Foresta a câștigat și meciul revanșă cu Bucovina Rădăuți. Bogdan Rusu e în mare formă

Marius ANGHEL 17 Feb. 2017, 14:20 Pregătiri, amicale

Grupările Foresta și Bucovina Rădăuți s-au întâlnit, ieri, într-un meci amical pe terenul sintetic de la Liceul cu Program Sportiv din Suceava, încheiat cu scorul de 3-0 în favoarea formației de Liga 2. În partida tur dintre cele două echipe, desfășurată pe 9 februarie, formația lui Cristi Popovici se impusese cu același scor.

Liderul Ligii a 4-a Suceava a rezistat cu bine timp de 60 de minute, însă lucrurile s-au schimbat când „galben-verzii” au aruncat în luptă piesele grele, toate cele trei goluri ale trupei antrenate de Cristi Popovici fiind marcate în ultima jumătate de oră a întâlnirii. Primul a punctat Bogdan Rusu după o frumoasă acțiune colectivă de atac, Vasile Dănilă, aflat în bună dispoziție de joc, a dublat avantajul gazdelor cu un lob peste portarul Puianu, scorul final fiind stabilit de același Rusu, cu o reluare cu latul, din apropiere. Mihălăchioaie, cu un șut în bara transversală, și Căinari au ratat alte două oportunități de a înscrie, în vreme ce oaspeții au fost cel mai aproape de gol prin Julei, bine servit în gura porții de Alecsandru.

„A fost un test util pentru noi. Rădăuțenii s-au prezentat bine, în condițiile în care au în lot jucători cu experiență, care au cochetat la un moment dat cu eșalonul secund. Noi ne-am angrenat așa cum trebuie la efort și sper să ne prezentăm la fel de bine la primul meci din campionat, cu ASU Poli Timișoara, pe care trebuie să-l câștigăm neapărat. Cred că locul 9 pe care ne aflăm în prezent este sub potențialul nostru și suntem îndreptățiți să sperăm la o clasare mai bună”, a declarat Cornel Căinari, mijlocașul Forestei.

La finalul partidei, antrenorul Bucovinei, Iulian Ionesi, a părut mulțumit de prestația fotbaliștilor săi. „A fost un joc bun pentru această perioadă a pregătirii de iarnă. Timp de 60 de minute am reușit să le ținem piept cu brio sucevenilor și cred că nu s-a văzut o mare diferență între noi și rezervele lor. Pe finalul partidei s-a resimțit însă o stare de oboseală în rândul jucătorilor mei, ținând cont că noi venim după o perioadă de pregătire centralizată, în care s-a lucrat deosebit de intens din punct de vedere fizic. Ne-am antrenat bine, avem sprijinul autorităților locale, și cred că nu vom avea probleme în a câștiga campionatul județean, care ne dă dreptul de a participa la barajul pentru promovare în Liga a III-a”, a precizat antrenorul-jucător al rădăuțenilor.

Foresta a evoluat două treimi din meci în alcătuirea Hînțăscu (Muntean 30) – Mihălăchioaie, A. Mutu, Florescu, Semeghin – C. Buziuc, Stănescu, Ivan, Strugariu – Cerlincă, Coroamă. Începând din minutul 60, sucevenii au jucat în formula Niga – D. Bălan, Asanache, D. Lung, Drugă – Cerlincă, Dumitriu, Dănilă, Căinari – Bg. Rusu, Vraciu.

Bucovina Rădăuți a abordat partida cu următorul prim unsprezece: Prutean – Alecsandru, Vitu, Vișinar, Antonesei, Bandi, Păsăilă, Julei, Stoian, Tofan, Ionesi. Pe parcursul întâlnirii au mai intrat Puianu, Ihnatiuc, Mihai și Pașcaniuc. Antrenor: Iulian Ionesi.

Sâmbătă, de la ora 12:00, în ultimul meci de pregătire din intersezon, Foresta se va confrunta pe terenul sintetic de la Liceul cu Program Sportiv cu gruparea de Liga a 3-a Știința Miroslava. Tot sâmbătă, Bucovina Rădăuți va întâlni într-un meci amical formația Sănătatea Darabani.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: FB Foresta Suceava

Marius ANGHEL 17 Feb. 2017, 14:20 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă