Florin Costea a reușit o „dublă” în amicalul pierdut de CSM cu echipa lui Dică

SCM Pitești, echipa pregătită de Nicolae Dică, a rămas invincibilă în amicalele verii și după ce s-a impus în testul disputat marți, la Râmnicu Vâlcea, 4-2 (3-0) cu CSM. Antrenorul Jerry Gane a mizat pe jucătorii care au evoluat puțin sau deloc în startul Ligii a 2-a, iar spre finalul jocului a introdus mulți juniori.

Prima repriză a aparținut categoric formației lui Nicolae Dică, care a avut două viteze în plus și a demonstrat că este mare favorită la promovare, indiferent în ce serie va fi repartizată. Deși activează în eșalon inferior, SCM a înscris de trei ori, prin Albu, Grecu și Șerban și a mai trimis o dată mingea în bara porții vâlcene. După pauză, a ieșit la rampă cunoscutul atacant Florin Costea, care se pregătește de o bună bucată de timp cu CSM, echipa care l-a lansat în fotbalul de performanță. Costea a înscris o „dublă” pentru CSM și Jerry Gane așteaptă înfrigurat răspunsul atacantului, care a promis că va semna cu Vâlcea dacă nu va găsi o echipă în străinătate.

Dintre juniorii Vâlcii s-a remarcat portarul Robert Popa (13 ani), care, introdus pe final în poarta CSM-ului, a parat un penalty executat de Barbu, dar și alte mingi grele. În finalul jocului, Bărîcă a marcat cu o execuție frumoasă și a stabilit scorul final, 4-2 pentru SCM Pitești.

Ionel Gane, antrenor CSM Râmnicu Vâlcea: „Pot spune că a fost un test de pregătire împotriva unei echipe foarte bune. Am folosit majoritatea jucătorilor pe care i-am avut în lot. A fost un meci frumos cu multe goluri. Mi-a plăcut echipa Piteștiului care în opinia mea cred că este principala favorită la promovare”.

Nicolae Dică, antrenor SCM Pitești: „Așa cum am mai spus, eu țin foarte mult și la meciurile amicale. Îmi place să câștig indiferent că este un meci oficial sau un test de verificare. Am întâlnit o echipă de liga a doua bună. S-a văzut și valoarea lui Costea, dar noi am făcut o primă repriză foarte bună. Am condus cu 3-0 dar din păcate a venit a doua repriză în care am făcut două greșeli mari și am primit două goluri. După acea este important că am avut reacție și am reușit să mai marcăm încă un gol. Este important că reușim să câștigăm, iar atâta timp cât câștigi ai moralul bun. Sunt mulțumit de cum s-au antrenat băieții, sunt mulțumit de jocurile amicale dar putem mult mai mult”

CSM: Teodorescu – Neamț, B. Popescu, Cr. Munteanu, Bușu – Cârstea, Lică, Preda, Ov. Mihai – I. Marian, Fl. Costea. Au mai jucat: R. Popa, Preoteasa, Uță, Simeanu, Dican, Târș, Spiruleanu, Tănăsescu, Vătafu. Antrenor: Ionel Gane

SCM: Udeanu – Negoiță, Cotigă, Deaconescu, Șandru – Șerban, Anghelina, Grecu, David – Năstăsie, Albu. Au mai jucat: Dr. Petrișor, Ct. Barbu, Andr. Panait, Murineanu, Bărîcă, Oancea, Dinculescu, I. Mihăescu, Șerbănică. Antrenor: Nicolae Dică

Articol scris de Adi Georgescu și Marius Duinea

 

Pe aceeași temă