FC Argeș a avut 20 de jucători la reunire, dintre care nouă sunt noutăți! Nicolae Dică vrea în Liga 1: „O promovare din primul an este echivalentă cu trei titluri cu Steaua”

Marius ANGHEL 24 Jun. 2019, 21:54 Pregătiri, amicale

După o vacanță de trei săptămâni, fotbaliștii echipei FC Argeș au început, luni seară, 24 iunie, pregătirea pentru noul sezon competițional al Ligii 2, în care vor forța promovarea în prima ligă. Primul antrenament, care a fost unul de reacomodare la efort, a fost efectuat pe terenul 3 al Complexului Sportiv „Nicolae Dobrin”.

Înaintea primului antrenament, FC Argeș a organizat o conferință de presă la care au fost prezenți consilierul local Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație al clubului din Trivale, și Nicolae Dică, managerul echipei. Ce a declarat Gentea puteți CITI AICI.

Dică mai vrea transferuri: „Voi face un grup unit”

Nicolae Dică a vorbit despre programul de pregătire, jocurile amicale, campania de achiziții din această vară, dar și despre lupta la promovare. Dică va fi ajutat de secunzii Alin Popescu și Vali Năstase, preparatorul fizic Dan Didiță și antrenorul cu portarii Răzvan Stanca.

La reunirea lotului au fost prezenți 20 jucători, inclusiv cei șase fotbaliști transferați în această vară, dar și trei puști de la Centrul de Copii și Juniori Leonte Ianovschi.

„Sunt jucătorii pe care i-am adus în această vară. Îi știți și voi, pentru că întotdeauna când am adus un jucător am și făcut public acest lucru. Este clar că mai îmi doresc acum anumiți jucători. Gândirea mea este să mai aduc doi jucători născuți 2000 sau 2001. Aici mă refer la un portar și la un jucător de câmp și cred că zilele următoare vor ajunge la echipă. Apoi urmează să mai aduc patru-cinci jucători cu experiență. Sper să reușesc să-i aduc pentru că, până acum, am avut discuții cu ei, dar, din păcate, 70 la sută dintre ei ni i-a luat Petrolul, care oferă niște salarii fabuloase, ceea ce noi nu putem în acest moment. Vom încerca să aducem jucătorii în care eu am încredere, jucători de caracter și să fac un grup unit.

O promovare cu FC Argeș din primul an este echivalenta cu trei titluri cu Steaua. E foarte greu, dar nu imposibil. Ne luptam cu echipe care au bugete foarte mari. Petrolul, U Cluj, Rapid, UTA, Buzăul sunt echipe cu care ne vom lupta la promovare, echipe care au jucători cu experientă, care au fost la Liga 1. Va fi o luptă foarte grea, dar nu trebuie să uităm și de celelalte echipe. Va fi un campionat echilibrat”, a spus Nicolae Dică.

Cantonament la Valea Iașiului, fiindcă „bugetul nu ne permite să mergem în Austria sau Turcia”

Managerul Argeșului a stabilt în linii mari programul echipei.

„Vom începe astăzi antrenamentele. Vom sta la Pitești două săptămâni, iar apoi, pe 8 iulie, vom merge pentru pentru zece zile în cantonament la Valea Iașiului, unde cunosc foarte bine această bază de pregătire, pentru că am mai făcut cantonament acolo. Sunt condiții foarte bune, terenurile sunt foarte bune. Îmi place zona aia și am preferat să venim aici. Bugetul nu ne permite să mergem în Austria sau Turcia”, a spus Dică.

Trei adversari fixați

Nicolae Dică a stabilit și programul meciurilor de verificare. Alb-violeții au fixat până acum trei adversari, urmând ca, în scurt timp, să-i stabilească și pe ceilalți.

Primul amical din această vară este pe 5 iulie, la Mioveni, în nocturnă, cu Chindia Târgoviște, nou-promovată în Liga 1, urmând ca pe 10 iulie să o întâlnească pe Concordia Chiajna. Pe 13 iulie, alb-violeții vor da piept tot în Trivale, cu Turris Turnu Măgurele, nou-promovată în eșalonul secund.  

Mihai Ianovschi, noul șef al Centrului de Copii și Juniori

Altfel, conducerea FC Argeș a operat în această vară și câteva schimbări în organigrama Centrului de Copii și Juniori Leonte Ianovschi.

Pepiniera grupării din Trivale va fi condusă de Mihai Ianovschi. Antrenorii Petre Calotă și Augustin Eduard vor râmâne în continuare în cadrul Centrului. În stafful tehnic a fost cooptat și Robert Enache, care va prelua Grupa 2002. 

Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație al FC Argeș, a anunțat că antrenorii de la juniori care vor promova jucători la echipa de seniori vor avea bonusuri.

În altă ordine de idei, Viorel Moiceanu, fosta mare glorie a clubului FC Argeș, a fost numit scoter al FC Argeș.  

Lotul prezent la reunire:

portar: Octavian Popescu;
jucători de câmp: Ionuț Năstăsie, Vasile Buhăescu, Ionuț Șerban, Dănuț Șerbănică, Andrei Panait, Costinel Tofan, Bogdan Vișa, Octavian Popescu, Dorinel Oancea și Cătălin Barbu;

noutăți: fundașii Robert Dănescu și Denis Brânzan, atacantul Andrei Blejdea (toți trei de la Pandurii Târgu Jiu), portarul Sebastian Iulian Agachi (împrumutat de la Viitorul), mijlocașul central David Angelo Cocian (Unirea Tășnad), fundașul Nicolae Mușat (Daco-Getica București), Eduard Sanda, Ionuț Oprescu și Eduard Niță (juniori).

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 24 Jun. 2019, 21:54 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă