Foresta a învins Bucovina abia după ce și-a trimis titularii pe teren. Popovici: „Jucătorii trebuie să demonstreze că sunt o soluție pentru echipă”

Marius ANGHEL 10 Feb. 2017, 14:16 Pregătiri, amicale
Foresta a învins Bucovina abia după ce și-a trimis titularii pe teren.** Popovici:

La o zi după primul meci de pregătire disputat în această iarnă, în compania celor de la Aerostar Bacău (pierdut cu 1-0), pe terenul sintetic de la Liceul cu Program Sportiv, Foresta Suceava a avut, ieri, o nouă partidă test, de această dată în fața liderului din Liga a IV-a Suceava, CSM Bucovina Rădăuți, meci pe care l-a câștigat cu scorul de 3-0. Inițial, jocul trebuia să se desfășoare de la ora 11:00, pe terenul de la LPS, dar, din cauza zăpezii căzute peste noapte, partida a fost mutată la ora 15:30, pe terenul „1 Mai” din cartierul Ițcani, care la rândul său a fost curățat de zăpadă.

Foresta a început meciul cu echipa rădăuțeană condusă din teren de Iulian Ionesi cu o formulă schimbată față de meciul pierdut cu 0-1 în fața Aerostarului, mai exact cu jucătorii foarte tineri, câțiva dintre ei fiind veniți în această iarnă, în special de la LPS Suceava. Pe un teren foarte greu, în care jucătorii au avut probleme serioase cu controlul balonului, prima repriză a fost una fără prea multe ocazii clare, cel puțin în primele 30 de minute, când jocul a fost unul de uzură, mai mult la mijlocul terenului. Prima ocazie mare i-a aparținut lui Buziuc, care a stopat un balon pe piept la 16 metri și a șutat din voleu, dar portarul Puianu a reușit să-și salveze echipa de la gol.

Tot Buziuc a șutat violent de la 20 de metri, dar mingea a trecut foarte puțin peste transversală, iar mai apoi Coroamă a fost foarte aproape de a deschide scorul, dar mingea șutată de el la colțul lung a trecut puțin pe lângă stâlpul din stânga portarului rădăuțean, la pauză scorul fiind neschimbat, 0-0.

Dănilă a spart gheața după ce Semeghin a ratat un penalty

La câteva minute după pauză, Semeghin a fost faultat în careu și tot el a executat lovitura de la 11 metri, dar a șutat slab, iar portarul Prutean a ghicit colțul și a respins în corner. Același Semeghin a executat foarte bine lovitura de la colț, iar mingea a trecut prin fața porții până la Dănilă, care la colțul lung a împins-o în poartă.

Din minutul 60, Foresta a trimis în teren prima garnitură, singurul jucător nou fiind Vraciu, fotbalist ce a centrat foarte bine, iar Bogdan Rusu, singur cu portarul, nu a reușit să marcheze în urma unei lovituri de cap. Oboseala rădăuțenilor și-a spus cuvântul până la final, timp în care sucevenii și-au creat tot mai multe ocazii. Bogdan Rusu a șutat cu pământul din afara careului, iar Mutu a trimis mingea cu capul spre poarta rădăuțenilor, dar în ambele situații portarul Prutean a reținut balonul. Cerlincă a făcut 2-0 după un balon primit în unghi de la Căinari, iar Bogdan Rusu a închis tabela cu un șut puternic și plasat la colțul scurt, de la marginea careului, scor final fiind 3-0.

Foresta Suceava: Niga (Munteanu) – Mihălăchioaie, Asanache, Florescu, Semeghin – C. Buziuc, Aeroaiei (Coroamă), Ivan, Strugariu – Dănilă, Grumezescu, iar din minutul 60 a jucat în formula: Hânțescu – Bălan, Mutu, Lung, Drugă, Cerlincă,  Stănescu, Dumitriu, Căinari, Rusu, Vraciu.

De cealaltă parte, CSM Bucovina Rădăuți a început cu un prim 11 format din: Puianu – Antonesei, Vitu, Alecsandru, Vișinar, Mihai, Ignatiuc, Păsăila, Julei, Tironeac și Ionesi. În teren au intrat pe parcurs și Prutean, Stoian, Tofan și Pașniciuc.

Popovici, mulțumit că n-au apărut accidentări din cauza terenului înghețat

La finalul meciului cu Rădăuți, antrenorul Forestei, Cristi Popovici, a menționat că pe acest teren înghețat nu l-a interesat rezultatul, ci efortul susținut și un joc în care să nu apară accidentări.

„Este o primă victorie, dar, așa cum am zis și după meciul cu Aerostar, în aceste condiții nu contează prea mult victoria, mai ales că jucăm pe astfel de suprafețe în această perioadă. Le-am zis jucătorilor că acum trebuie să demonstreze că sunt o soluție pentru această echipă, fie pentru acest sezon sau chiar pentru cel ce urmează. Avem mulți jucători tineri ce au venit acum, și astăzi i-am lăsat să joace mai mult, pentru a le permite tuturor să joace cam aceleași minute. La fel voi proceda și la meciul de sâmbătă, cu Roman, iar de săptămâna viitoare mă voi axa pe primii 11 și primii 14 pentru prima etapă. În acest moment este important să nu apară accidentări și pot să spun că astăzi toți au făcut un efort susținut”, a declarat Cristi Popovici.

Tehnicianul Forestei a mai adăugat că cei mai tineri dintre jucătorii veniți au calități bune și, chiar dacă alternează în evoluții și la antrenamente, vor crește și treptat își vor câștiga dreptul a evolua pentru echipă.     

De cealaltă parte, antrenorul jucător al rădăuțenilor, Iulian Ionesi, s-a arătat foarte mulțumit de acest test cu Foresta. „Noi suntem acum în cantonament la Rădăuți și s-a simțit o stare normală de oboseală a băieților, iar în plus e și diferența de nivel de la Liga a II-a la a IV-a. A fost un test util pentru noi și suntem mulțumiți de acest meci, mai ales că avem mulți jucători foarte tineri în lot și a fost o experiență foarte bună pentru ei. Ne dorim să ne pregătim foarte bine, astfel încât în vară să putem promova în Liga a III-a, iar județul Suceava să aibă și aici o reprezentantă”, a explicat Ionesi.

Sâmbătă, de la ora 12:00, pe terenul de la LPS, Foresta Suceava are programat un nou meci de pregătire, în compania formației CSM Roman.

Sursa: Monitorul de Suceava
Foto: FB Foresta Suceava

Marius ANGHEL 10 Feb. 2017, 14:16 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă