FC Bihor a avut 27 de jucători la reunire! Bud e cel mai important transfer

Marius ANGHEL 08 Jan. 2013, 15:42 Pregătiri, amicale

Jucătorii echipei de fotbal fanion a județului, FC Bihor, s-au reunit astăzi în vederea reluări pregătirilor pentru abordarea returului de campionat din Liga a II-a. Reunirea lotului a avut loc la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, acolo unde s-a putut face cunoștință și cu noul staff tehnic. Acesta este format din Marian Pană (antrenor principal), Rudy Kovacs (antrenor secund) și Florin Berța (antrenor cu portarii).

„Noul antrenor al echipei este domnul Marian Pană, cu care ne-am înțeles până în vară, urmând ca astăzi să încheiem formalitățile. Avem deja câțiva jucători noi în probe, dintre care cel mai cunoscut este Cristi Bud, cu care ne-am și înțeles să rămână în acest retur la Oradea. Mai suntem în discuții cu alți cinci jucători cu experiență de Liga I, urmează ca în zilele următoare, după ce se clarifică situația lor la cluburile la care au fost legitimați să vină la Oradea”, a declarat președintele clubului, Șerban Morcan.

Astfel, din staff-ul tehnic nu mai fac parte preparatorul fizic Marius Marinău și antrenorul cu portarii Gendur Laszlo. „Eu am lucrat foarte mult fără preparator fizic pe unde am fost, dar îmi doresc să aducem și un preparator fizic”, a declarat antrenorul principal, Marian Pană.

Deși este o situație mai dificilă, după locul VIII, de la finalul turului, noul tehnician al „roș-albaștrilor” a venit să facă performanță la Oradea, după cum a afirmat. „Noi ne dorim, toată lumea își dorește promovarea și felicit conducerea că totuși într-un moment destul de delicat este alături de echipă, ceea ce este un lucru extraordinar, ținând cont de ce se întâmplă în țară și în fotbalul românesc în special și este o chestie de lăudat pe care eu o apreciez foarte mult și mă ambiționează foarte mult, această dorință a domnilor din conducerea noastră de a face performanță cu FC Bihor. Dacă noi vom începe foarte bine, eu personal, ca obiectiv al meu iau în calcul și dorința aceasta de a promova, în funcție și de o conjunctură favorabilă pe care sper să ne-o facem noi prin meciuri câștigate și asta în seamă, din punctul meu de vedere, un calup de patru meciuri pentru început pe care trebuie să le câștigi”, a mai precizat antrenorul Marian Pană.

La prima strigare a lotului de jucători în noul an, au răspuns prezent 27 de fotbaliști: Pogacsics și Popescu (portari) – Ionescu, Bactăr, Florean, Coroian, Mărkuș, Sorian, Sulea, Petrache, Tîrnacop, Tînc, Selagea, Ov. Popa, Lupu, Bic, Matei, Fl. Pop, M. Popa, Hadăr, Pușcaș, Țoca, Cr. Bud, Mihai Moise, Ov. Stan, Radu Pandelică și Florin Prodan (ultimii cinci constituind noutățile) – jucători de câmp.

Dacă atacantul Cristian Bud este foarte cunoscut, venind împrumutat de la campioana CFR Cluj, ceilalți patru jucători noi de la primul antrenament, sunt tineri și vin din zona Piteștiului.

„Noi încercăm să aducem 4-5 jucători de Liga I care să ajute echipa, dar asta nu înseamnă că le este scris pe contract titulari, sub nicio formă, nu”, a mai declarat antrenorul principal Marian Pană, făcând referire la noutățile care se mai așteaptă.

După o primă discuție cu jucătorii, antrenorul i-a scos la primul antrenament, aceștia efectuând pe terenul II al stadionului primele mișcări din noul an.

VEZI o GALERIE FOTO de la reunire

Până pe data de 10 februarie, echipa se va pregăti pe plan local, în perioada 11-22 februarie urmând a avea un cantonament, cel mai probabil în Antalya (Turcia), după cum a declarat președintele Șerban Morcan.

Deocamdată nu au fost stabilite jocurile amicale, marea majoritate a echipelor nerevenind încă la antrenamente.

Sursa: FC Bihor
Foto: eBihoreanul

Marius ANGHEL 08 Jan. 2013, 15:42 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă