Foresta s-a reunit și își completează lotul din mers. Președintele clubului sucevean susține că s-au plătit datoriile către Fisc

Marius ANGHEL 20 Jul. 2018, 16:03 Pregătiri, amicale

Foresta va aborda ediția de campionat 2018-2019 a Ligii a 3-a cu Bogdan Tudoreanu și Mihai Guriță pe banca tehnică și cu un lot schimbat aproape în totalitate.

Din echipa care retrograda din eșalonul al doilea la finalul sezonului precedent nu a mai rămas decât Paul Mateciuc, alături de foarte tinerii Oloeriu Onofraș și Cristi Gulei. De aceea, la prima ședință de pregătire a verii, care a avut loc miercuri după-amiază, la stadionul Areni, au participat nu mai puțin de 11 jucători noi, este vorba de portarul George Niga, venit de la Viitorul Liteni, fundașul Răzvan Dulap (foto text 1), de la Șoimii Lipova, mijlocașii Claudiu Aioanei, de la Delta Dobrogea Tulcea, Ionuț Artene, de la Aerostar Bacău, Nicu Ciutac, de la Juniorul Suceava, atacanții Robert Grumezescu (foto text 2), de la Sănătatea Darabani, și Claudiu Scânteie, de la Aerostar Bacău, precum și doi jucători din Republica Moldova, Ghimp și Căpățână, de la gruparea FC Sfântul Gheorghe Suruceni.

De asemenea, au ajuns la Suceava și doi tineri fotbaliști englezi de origine indoneziană, Tampubolon Damai Miracle, de 21 de ani, mijlocaș de bandă, și Tampubolon Zefanya John, de 19 ani, fundaș lateral, care vor fi testați în amicalul cu Siretul Dolhasca, de sâmbătă.

Conform președintelui Andrei Ciutac, în cel mai scurt timp se vor alătura lotului Forestei fundașul central Dănuț Tăcuțanu și atacantul Răzvan Gorovei, ultima dată jucători la Știința Miroslava, respectiv ASU Politehnica Timișoara, ambii cu prezențe la nivelul eșalonului secund din România. Acesta a mai precizat că gruparea suceveană va efectua pregătirea de vară în localitate, urmând ca timp de 8 zile, începând cu 27 iulie, să se antreneze la stadionul Areni în regim de semicantonament.

Ciutac spune că Foresta a scăpat de datoriile de la Fisc și că poate accesa bani de la primărie

Același Andrei Ciutac a mai spus că s-a reușit plata datoriilor la Fisc, astfel că cea mai mare piedică existentă în derularea normală a lucrurilor la gruparea suceveană a fost îndepărtată.

„Vom depune la primărie și proiectul necesar pentru a putea accesa prima tranșă din banii alocați echipei de fotbal pe anul în curs și sperăm ca, ușor, ușor, treburile să reintre în normal. Am lichidat deja litigiul financiar pe care-l aveam cu antrenorul cu portarii Marius Lup, iar în perioada următoare sperăm să ne achităm de toate datoriile”, a declarat Andrei Ciutac, citat de Monitorul de Suceava.

La capitolul meciuri amicale, au fost perfectate până acum întâlniri cu Siretul Dolhasca, sâmbătă, 21 iulie, în deplasare, cu Aerostar Bacău, joi, 26 iulie, într-o locație care n-a fost încă stabilită, pe 8 august în deplasare, cu CSM Roman, și pe 11 august acasă, cu CSM Pașcani.

Ediția 2018-2019 a Ligii a 3-a este programată să debuteze pe 25 august. Foresta Suceava va evolua în Seria 1, cel mai probabil alături de formațiile Știința Miroslava, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, SC Oțelul Galați, CSM Roman, Bucovina Rădăuți, Sporting Liești, KSE Târgu Secuiesc, CSM Focșani, AFC Odorheiu Secuiesc, Sănătatea Darabani, Șomuz Fălticeni, Ceahlăul Piatra Neamț și nou-invitatele FC Botoșani II și Politehnica Iași II.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 20 Jul. 2018, 16:03 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă