Galben-verzii pregătesc returul la Sinaia

Mihai Andries 29 Jan. 2013, 15:57 Pregătiri, amicale

Pînă pe 2 februarie, foarte mulți dintre jucătorii Mioveniului au parte la Sinaia de cel mai dur cantonament al lor din ultimii ani. Iar cînd spu­nem asta ne referim în special la foștii jucători aduși în vară de la FC Dani Coman, însă nici ceilalți nu au prea multe „cuvinte de laudă” despre ce fac în această perioadă la Sinaia. Toți cei 28 de fot­baliști galben-verzi sînt însă conștienți că numai cu o astfel de pre­gătire spartană pot face față unui retur de foc, în care echipa trebuie să obțină cît mai multe puncte, dar și să se facă reconstrucția pe care toată lumea o vrea.

La Sinaia, „ziua de mun­că” pentru jucătorii Mio­ve­niului începe la ora 7, atunci cînd staff-ul tehnic dă tre­zirea pe holurile Motelului Na­ți­onal. Nu trec cu vuvuzela pe la fiecare ușă, ci doar ciocănesc la fiecare ușă, pînă cînd dinăuntru fotbaliștii răspund. Jucătorii nu au la dispoziție decît 15 minute să se spele pe față, pe dinți și pe corp, pentru că, la 7.15, trebuie să fie jos în hol, deoarece se plea­că la primul antrenament. Nu-i aș­teap­tă nimeni cu mașina pornită și încălzită, pentru că tre­buie să meargă pe jos, pe o alee lîngă motel, unde o jumătate de oră fac înviorarea, alergînd 2-3 km și făcînd și alte exerciții. Și asta în timp ce afară e întuneric.

După ce se întorc la mo­tel și urcă în camere, la 8.30 se coboară la mi­cul dejun, după care la 9.30 es­te programată și o ședință cu an­trenorii. Flavius Stoican le fa­ce o analiză a zilei precedente, în care le spune ce au făcut bine și cine s-a descurcat mai bine, iar apoi le transmite ce îi așteap­tă în ziua respectivă. La 10.45 este pro­gra­­mat cel mai greu an­tre­na­ment al zilei: cel de pe Pla­toul de la Bășteni, acolo unde se fac acumulările propriu-zise, spe­­­cifice canto­na­mentului de iar­­nă. Este un antre­nament de o oră și ju­mă­tate, epuizant, după care fotba­liștii au de ce se plîn­ge. Însă nu o fac, ci se mulțu­mesc să spună că este un an­trenament dur, dar care trebuie făcut și care se face la toate e­chipele. Prima pa­u­ză a zilei vine după prînz, cînd jucătorii își pot încărca bateriile la somn în mai bine de două ore și jumătate.
      
Seara, la 16.45, se plea­că la ultimul antre­na­ment al zilei. Acesta se desfășoară pe un teren sintetic acoperit cu un balon, la 5 km de hotel. Aici se lucrează în special fizic, însă băieții mai primesc și mingea. Programul de exerciții fizice este bine făcut de Chița și Stoican, jucătorii fiind nevoiți să lucreze pentru mai multe grupe de mușchi. Lucrul se face însă în echipă, jucătorii ajutîndu-se între ei să realizeze ceea ce le cer an­trenorii, atunci cînd sînt nevoiți să facă abdomene sau alte ri­di­cări de pe saltea.
 
Popescu, vizită medicală la București

Cosmin Popescu nu a participat ieri la antrenamentele de la Sinaia, tînărul mijlocaș fiind plecat la București pentru a face vizita medicală. Popescu nu a efectuat vizita cu restul lotului la Craiova, fiind plecat în cantonament cu echipa națională Under 18, iar la sfîrșitul lunii, acestuia urma să-i expire vechea viză medicală făcută în vară. Așa că, ieri dimineață, Popescu a fost programat la Bucu­rești, la Institutul de Medicină Sportivă, pentru a efectua vizita me­dicală, aceasta decurgînd fără probleme.

O după-amiază liberă

În primele 5 zile petrecute la Sinaia, galben-verzii nu au avut parte numai de antrenamente spartane. Astfel, du­mi­ni­că, au avut parte de o după-amiază mai lejeră, dar asta numai după ce dimineață s-a făcut antrenamentul de în­vi­o­rare normal, iar la prînz, „testul de rezistență” al can­to­na­men­tului. În timpul lor liber, fotbaliștii fie au rămas la hotel, unde au jucat rummy sau s-au odihnit, fie au ieșit în oraș pentru a bea un suc sau a se relaxa la o plimbare.

Duminică, test de foc

Duminică, jucătorii au avut pro­gra­­mat cel mai dur test din primele zile petrecute în cantonamentul de la Si­na­ia. La ora 11, pe platoul de la Buș­teni, staff-ul tehnic le-a pregătit fotbaliștilor un traseu de alergare de aproape 10 km, contratimp. Acesta a început cu o încălzire prin stre­ching, apoi prin alergare, pentru a se intra în ritm. Apoi fotbaliștii, împărțiți în grupe, au avut de alergat în forță patru bucăți a cîte 1.600 m – măsu­rați pînă la ultimul centimetru de an­tre­nori, pentru a fi antrenamentul com­plet. După cele patru bucăți în forță, a mai urmat una, dar nu contra-­timp, ci de revenire.

Masa „grașilor”

La venirea din vacanța de iarnă, cîțiva dintre fotbaliști au venit și cu kilograme în plus la pregătire. Și asta nu pentru că au mîncat ca sparții de Sărbători, ci pentru că unii dintre ei au tendințe de îngrășare și așa pățesc în fiecare vacanță. Aceștia au avut parte de o pregătire specială pînă acum, iar în cantonament au avut și o alimentație separată. Nu diferită de-a celorlalți, dar cu mici ajustări, cum ar fi, de exemplu, lipsa pîinii pe masă. Și tocmai pentru a le controla mai bine alimentația, antrenorii au decis să facă o masă separat numai a „grașilor”.

Programul unei zile de cantonament

# ora 7.00: TREZIREA
# ora 7.15: ANTRENAMENT
# ora 8.30: MIC DEJUN
# ora 9.30: ȘEDINȚĂ‚ (concluzia zilei precedente)
# ora 10.45: PLECARE ANTRENAMENT (PLATOU BUȘTENI)
# ora 13.00: PRÎNZ
# ora 13.30: ODIHNĂ‚
# ora 16.45: PLECARE ANTRENAMENT (BALON)
# ora 19.30: CINA
# ora 22.30: ODIHNĂ‚

Lotul deplasat de Mioveni la Sinaia

Portari: # Remus Dănălache # Silviu Ciucă # Bogdan Pre­da # Oprea # Popa
Fundași: # Mihai Coti­gă # George Zaharia # Mi­hai Olteanu #l Bog­dan Stoica # Cătălin Cre­țu # Marius Pasăre # Mădălin Delcea # Ale­xandru Dumitrache
Mijlocași: # Valentin Coșereanu # Adrian Ma­zilu # Robert Boboc # Andrei Mărgăritescu # An­drei Panait # Cos­min Năstăsie # Cosmin Po­pescu # Ionuț Biceanu # Iamandi # Bogdan Stancu # Marius Galan # Ionuț Stoica # Marcu
Atacanți: # Roberto Ayza # Mihai Vintilă

 

Articol de Silviu MIHAI

Mihai Andries 29 Jan. 2013, 15:57 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă