Gloria Buzău și-a pierdut principalul golgheter și nu are bani nici pentru mingi. Viorel Ion spune că echipa e în moarte lentă: „E organizare de Divizia D”

Probleme mari pentru Gloria Buzău înainte de reluarea campionatului Ligii 2, cauzate de lipsa banilor. Aflată în comă profundă din punct de vedere financiar, gruparea din Crâng este la un pas de a se retrage din campionat, conform celor spuse de antrenorul Viorel Ion.

Pe lângă faptul că nu poate aduce jucători pe posturile deficitare, formația buzoiană a rămas și fără unul dintre cei mai importanți jucători, Clement Pălimaru, acesta plecând la Sepsi Sfântu Gheorghe, echipă din Liga 3, deoarece nu i s-au achitat restanțele care se ridică la 40.000 de lei. Mai mult, Gloria are doar opt mingi, motiv pentru care „Vioară” a răbufnit la finalul amicalului din weekend cu Viitorul Domnesti (0-0), ținând să precizeze că, pur și simplu, îi vine să renunțe la cariera de antrenor.

Ar putea părea ciudat, însă o parte din salariile jucătorilor au fost plătite cu banii oferiți de omul de afaceri bulgar Dimităr Koprindzhiyski, nimeni altul decât tatăl lui Samuel, unul dintre jucătorii formației din Crâng. Până acum, oficial, cel menționat a dat peste 30.000 de euro, susține Viorel Ion.

„Este organizare de Divizia D la Gloria Buzău. Noi de câteva luni nu am primit niciun ban de nicăieri și dacă nu venea omul ăsta (n.r. – Dimtăr Koprindzhiski) să dea unul-două salarii eram terminați. Acum nu-l mai las eu să aducă vreun leu, sunt probleme foarte delicate și nu știu când își mai poate recupera banii. Toți ceilalți care au împrumutat clubul sunt înscriși la masa credală și cer falimentul Gloriei. Vine un bulgar să salveze clubul. Dacă se merge la fel, este moarte lentă și mai bine ar retrage echipa, fiindcă în halul ăsta nu se mai poate. Ori e laie, ori e bălaie”, a declarat antrenorul Gloriei Buzău, Viorel Ion.

Articol și foto de Adi SOARE

Pe aceeași temă