ACS Poli a reluat antrenamentele în curtea unui ștrand din Timișoara. Marius Staicu, Daminuță sau Bilia, printre noutățile echipei care luptă pentru evitarea retrogradării din Liga 3

ACS Poli a reluat antrenamentele în curtea unui ștrand din Timișoara.** Marius Staicu, Daminuță sau Bilia, printre noutățile echipei care luptă pentru evitarea retrogradării din Liga 3

ACS Poli a reluat, marți, 21 ianuarie, pregătirea pentru evitarea retrogradării din Liga 3. Primul antrenament al anului, sub comanda lui Silviu Bălace, a adus nume interesante la „lucru”, precum Marius Staicu (foto, în dreapta), Markos Gakos, Dănuț Bilia sau Cristian Daminuță (foto, în stânga). De remarcat că primele antrenamente ale echipei se fac la o bază care este, de fapt, un ștrand care are și terenuri de fotbal.

Dintre numele interesante, Marius Staicu a jucat ultima dată la Ripensia, în Liga 2, Dănuț Bilia a evoluat tot în Liga 3, la CSC Dumbrăvița, Markos Gakos vine de la CSC Ghiroda, unde se va miza pe portari juniori, iar Cristian Daminuță a avut probleme cu legitimarea, după ce a început sezonul în ligile inferioare italiene.

De la Poli vor pleca, cel mai probabil, Sebastian Velcotă, Lucian Oprea, Nafi Iseini și Octavian Moșoarcă. Cristian Podină a făcut-o deja la CSC Dumbrăvița.

Iată lotul de la reunire: M. Gakos, Popeț – Foca, Daminuță, Bilia, Sporin, Turdean, Tașcă, A. Chiriac, Țărțău, Dorobanțu, Dobrincu, Sevici, Buzdugan, Daminescu, M. Buga, Toboșaru, Românu, M. Staicu. Au absentat, dar se vor alătura colegilor: R. Popa, A. Dincă, Mitre, C. Murariu.

Silviu Bălace rămâne optimist

Trebuie spus că după o suspendare dură de un an, după incidente la un meci de Liga a 5-a Timiș, Silviu Bălace a avut pedeapsa redusă la șase săptămâni, pentru că doar a instigat, nu s-a și bătut. Acum, poate reveni pe bancă la ACS Poli, în Liga 3, și este optimist cu privire la viitorul echipei care a încheiat turul pe penultimul loc în Seria a 4-a.

„M-au surprins plăcut jucătorii care au apărut astăzi, am discutat cu ei, am făcut o strategie pentru viitorul acestei echipe. Este greu, dar sper că i-am conviuns pe băieți să vină alături de noi, să știe la ce se înhamă și de ce avem nevoie pentru a ieși din această situație, una dificilă din punct de vedere sportiv. Îmi doresc să mai vină și alți jucători alături de cei vechi, câțiva au fost prezenți și astăzi și sper să se înțeleagă cu domnul Mușat, ca să putem reface spiritul acestei echipe. Trebuie să ne pregătim foarte bine în aceste aproape două luni, deoarece timpul ne presează foarte tare, și să ne punem jocul la punct din toate punctele de vedere, să fim pregătiți fizic, ca să facem față campionatului. Sper că se vor regla lucrurile și că vom termina sezonul cu fruntea sus, să ieșim din această zonă a clasamentului și să ne prezentăm onorabil pentru blazonul pe care îl purtăm”, a declarat Bălace.

Terenul de antrenament, o problemă

ACS Poli nu se mai poate antrena la Electrica, acolo unde echipa va juca doar meciurile oficiale. De asemenea, terenurile vechi de antrenamente din spatele „Dan Păltinișanu” sunt deja forate pentru studiul de fezabilitate pentru viitoare sală polivalentă a orașului. În aceste condiții, echipa face primele antrenamente la un ștrand de lângă stadion, unde acționar e și Bălace.

Ulterior, după ce zona va fi pusă la punct, antrenamentele vor avea loc pe vechiul teren de rugby, tot din spatele „Marelui oval”.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: ACS Poli

Pe aceeași temă