Gloria se antrenează în sala de sport a unei școli de la țară! „Este clar că își va pune amprenta în retur”

21 Feb. 2012, 16:44 Pregătiri, amicale
Gloria se antrenează în sala de sport a unei școli de la țară!**

Gloria Buzău nu a disputat până acum niciun meci de verificare și asta din cauza lipsei terenului, acesta fiind acoperit cu zăpadă. Din același motiv echipa buzoiană este nevoită să se antreneze în sala de sport a școlii din comuna Poșta Câlnău. Antrenorul Mihai Ciobanu spune că acest lucru va reprezenta un handicap pentru formația sa în retur față de celelalte competitoare.

– Care ar fi concluziile referitoare la pregătirea efectuată până acum?
– În privința planificării primei perioade pot spune că, în general, lucrurile au decurs normal. Mă refer la faptul că după acele antrenamente de reacomodare la efort făcute la Buzău am reușit și un stagiu de pregătire centralizată la Poiana Pinului, pentru acumulări fizice.

– Acum vă confruntați cu problema terenului de antrenament.
– Din păcate, lucrurile au luat o altă turnură deoarece, din cauza căderilor masive de zăpadă, câteva zile nu ne-am putut antrena. Joia trecută am constatat că nu avem unde ne pregăti și tocmai când terenul era atât de necesar pentru organizarea tehnico-tactică a jocului. Până la urmă am găsit soluția să ne antrenăm la sala de sport a școlii din comuna Poșta Câlnău. Fotbalul nu se joacă însă în sală.

– Totuși nu putea fi deszăpezit terenul sintetic din Complexul Gloria?
– Sincer, eu cred că putea fi găsită o soluție. În mod normal, terenul putea fi curățat a doua zi. De fapt sunt convins de acest lucru. Este clar că lipsa unui teren de antrenament în această perioadă își va pune amprenta asupra echipei în retur. Poate influența în mod negativ jocul, iar atunci „antrenorul este de vină”.

– Deci formația buzoiană va porni cu un alt handicap în retur.
– Noi pornim mereu la drum cu handicap din toate punctele de vedere față de adversare. Cum putem concura noi cu echipele care au disputat meciuri de pregătire, iar unele au efectuat cantonamente chiar și în străinătate? Cât despre lot, acesta este total neomogen, deoarece cu jucătorii veniți în iarnă nu am putut vorbi decât la tablă nu și să lucrăm pe teren, iar asta constituie un handicap.

– Ce vă nemulțumește cel mai mult?
– Locul ocupat în clasament și cele doar zece puncte acumulate. Privitor la șansele de salvare, teoretic Gloria Buzău poate face o minune însă depinde de anumiți factori.

Articol scris de Adi Soare

21 Feb. 2012, 16:44 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă