„Gugulanii” s-au impus prin reușite spectaculoase pe „Știința”. ASU Poli continuă să se întărească

Ultima clasată din Seria a II-a a Ligii 2 s-a dovedit mai puternică decât liderul Ligii a IV-a Timiș. ASU Politehnica a fost învinsă pe teren propriu de FC Caransebeș, scor 1-2, într-un amical în care toate reușitele au venit în debutul părții secunde. Goșa și Pârvu au marcat goluri spectaculoase pentru „gugulani”, care au dominat clar prima parte. Pentru timișoreni, care au mai transferat un mijlocaș, a înscris Budur.

Partida de pe „Știința”, teren impecabil azi datorită vremii și a faptului ca a fost primul joc din acest an disputat aici, a început cu oaspeții la conducere. Caransebeșul a avut un gol anulat pe motiv de ofsaid la Negoescu în minutul 6. Vucea l-a pus apoi la încercare pe Pascal, dar tot oaspeții au fost mai periculoși. Burtic a scos greu șutul de la distanță al lui Goșa pentru ca în minutul 14 să scape un balon în fața lui Negoescu, dar acesta din urmă a reluat imprecis. O fază controversată a avut loc în minutul 18, când „centralul” Botaș a dictat fault la o fază în care „gugulanii” au împins din nou balonul în plasă. Prima parte a rămas „albă”, în ciuda multitudinii de șuturi ale elevilor lui Artimon. Săulescu, singur cu Burtic (min. 23), șut pe lângă poartă și Lupu, în două rânduri, au trecut pe lângă deschiderea scorului. De partea cealaltă ASU Poli a amenințat prin loviturile de cap ale lui Rebenciuc (19) și Gălan (27). Ultima șansă a primei părți i-a aparținut lui Artean, șut respins de Burtic. O fază mai puțin plăcută s-a petrecut în minutul 31, când Tulcan a trebuit să-i lase locul lui Budur după ce s-a ales cu arcada spartă într-un duel cu un adversar.

Trei goluri în opt minute

Partea a doua a debutat fulminant. Veteranul Ghiță Goșa a spart gheața după un balon mișcat în fața carelui, pe care l-a trimis în plasa laterală pentru 1-0. Peste șase minute gazdele aveau să egaleze prin Budur, care a trimis simplu în poartă după o fază lucrată de Vucea. Nici două minute nu a durat însă echilibrul căci Pârvu a prins un șut de senzație în vinclul lui Burtic, portarul desemnat să apere azi în toate cele 90 de minute. După aceste reușite jocul s-a „răcit” și pe fondul schimbărilor. De notat ar mai fi execuția lui Alex Boștină, care a reluat frumos din întoarcere, dar portarul timișorenilor a avut răspuns și a respins mingea trimisă puternic.

Alb-violeții suferă un nou eșec în fața unei grupări de ligă superioară, după 2-3 cu Mama Mia și 1-3 cu Olimpia Satu Mare, arătând că-i lipsește cel puțin un om în atac. Pentru „gugulani” urmează teste cu Cugir și UTA BD.

ASU Politehnica: Burtic – Maranescu, Gălan, Gavriluță, Taub – Vucea, Naidin, Rebenciuc, Damian – Ilie – Tulcan. Au mai intrat: Budur, Al. Contescu, M. Stancu, Ct. Crișan, Feraru, Filimon, Mera, Făgețan, Rus, Voin. Antrenor: Sorin Brîndescu.

FC Caransebeș: Pascal – Cotiga, Goșa, C. Dinu, Bușu – Săulescu, Artean – Lupu, Stoica, Pârvu – Negoescu. Au mai intrat: Coca – Birău, Manea, Barbu, I. Stancu, Precup, Unguru, Popa, Poiană, Roman, Boștină. Antrenor: Alin Artimon.

Mădălin Stancu, acontat. Urmează Mera?

ASU Poli nu a încheiat mutările în această iarnă. Timișorenii și-au asigurat serviciile lui Mădălin Stancu conform noului lor manager sportiv, Sorin Boiangiu. De asemenea vor încerca să-l convingă pe Mera să rămână. S-a renunțat din linia mediană la Tiberiu Popoviciu, jucător care va evolua în retur la Gătaia.

„A fost un debut special pentru mine împotriva fostei echipe, m-a bucurat. Sunt mulțumit de efortul fizic al jucătorilor, am stat bine în teren și consider că suntem pe drumul cel bun. Cu siguranță vom face ultimele retușuri în următoarele săptămâni. A venit Mădălin Stancu, pe care l-am întors din drum, mergea către altă echipă. Lucrez să mai aduc un număr 9, suferim în faza de atac. Va veni doar cineva care ne va putea ajuta imediat, Avem o echipă foarte cuminte, niște băieți foarte receptivi, peste așteptările mele, dornici de performanță, conștienți de returul ce ne așteaptă. În următoarele zile voi avea o discuție și cu Ioan Mera, avem nevoie de un jucător de talia lui”, a declarat Sorin Boiangiu.

Una dintre soluțiile vehiculate pentru atacul de pe „Știința” e Tavi Drăghici, jucător care s-a pregătit cu Giarmata.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă