Ianovschi e convins că Mioveniul va arăta altfel în campionat: „Nu ne-a interesat rezultatul”

17 Aug. 2012, 13:36 Pregătiri, amicale
Ianovschi e convins că Mioveniul va arăta altfel în campionat:**

Rezultatele neconcludente din meciurile amicale ale formației retrogradate din Liga I, CS Mioveni, nu îl îngrijorează pe antrenorul Mihăiță Ianovschi. Principalul este de părere că până la startul campionatului, echipa va arăta altfel. În meciul cu FC Olt, pierdut cu scorul de 2-0, tehnicianul a utilizat în mare parte jucătorii tineri.

În amicalul susținut cu FC Olt, antrenorul celor de la CS Mioveni a trimis pe teren jucătorii tineri, Neaga, Năstăsie, Mărgăritescu, Ionuț Stancu sau Marius Păsăre efectuând în dimineața jocului antrenament. Titularii formației argeșene au fost umiliți de Dinamo II, într-un joc susținut săptămâna trecută, cu scorul de 5-0 (4-0 la pauză), însă tehnicianul a declarat că motivul pentru care nu a apelat la jucătorii cu experiență nu este legat de evoluțiile lor, ci de numărul mare de jocuri disputate.

„Modificarea datei de începere a campionatului ne-a dat un pic peste cap, am avut deja șapte jocuri amicale, dacă mergeam cu prima echipă, două jocuri săptămâna aceasta, două săptămâna viitoare, ajungeam la unsprezece meciuri de pregătire, ceea ce era foarte mult. Exista riscul să intrăm în saturație, să nu mai existe plăcerea de a juca. Am avut o discuție cu jucătorii, am căzut de comun acord să joace cei care au evoluat mai puțin. În jocurile de pregătire nu ne-a interesat rezultatul, ci să creăm relațiile de joc pentru că sunt foarte mulți jucători noi, din vechea gardă sunt șapte jucători, au venit mulți noi, plus nucleul de opt copii sub 17 ani, tinerețea lor își spune cuvântul. Sunt convins că până la prima etapă echipa va arăta cu totul altfel”, a declarat Ianovschi.

„Vrem ca în viitor clubul să se autofinanțeze”

Antrenorul formației argeșene, Mihăiță Ianovschi, a declarat că obiectivul este formarea unei echipe competitive, care să reușească clasarea în primele opt locuri. „Avem un proiect pe trei ani, în condițiile în care plecam cu un deficit de 13 puncte obiectivul era salvarea de la retrogradare, acum ne dorim formarea unei echipe competitive, care să se claseze în primele opt, creșterea unui nucleu de tineri, care să-i înlocuiască pe cei cu experiență, iar în viitor clubul să se autofinanțeze din vânzarea de jucători. Toate echipele au făcut achiziții, la momentul acesta nu cred că este nicio echipă favorită la pozițiile fruntașe, după primele șase etape putem trage o concluzie”, a mai spus antrenorul grupării argeșene.

Sursa: Gazeta Nouă

17 Aug. 2012, 13:36 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă