Foresta și-a pus antrenor portughez. Lotul sucevenilor s-ar putea înmulți cu jucători stranieri înaintea meciului cu Metaloglobus

Marius ANGHEL 01 Sep. 2017, 12:48 Pregătiri, amicale

După startul ratat de campionat din cauza problemelor financiare și a lipsei de efectiv, la Suceava sunt semne că echipa începe să se pună pe picioare odată cu venirea noilor investitori. Ieri, spre exemplu, a fost prezentat în vestiar noul antrenor, care vine tocmai din Portugalia. Nuno Pedro are 35 de ani și în ultimul sezon a antrenat formația lusitană de Liga a 3-a Grupo Desportivo Gafanha, acolo de unde a fost demis la sfârșitul lunii martie a acestui an.

Nuno Pedro a condus deja primul antrenament al Forestei, iar dacă nu vor exista probleme cu înregistrarea contractului său la federație, ar putea sta pe bancă la partida de mâine, de pe Areni, cu Metaloglobus București, în cadrul meciului pentru etapaa 6-a a Ligii 2.

În primele cinci etape, Foresta a fost antrenată de Florin Cristescu, cel care a venit cu grupa sa de juniori de la Omnia Suceava pentru ca echipa din Liga 2 să aibă cu cine juca.

Jucători stranieri veniți în probe, dar și portarul Luceafărului

În privința lotului de jucători, au fost deja legitimați Andrei Cerlincă, Vlad Stănescu, italianul Alessandro Masella și senegalezul Issaga Diallo, care au și jucat deja pentru Foresta în ultimele meciuri de campionat, iar lista de achiziții rămâne deschisă. O parte dintre jucătorii noi au ajuns deja la Suceava și se antrenează de câteva zile pe Areni sub îndrumarea preparatorului fizic francez Florent Lacasse.

Este vorba de Edgar Movsesyan, mijlocaș armean în vârstă de 18 ani, Daniel Pappoe (23 ani), un fundaș central ghanez care a făcut junioratul la Chelsea, și trei sportivi cu cetățenie franceză, respectiv Wilhem Renquin, 21 de ani, fundaș dreapta, Seven Cem, 19 ani, fundaș central, și Belkacem Delle Ali, 19 ani, mijlocaș, ultimii doi trecuți prin curtea juniorilor lui Olympique Marseille.

Acestora li s-au alăturat ieri și trei tineri fotbaliști proveniți din Republica Moldova, precum și portarul Răzvan Began, de la Luceafărul Oradea. Pentru a putea emite pretenții în campionat se încearcă legitimarea acestora cât mai curând, existând speranțe ca măcar doi sau trei dintre aceștia să fie prezenți pe teren sâmbătă, la partida de pe teren propriu cu Metaloglobus. Oricum, conducerea clubului dă asigurări că vor mai veni jucători la Foresta până pe 5 septembrie, când se va încheia perioada de transferări.


Nuno Pedro și-a intrat în rol la Foresta și are de urmărit mulți jucători la antrenamente pentru a se decide în privința celui mai bun „11”

Referitor la partea financiară, trebuie spus că noii investitori au achitat deja majoritatea restanțelor către foștii jucători și furnizori, urmând ca până la finalul acestei săptămâni să fie plătită și datoria de 86.000 de euro către Fisc. Acest lucru este obligatoriu pentru a putea accesa banii puși la bătaie de primăria Suceava, respectiv 1 milion de lei pentru cele patru luni rămase din anul 2017.


Cei 22 de jucători prezenți la antrenamentul de joi al Forestei au fost urmăriți de pe margine și de cei doi investitori din Moldova, veniți la Suceava să semneze actele de preluare a clubului

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Gazeta SV

Marius ANGHEL 01 Sep. 2017, 12:48 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă