principalul lor a avut dreptate când a spus că rezultatul de duminică a fost unul influențat și de programul încărcat de antrenamente.

„Oboseala ne arată limitele, în condițiile în care facem zi de zi câte două antrenamente, unul dimineața, de forță și unul după amiaza” explica duminică Silviu Ion (foto). „Vom lua măsurile de rigoare, vom aduce copii care să crească valoric și vom încerca să facem o echipă competitivă. Au fost trei săptămâni de muncă, cu multe incertitudini și întrebări, în care am pornit practic de la zero.” a mai adăugat atunci tehnicianul ilfovenilor.

Scorul final, stabilit după doar o oră de joc

Schimbarea s-a văzut în jocul Berceniului, care a deschis scorul prin Alin Pătrașcu în minutul 8, după o tentativă de respingere nereușită a lui Bădașcă. Golgheterul din amicale al gazdelor, Andrei Enciu, a dus scorul la 2-0 în minutul 20, după ce a speculat o eroare a lui Silviu Matei.

Oaspeții au avut o tresărire de orgoliu prin Marian Șerban, care a redus din diferență în minutul 38, stabilind scorul pauzei. După nici un sfert de oră de la reluare, Epaminonda Nicu a stabilit scorul final cu un șut bine plasat. Berceniul a bifat a patra victorie a iernii, după 2-0 cu Axintele, 6-4 cu Tunari și 2-1 cu Voința Snagov, semn că echipa este pe un drum bun.

Următorul amical al echipei antrenate de Silviu Ion, care este ajutat de secundul Ion Prună și antrenorul de portari Florin Andreescu, va avea loc sâmbătă la Râmnicu Vâlcea, contra echipei locale, CSM.

Portar de la naționala jucătorilor fără contract

Partida de azi a prilejuit debutul ca titular al lui Alexandru Mișa (foto), fostul portar al Rapidului și actualmente selecționat în naționala jucătorilor fără contract antrenată de Aurel Țicleanu. El va împlini 25 de ani pe 31 august și a evoluat pentru prima dată la Berceni în amicalul de duminică, atunci când a intrat în repriza a doua a duelului cu CS Balotești.

„Îmi doresc să am trei portari la dispoziție în permanență” a explicat duminică principalul Berceniului, care îi mai are la dispoziție pe Meilă – revenit de la Chiajna și pe Vlad Ignat, sosit de la Metalurgistul Cugir, pe filiera Dinamo. Silviu Ion a mai adăugat: „Când am început pregătirile nu aveam niciun portar, în condițiile în care și Meilă se întorsese la Chiajna, dar am reușit să obținem prelungirea împrumutului până în vară”.

Dorința tehnicianului este de înțeles, în condițiile în care în prima parte a campionatului, Berceniul a trebuit să îl reactiveze pe antrenorul de portari Andreescu, atât din cauza accidentărilor lui Meilă și Știrbu, cât și a prestațiilor modeste ale lui Raț. Asta ca să nu mai amintim de ultima etapă din 2014, când, fără Raț – deja plecat de la echipă, cu Meilă accidentat și Știrbu suspendat – după un roșu încasat în dezastrul de la Buzău, 1-7 cu Gloria – a fost promovat ca rezervă a lui Andreescu un puști de la juniori, Cosmin Munteanu (18 ani).

Iulian Roșu a ajuns în curtea Berceniului

O noutate absolută față de meciurile anterioare ale Berceniului a constituit-o apariția lui Iulian Roșu (foto, jos), pus pe liber în această iarnă de Rapid, deși prestațiile avute în prima parte a sezonului l-au adus la lotul de tineret al României. Cu o situație aparte, deoarece era împrumutat de la Steaua la gruparea din Giulești pentru trei ani, vârful, care va împlini 21 de ani pe 30 mai, a reușit să își rezilieze contractul și cu liderul Ligii 1 și acum poate semna cu oricine.


Iulian Roșu, în tricoul Rapidului, în duel cu Brandán – foto de Laurențiu MICH

În prima parte a sezonului, Iulian Roșu a bifat 13 meciuri în tricoul Rapidului, fără gol marcat, iar săptămâna trecută s-a pregătit cu cei de la Juventus București, locul 4 în seria a doua din Liga 3. Astăzi, el a fost folosit pe parcursul întregii reprize secunde, dar nu a reușit să își treacă numele pe lista marcatorilor.

ACS BERCENI – ÎNAINTE MODELU 3-1 (2-1) A. Pătrașcu 8, Enciu 20, E. Nicu 57 / M. Șerban 38

Berceni: Mișa – Dapo, M. Popescu, V. Lică, C. Mihai – Scărlătescu, Pivniceru, Jugaru, Pătrașcu – Enciu, R. Văduva. În repriza a doua: Mișa – L. Cristea, C. Sandu, Dobrosavlevici, A. Radu – R. Radu, E. Nicu, G. Ghinea, Ciuică – I. Roșu, Mareș. Au mai intrat R. Gheorghe și Fl. Niță
Antrenor Silviu Ion

Modelu: G. Bratu  – Antoniev, Nicodim, Topor, Bădașcă (Tene ’20) – Calagi, Huzuneanu, S. Matei (Patriancă ”20), Nițescu – Stavilă, M. Șerban. În repriza a doua au evoluat: G. Bratu (A. Chiriță ’80) – Cr. Dumitrescu, Nicodim, Topor, Nițescu – L. Mitrea, Patrianca, S. Matei, Tene – R. Mihalache, Truță.
Antrenor Valeriu Petrescu

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 10 Feb. 2015, 21:33 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă