Inacio și Goga i-au adus victoria Universității Cluj în amicalul cu Mezokovesd-Zsory, primul test din Slovenia. VIDEO cu reușitele

Marius ANGHEL 18 Jul. 2019, 15:34 Pregătiri, amicale

Universitatea Cluj și-a început cu o victorie seria meciurilor amicale programate în cantonamentul din Slovenia, acolo unde se află de luni. Miercuri după-amiază, jucătorii utilizați de Cristian Dulca au învins-o cu 2-1 pe formația maghiară FC MezÅ‘kövesd-Zsóry, ocupanta locului 6 în ediția trecută a primei ligă, după ce la pauză erau conduși. Inacio Miguel și Dorin Goga au marcat pentru ardeleni.

Clujenii au deschis scorul încă din minutul 7, prin Firmino, după o acțiune creată de Miranda și Goga, însă arbitrul a anulat golul pe motiv de offside. Au continuat să aibă posesia, însă s-au văzut conduși după zece minute. Daniel Nagy (17′) a marcat din apropierea porții, cu o reluare din 7 metri. Apoi, potrivit site-ului oficial al Universității, jocul a continuat sub semnul echilibrului, cu „studenții” având posesia și cu ungurii ieșind pe contraatac. Miranda și Firmino au destabilizat în câteva rânduri apărarea adversă, însă fără a reuși să-și creeze ocazii clare de gol.

În repriza secundă, jucătorii lui Dulca au preluat total controlul partidei. Firmino (50′) a fost faultat în careu, însă arbitrul nu a dictat penalty, iar Burghele (67′) a tirmis în brațele portarului după o fază creată de Takacs și Pîrvulescu. Golul egalizator a venit însă de la Inacio (69′), care a înscris cu capul, după o centrare bună a lui Taub. Insistența clujenilor a dat roade pe final, când Dorin Goga (80′) i-a furat mingea portarului advers și a marcat simplu.

Universitatea a încheiat meciul în 10, după ce Firmino (83′) a primit cartonașul roșu în urma unei altercații la centrul terenului.

„U” Cluj: Dur-Bozoancă (Jose Costa 60′) – Telcean (Taub 60′), Inacio, Kay (Vomir 73′), Berci (Takacs 60′) – Ceitil (Dican 84′), G. Florescu (Pedro 60′) – R. Miranda (Burghele 60′), Goga, Al. Pop – Firmino. Cristian Gavra, răcit, nu a fost utilizat.

Alți adversari în următoarele amicale

Următorul meci amical al Universității Cluj e programat duminică, împotriva celor de la NK Krka (locul 4 în liga secundă din Slovenia), iar miercurea următoare o întâlnește pe Al Wehda (locul 7 în prima ligă din Arabia Saudită).

Inițial, clujenii ar fi trebuit să le întâlnească pe FK Vardar (prima ligă, Macedonia) și Al Fasaily (prima ligă, Arabia Saudită), însă jocurile cu acești adversari au picat. Echipa lui Dulca și-a găsit rapid alți oponenți.

Pe 25 iulie, „Șepcile roșii” își încheie cantonamentul din Slovenia.

Golul lui Inacio:

Golul lui Goga:

 

Marius ANGHEL 18 Jul. 2019, 15:34 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă