Cristi Dulca a oprit 23 de fotbaliști în lotul cu care „U” Cluj începe cantonamentul din Slovenia. Cei cinci jucători lăsați acasă și care nu întră în planurile antrenorului

Marius ANGHEL 15 Jul. 2019, 02:06 Pregătiri, amicale
  • Amicalul cu PAOK, susținut vineri de Universitatea Cluj și pierdut cu 0-5, a fost și testul final pentru mulți dintre componenții echipei în privința menținerii sau nu în lot pentru noul sezon. Antrenorul Cristian Dulca s-a decis apoi în privința jucătorilor pe care îi ia în cantonamentul din Slovenia. Lista cuprinde 23 de nume.


„U” Cluj pleacă astăzi dimineață spre Slovenia, acolo unde se va pregăti în perioada 15-25 iulie. „Studenții” se vor caza la Hotel Catez din localitatea Catez ob Savi și se vor antrena pe terenurile din complexul sportiv Terme Catez. Tot de astăzi, în aceeași țară merge în cantonament și UTA, însă echipa arădeană va sta în stațiunea Rogla.

Pentru acest stagiu de pregătire, antrenorul Cristian Dulca a convocat un lot format din 23 de jucători: Cosmin Dur-Bozoancă, Andrei Gorcea, Jose Costa – Nicolae Pîrvulescu, Carol Taub, George Florescu, Tudor Telcean, Rareș Takacs, Dorin Goga, Marius Coman, Dan Berci, Cristian Gavra, Florin Burghele, Tudor Vomir, Victor Dican, Alin Văsălie, Alex Pop, Andrei Ceitil Castanheira, Carlos Silveira da Graca „Kay”, Pedro Mendes, Hugo Firmino, Inacio Miguel, Ricardo Rafael da Costa Miranda.

În plus, cinci dintre fotbaliștii aflați sub contract cu Universitatea nu intră în vederile antrenorului pentru următorul sezon, astfel că nu vor face deplasarea în Slovenia. Aceștia sunt Octavian Ursu, Răzvan Greu, Iulian Dinu, Iuliu Hațiegan și Denis Hordouan. Ursu a fost cel mai rapid și și-a găsit imediat o nouă echipă unde să meargă. Mijlocașul a semnat cu UTA. Veteranii Gabriel Giurgiu (36 de ani) și Octavian Abrudan (35 de ani) au pus punct carierei de fotbalist după amicalul cu PAOK.


Octavian Ursu nu intră, din nou, în vederile antrenorului de la „U” Cluj, acum Dulca, după ce în iarnă nici Lobonț nu-l păstra și îl împrumuta la ASU Poli. Mijlocașul a ajuns la UTA, o contracandidată a clujenilor în lupta pentru promovare.

Trei amicale stabilite în Slovenia

Altfel, în cele zece zile de cantonament din Slovenia, „U” Cluj și-a stabilit și trei meciuri de verificare. Dulca își va testa jucătorii împotriva unor prim-divizionare din Ungaria, Macedonia și Arabia Saudită, după următorul program:

17 iulie: Universitatea Cluj – FC Mezokovesd Zsory (prima ligă, Ungaria)
21 iulie: Universitatea Cluj – FK Vardar (prima ligă, Macedonia)
24 iulie: Universitatea Cluj – Al Fasaily (prima ligă, Arabia Saudită)

Noul sezon al Ligii 2 începe în primul weekend al lunii august, iar lupta pentru promovare se anunță și mai grea decât în ediția recent încheiată, în care „U” Cluj a terminat pe locul 3 și a ratat accederea în Liga 1 după barajul cu FC Hermannstadt (0-2 la Cluj-Napoca, 1-0 la Sibiu).

Foto: FC Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 15 Jul. 2019, 02:06 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă