FC Farul a testat un jucător din Canada în amicalul cu Abatorul Slobozia

Marius ANGHEL 10 Aug. 2015, 10:43 Pregătiri, amicale

Aflată în cantonament la baza sportivă proprie, FC Farul a disputat, sâmbătă, o partidă de verificare contra echipei din Liga a IV-a a județului Ialomița Abatorul Slobozia.

Antrenorii gazdelor, Constantin Gache, Ion Barbu și Gică Mina, au folosit în acest meci cu preponderență jucătorii tineri pe care îi au la dispoziție, apelând însă și la câțiva fotbaliști mai experimentați, dar care au jucat mai puțin în confruntările de până acum. Partida, care a fost găzduită de terenul Farul II, i-a revenit la pas echipei constănțene, scor 6-0.

Formula de start a Farului a fost: Olaru – Meleandră, Țăranu, Romașcanu, Otei – Duțu, Suciu, Vieru, Al. Matei – Pâslaru, Butoi. La pauză, scorul a fost 1-0, grație reușitei lui Pâslaru.

Georgian Butoi, în prim-plan

În partea secundă, au mai jucat Nanu – E. Năstase, D. Itoafă, Corcoveanu și Boritz, echipa fiind: Olaru (Nanu) – Suciu, E. Năstase, Țăranu, Otei – Duțu, D. Itoafă, Boritz, Corcoveanu – Vieru, Butoi. Constănțenii au mai punctat de cinci ori, prin Butoi (care a reușit trei goluri, dintre care unul din penalty), Corcoveanu și Vieru. Meciul a fost arbitrat de Eduard Ioniță (component al Lotului Național Liga a II-a), asistat de Gabriel Bădiceanu și de Alexandru Despina.

David Itoafă (născut în anul 1995) este un jucător din Canada venit la probe. Din 2013, a evoluat la Siena University din New York (unde era titular), iar anterior a activat la Academia High Performance Soccer New Brunswick, fiind căpitanul Canada Games Team New Brunswick. A fost ales cel mai bun jucător al provinciei New Brunswick în 2012 și 2013. David este născut la Constanța, stabilindu-se apoi cu părinții în Canada, iar actualmente are dublă cetățenie.

Alexandru Muscă, la Dacia Unirea Brăila

Pe timpul partidei, jucătorii Farului care nu au fost utilizați (Cristocea, S. Chițu, Ad. Pătulea, Barna, Nicorec, Ad. Ionescu, Milea, D. Bratu, M. Rusu, S. Ilie, Băjan, Plămadă și D. Ciobanu) au efectuat un antrenament. Florin Pătrașcu este accidentat, iar Topor și Ciochină, testați în ultima vreme, nu au fost opriți în lot.

La Farul nu mai este nici atacantul Alexandru Muscă, cel care s-a transferat la colega de serie a „marinarilor” Dacia Unirea Brăila. De asemenea, Farul se va despărți și de mijlocașul Valentin Ion.

VEZI o GALERIE FOTO amplă de la amical

Două posibile amicale

Ieri după-amiază, jucătorii au avut cinci ore libere, după care au reintrat în programul de cantonament. Astăzi, este programată vizita medicală, iar vineri, 14 august, s-ar putea ca Farul să joace la Constanța un nou amical cu Delta Dobrogea Tulcea, după cum se discută și despre o partidă de verificare cu Dacia Unirea Brăila, într-o miercuri.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 10 Aug. 2015, 10:43 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă