FC Bihor a avut la reunire 45 de jucători

10 Jan. 2012, 15:23 Pregătiri, amicale

După pauza prilejuită de sărbătorile de iarnă, componenții FC Bihor au revenit luni la antrenament. La prima strigare a antrenorului Stelian Farcău, care a avut loc la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, au răspuns prezent numai puțin decât 45 de jucători.

Este vorba despre întreg lotul din turul campionatului, plus anumiți sportivi care în toamnă au fost împrumutați pe la alte echipe și care acum au revenit la clubul de care aparțin. De asemenea, pe lângă aceștia au fost prezenți și o serie de jucători tineri proveniți de la centrul de copii și juniori al clubului, dar și de la CF Liberty.

Noii jucători la FC Bihor sunt: Ionescu, Sulea, Țoca, Moise, Ovidiu Popa, Bota, Hodișan, Olariu și Balla, care au fost împrumutați în tur la echipe din ligile inferioare, precum și Valentin Petricău, Mune, Marc, Samuilă, Waritz, Bic, Hering și Matei, care provin de la cele două centre de juniori, de la FC Bihor și CF Liberty.

În ceea ce privește plecările, deocamdată nici un sportiv nu a părăsit gruparea orădeană, Selagea și Pogacsics, curtați de echipe precum Panionios Atena, fiind și ei alături de coechipierii din toamnă. Încă se mai poartă tratative pentru ei și, după cum declară conducătorii clubului, sunt șanse ca unul dintre ei să plece.

„Am fost mulți la reunirea de astăzi. Pe măsură ce intrăm în pregătiri vom cristaliza lotul pe care vom conta în retur. Avem șapte săptămâni în care să ne pregătim cât mai bine pentru un retur interesant”, a declarat antrenorul Stelian Farcău.

La rândul său, președintele Șerban Morcan s-a arătat încrezător în ceea ce privește returul de campionat și pregătirile din această iarnă. „Ne-am axat în principal pe copii de la cele două centre de juniori, FC Bihor și Liberty. Sunt jucători care au fost în atenția echipei mari și în turul de campionat. Vor face pregătirea cu echipa mare, pentru a câștiga experiență și a se acomoda. Sper ca cel puțin unul sau doi să demonstreze că merită să rămână în lotul echipei mari”, a declarat Morcan.

Pe lângă vizitele medicale, în această săptămână jucătorii de la FC Bihor vor efectua antrenamente de adaptare la efort. Continuarea pregătirilor „roș-albaștrilor” se va face pe plan local, la Stadionul Municipal și Băile Felix, până pe data de 12 februarie, când echipa va începe cantonamentul din Ungaria, de la Debrecen, care se va întinde pe durata a două săptămâni.

În ce privește jocurile amicale, în această iarnă sunt preconizate 8, dintre care doar pentru primul, cel din data de 28 ianuarie, este cert adversarul, Tricolorul Alparea. Partenerii de întrecere din celelalte partide de verificare încă nu sunt stabilite, însă după cum declară antrenorul Stelian Farcău, „este foarte posibil să întâlnim, printre altele, Ferencvaros Budapesta și Debrecen”.

Text și foto: Bihoreanul

10 Jan. 2012, 15:23 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă