Golofca a reușit o „dublă” în primul amical al Rapidului

Marius ANGHEL 04 Feb. 2015, 15:45 Pregătiri, amicale

După ce a fost nevoită să-și amâne precedentele trei meciuri amicale din cauza timpului nefavorabil, Rapid Suceava și-a început seria jocurilor de pregătire din intersezon ieri, pe terenul din Milișăuți, în compania formației de Liga a III-a Bucovina Rădăuți, aflată și ea la primul meci test din acest an.

Veniți după o pauză competițională destul de lungă, jucătorii celor două echipe au arătat poftă de fotbal, mai ales că și terenul pus la dispoziție de gazdele din Milișăuți s-a prezentat în condiții bune pentru această perioadă a anului. Câștig de cauză a avut la final echipa mai valoroasă și mai experimentată, Rapid Suceava, cu scorul de 4-1.

Partida a început sub semnul echilibrului, rădăuțenii fiind cei care au avut prima oportunitate de a înscrie după o fază în care antrenorul – jucător Iulian Ionesi a fost faultat la marginea careului de 16 metri, iar Stoian a șutat foarte periculos, sub transversală, din lovitura liberă rezultată. Aflați într-o etapă mai avansată a pregătirii de iarnă, „alb-vișiniii” au trecut ușor ușor la cârma jocului și după două ratări semnate de Gheorghiciuc și Bălan au reușit să deschidă scorul în minutul 32 prin Golofca, cu un un șut din cădere, de la 12 metri, în urma unei impetuoase acțiuni personale. Bucovina a ripostat prompt prin M. Apostol, însă tot rapidiștii aveau să puncteze din nou, în secvențele de final ale primei reprize prin Golofca, bine servit în mijlocul suprafeței de pedeapsă de către inepuizabilul Bălan.

VEZI un REZUMAT VIDEO de la meciul amical

Chiar dacă ambele echipe au schimbat la pauză aproape în totalitate liniile, meciul a rămas la fel de antrenant și în repriza secundă. Cu noii veniți Alex Buziuc și Eduard Săvoaia în teren, sucevenii au punctat pentru 3-0 în minutul 53, prin Mircea Negru, dintr-un penalty acordat pentru un henț în careu. Cel mai frumos gol al partidei a fost marcat însă de Sumanariu după o oră de joc, cu un șut imparabil, din vole, de la marginea careului de 16 metri.

Rădăuțenii, care au practicat un joc deschis pe toată durata întâlnirii, au reușit să înscrie golul de onoare în minutul 86 prin Julei, care a reluat în plasă, de la 6 metri, o minge respinsă de Rohețki.

Rapid Suceava, repriza I: Pascal – Bălan, Velescu, Sava, Spătar – G. Apostol, Sfrijan, Gheorghiciuc – Golofca, Marinkovic, Tiron.
Rapid Suceava, repriza a II-a: Rohețki – Sfrijan, Ferariu, Plecanciuc, Semeghin – Săvoaia, Sumanariu, Tiron – Golofca, Buziuc, Negru. Au mai intrat Bâgu și Vornicu. Antrenori: Bogdan Tudoreanu, Mihai Guriță și Laurențiu Andrieș.

Bucovina Rădăuți, repriza I: Butnariu – C. Ciurlă, Hrimiuc, Vitu, A. Ciurlă – Grecu, Păsăilă, Zaremba, Stoian – Ionesi, M. Apostol.
Bucovina Rădăuți, repriza a II-a: Prutean – Puha, Vicol, C. Ciurlă, Sabie – Alexandru, Zaremba, Păsăilă, Ionesi – Julei, Luțac. A mai intrat Sireteanu. Antrenori: Iulian Ionesi, Cristinel Ilisoi și Tudor Zaremba.

Ieșeanul Săvoaia rămâne sub observație

Antrenorul Rapidului, Bogdan Tudoreanu s-a arătat mulțumit de prestația echipei sale în amicalul cu Bucovina Rădăuți. „A fost un test util, în care noi am avut o posesie bunișoară, în ciuda terenului alunecos. Am reușit să înscriem patru goluri, am mai avut și alte oportunități de a marca, considerând că a fost primul joc după o pauză de două luni, a fost foarte bine. Până la startul sezonului oficial de primăvară mai avem programate opt amicale, care în mod sigur nu se vor disputa în condiții dintre cele mai bune, dar trebuie să ne adaptăm oricărei situații. Ne așteaptă un retur foarte dificil și sper să reușim să menținem ritmul de astă toamnă. Am mare încredere în băieți”, a precizat Tudoreanu.

Următorul de meci de pregătire al Rapidului va avea loc joi, de la ora 14.00, la Fălticeni, în compania formației de Liga a IV-a Șomuzul din localitate, urmând ca sâmbătă, cu începere de la ora 12.00, cel mai probabil la Ițcani, sucevenii să primească replica liderului la zi al Seriei I a Ligii a III-a, Bucovina Pojorâta.

După aceste două jocuri, oficialii clubului vor lua o decizie finală în ceea ce privește oportunitatea înregimentării fostului internațional de juniori ieșean Eduard Săvoaia (foto mic 1), în vârstă de 19 ani. „Ca și o primă impresie, Săvoaia nu s-a mișcat rău. Urmează să-l mai testăm”, a anunțat Bogdan Tudoreanu.

În continuarea programului de meciuri de pregătire din intersezon, Rapid va mai juca cu Aerostar Bacău, pe 10 februarie, cu FCM Dorohoi, pe 12 februarie la Suceava și pe 21 februarie în deplasare, cu Ceahlăul Piatra Neamț, pe 14 februarie, în deplasare și cu ASC Bacău, pe 18 februarie, la Piatra Neamț.

Rădăuțenii sunt optimiști în privința returului

Bucovina Rădăuți a abordat partida cu Rapid Suceava cu o nouă conducere tehnică, formată din Iulian Ionesi (foto mic 2, în duel cu Plecanciuc), Cristinel Ilisoi și Tudor Zaremba, dar și cu opt jucători noi în lot, este vorba de portarul Valentin Prutean și atacantul Marian Apostol de la Bradul Putna, mijlocașul Ionel Stoian de la Progresul Frătăuții Vechi, mijlocașul Dorel Grecu, venit sub formă de împrumut de la Rapid Suceava, atacantul Radu Luțac, care a evoluat în turul campionatului pentru Șomuz Fălticeni, juniorul Sebastian Vicol, de la Avântul Volovăț, Andrei Alexandru, de la Dinamo Onești și juniorul Cosmin Siretean, promovat de la echipa secundă.

„A fost un joc bun, în care Rapid s-a dovedit o echipă superioară nouă. Noi am efectuat abia o zi de semicantonament, în timp ce la suceveni s-a văzut plusul de pregătire și de valoare. În ceea ce ne privește, rămânem optimiști și sperăm să facem o figură frumoasă în retur, mai ales că avem programate un număr de șapte partide pe teren propriu și doar patru în deplasare. Obiectivul nostru este să formăm o echipă solidă, omogenă, alcătuită preponderent din jucători localnici, din zona Rădăuțiului. În acest moment avem în lot un număr de 10 fotbaliști cu vârsta sub 21 de ani”, a declarat antrenorul – jucător al rădăuțenilor, Iulian Ionesi.

În ce privește programul de meciuri amicale din intersezon, Bucovina va mai juca partide test cu Șomuzul Preutești, vineri, pe 6 februarie, cu începere de la ora 15.30, la Milișăuți, cu FCM Dorohoi, pe 14 februarie, cu Aerostar Bacău, pe 18 februarie, la Piatra Neamț și cu echipele de juniori A și B de la LPS Suceava, pe 21 și 25 februarie.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 04 Feb. 2015, 15:45 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă