În linie dreaptă

29 Feb. 2012, 14:10 Pregătiri, amicale
În linie dreaptă

FC Hunedoara și Jiul Petroșani își dispută ultimele meciuri test pentru a identifica o formulă de echipă cât mai competitivă. La CFR Simeria, titularii și rezervele s-au stabilit în mare măsură, așa că feroviarii au renunțat la amicale și se pregătesc pe cont propriu. Startul returului este programat vinerea viitoare, 9 martie.

La FC Hunedoara activitatea fotbalistică merge mai departe, în ciuda problemelor finanțatorului Silvan Toma. „Fotbalul merge mai departe, iar noi ne continuăm activitatea. Ne pregătim pentru a câștiga campionatul și a ne atinge obiectivul de a promova în liga secundă”, a spus Ionel Danciar, directorul sportiv al grupării hunedorene.

„La Vâlcea, vom juca pe un teren sintetic de calitate și va fi pentru prima dată în această iarnă când vom avea condiții bune la un meci de pregătire. CSM Rm. Vâlcea este peste rivala noastră, ACS Recaș, din punct de vedere valoric, și sper să ne ajute lecțiile din meciul acesta să învingem în prima etapă pe terenul liderei”, a spus antrenorul Aurel Șunda.

Întârzierea cu care s-au reluat pregătirile și numărul mic de amicale disputate până acum fac ca jocul Jiului să fie departe de așteptări. Alb-negrii încearcă să „cârpească” minusurile de la capitolul organizare și omogenitate prin disputarea a două meciuri de verificare cu Minerul Motru (locul 4 în C4).

Antrenorul Marin Tudorache afirmă că e nemulțumit de randamentul echipei în meciurile de verificare de până acum, în care șirul înfrângerilor l-a depășit pe cel al victoriilor. „Randamentul echipei în perioada de pregătiri este modest. Marcăm cu greutate și am primit goluri cu mare ușurință. Mă bucur că nu am făcut mai multe achiziții pentru că acomodarea noilor veniți ar fi fost dificilă”, a spus Tudorache.

CFR Simeria și-a derulat pregătirile de iarnă ca la carte și a avut și rezultate bune în meciurile amicale. Antrenorul Marius Opric și-a conturat în mare măsură ideiile despre primul 11, așa că săptămâna în plus apărută prin amânarea startului returului va fi folosită pentru „finisarea” jocului. „Pentru această perioadă nu aveam programate amicale, deoarece făcusem planul de pregătire pentru a începe returul în acest week-end. Am căutat adversari pentru un amical mai lejer, dar n-am găsit echipe care să ne convină, pentru că formațiile din Liga a IV-a încep campionatul. În consecință, ne vom pregăti la baza proprie și vom pune la punct ultimele detalii ale jocului nostru”, a spus Marius Opric.

În prima etapă a returului Ligii a III-a, programată vineri, 9 martie, echipele hunedorene vor avea următorul program: Jiul Petroșani (locul 7) – Unirea Valea lui Mihai (locul 10), FC Școlar Reșița (locul 8) – CFR Simeria (locul 3), ACS Recaș (locul 1) – FC Hunedoara (locul 4).

Articol scris de Loredana Juglea

29 Feb. 2012, 14:10 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă