Gloria la a doua victorie în amicale: 3-0 cu Unirea Dej!

Marius ANGHEL 27 Jul. 2013, 13:30 Pregătiri, amicale
Gloria la a doua victorie în amicale:** 3-0 cu Unirea Dej!

 Gloria a jucat ieri al doilea joc de pregătire din această vară, joc disputat pe terenul central din complexul Jean Pădureanu, împotriva echipei de liga a treia, Unirea Dej care se întorcea din cantonamentul făcut lângă Vatra Dornei. Jocul a fost unul de mare luptă, echipa din Dej a fost un adversar mult mai dificil față de cei de la Sănătatea Cluj. Dejenii o echipă foarte tânără formată pe scheletul grupei de jucători născuți în anul 1993, care joacă împreună de 4-5 ani, au dat o replică destul de bună bistrițenilor, făcând un pressing destul de bun cu intervenții de multe ori la limita regulamentului.

La fel ca și în jocul cu Sănătatea Cluj, Cristian Coroian și Sandu Negrean au folosit câte o garnitură pentru fiecare repriză, în timp ce Echim, Sânmărtean, Nalați, Mărginean, Pădurariu, Uilean, Roșu și Berceanu au făcut antrenament.

În prima repriză au jucat Albuț – Țârcă, Hlinca, Chibulcutean, Polgar – R.Radu, Antonescu, Enescu, Moț – Curtuiuș, Antonache.

Bistrițenii deschid foarte repede scorul, în minutul 2 Antonache primește o minge în poziție suspectă de offside, lobează mingea peste portar, iar Curtuiuș o împinge în poarta goală. Cinci minute mai târziu Moț execută scurt o lovitură de colț, Enescu îi pasează în careu lui Hlinca care prelungește pentru Curtuiuș care marchează pentru 2-0.

Văzându-se repede în avantaj bistrițenii joacă parcă prea mult în lateral și înapoi, Enescu, care n-a jucat în primul amical arestează prea mult mingea, Antonache și Antonescu au obosit prea repede, astfel că ocaziile bistrițenilor apar doar în urma unor șuturi de la distanță expediate de Enescu, Antonescu și Curtuiuș, în timp ce apărarea a trecut și ea prin emoții în minutele 26, când un jucător dejean reia cu capul puțin pe lângă poartă în urma unui corner și în minutul 45 când Albuț intervine salvator în situație de unu la unu cu un adversar.  

Repriza a doua Gloria a jucat în formula: Oghinciuc – Budăcan, Matei, Fizeșan, Sîplăcan – Mariș, Feier, Stanciu, Bucur – Colța, Bătfoi (jucător venit de la Buftea).

A fost o repriză în care bistrițenii au avut mai mult posesia, dar mijlocașilor bistrițeni le-a lipsit răbdarea la construcție abuzând prea mult pe mingi lungi trimise în spatele apărării adeverse. În minutul 49 Bătfoi trimite un șut bun de la 20 metri puțin pe lângă poartă, după care Matei prinde o torpilă de la 25 metri tot pe lângă în minutul 56, pentru ca două minute mai târziu tot el să reia peste poartă cu capul la un corner. Urmează două acțiuni bune ale lui Bucur, în minutul 67 scapă singur, driblează portarul dar este blocat în ultimul moment de un fundaș, iar trei minute mai târziu să-l servească foarte bine pe Colța, a cărui șut din 8 metri a fost respins în corner. Același Colța ia o acțiune pe cont propriu, intră în careu dar trimite pe lângă poartă. Golul trei al bistrițenilor vine în minutul 89, când Stancu execută în careu un corner și Bătfoi reia cu capul în poartă, stabilind scorul final, Gloria – Unirea Dej 3-0.

VEZI o GALERIE FOTO de la amical

Sandu Negrean, antrenor: „Am încheiat o primă etapă a pregătiri, în care obiectivul principal a fost acela de a crea un lot cu dubluri pe fiecare post. Întrucât la liga a doua este obligatorie folosirea a doi jucători sub 21 de ani pe toată durata unei partide am încercat să găsim câte un asemenea jucător pe fiecare post. De luni vom începe o nouă perioadă de pregătire de două săptămâni, tot la Bistrița, în care vom pune accentul pe pregătirea fizică. Revenind la jocul de astăzi mi-a plăcut concentrarea și determinarea jucătorilor, în cele două jocuri am dat posibilitatea tuturor celor 31 de jucători din lot să evolueze, iar după jocul școală de mâine vom mai trimite 3 jucători la echipa a doua, iar pentru cantonamentul de la Brașov, din perioada 13-25 august, unde avem perfectate 4 jocuri, 2 cu echipe de prima ligă și două cu echipe de liga a doua, vom deplasa doar 24 de jucători”.

Sursa: Sportul bistrițean

Marius ANGHEL 27 Jul. 2013, 13:30 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă