Încă un pas mare făcut de FC Argeș pentru a deveni club de drept privat și a putea promova. „Am o surpriza pentru dumneavoastră. Acum vin de la București, de la minister”

Marius ANGHEL 24 Jun. 2019, 20:32 Campionat

După o vacanță de trei săptămâni, fotbaliștii echipei FC Argeș au început, luni seară, pregătirea pentru noul sezon competițional al Ligii 2, în care vor forța promovarea în prima ligă. Primul antrenament, care a fost unul de reacomodare la efort, a fost efectuat pe terenul 3 al Complexului Sportiv „Nicolae Dobrin”.

Înaintea primului antrenament, FC Argeș a organizat o conferință de presă la care au fost prezenți consilierul local Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație al clubului din Trivale, și Nicolae Dică, managerul echipei.

Gentea: „Am mare încredere în Nicolae Dică”

Gentea a vorbit despre problemele administrative ale clubului, dar și despre așteptările pe care le are de la echipă în noul sezon.

Oficialul FC Argeș a prezentat presei Certificatul de Identitate Sportivă (CIS) al clubului, iar pașii pentru schimbarea din club de drept public în drept privat intră în linie dreaptă. Cu această modificare care mai trebuie aprobată și de Consiliul Local , echipa va avea drept de promovare.

„Am o surpriza pentru dumneavoastră. Acum vin de la București și am în mână Certificatul de Identitate Sportivă. Le-am spus și celor de la minister că nu plec de acolo fără el. În momentul de față, având și acest certificat, 90 la stuă din acte sunt depuse la FRF. Certificatul va fi depus mâine. Pe 3 iulie se va adopta acea modificare de regulament care ne va permite să gestionăm activitatea fotbalistică pentru entitatea de drept privat. Am vorbit pe drum cu domnul primar și pe 4 iulie vom face o ședință extraordinară de Consiliul Local în care să aprobăm acest lucru precum și folosirea siglei și a însemnelor de către FC Argeș. Pe 5 iulie este ultima zi în care putem completa toate documentele și vom fi acolo cu o Hotărâre de Consiliului Local. Din momentul acela posibilitatea de a promova este certă. După ședința extraordinară de Consiliul Local vom da această aprobare. Cea mai mare piedică întâmpinată a fost acea problemă la Judecătorie. M-a sunat și domnul Ilinca, vrea să stăm de vorbă. Și eu vreau. Până la urmă, acea contestație nu a avut sorți de izbândă. Poate că acolo am avut ceva emoții. Avem Certificatul de Identitate Sportivă. Noi ne-am făcut treaba, știe că atunci când m-a rugat ceva, am percutat. O să-l ajut în continuare”, a spus Cristian Gentea.

Acum câteva săptămâni, Consiliul Local Pitești a votat, cu unanimitate de voturi, proiectul de hotărâre inițiat de primarul Cornel Ionică privind aprobarea înființării Asociației Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș. Aceasta va prelua activitatea echipei de fotbal a clubului primăriei, o structură sportivă de drept public, pentru transformarea ei în una de drept privat. Membrii fondatori ai acestei asociații sunt SC Apă Canal 2000 SA, SC Salubritate 2000 SA, cele mai puternice societăți comerciale din punct de vedere financiar din subordinea autorităților locale și Primăria Pitești. Asociația Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș a primit acum CIS-ul.

Gentea a ținut să facă precizări și în privința bugetului pe care îl va avea echipa în noul sezon. Președintele C.A. al FC Argeș a spus că întreb clubul are un buget de 3 milioane de euro, nu doar secția de fotbal.

„Cred că acea declarație de presă pe care a dat-o domnul primar când a spus că ne vom apropia sezonul ăsta de 140 de miliarde de lei vechi, preluată de cei de la DigiSport ne-a făcut mult rău. Dumneavoastră ați redat-o foarte bine. Nu a spus 3 milioane de euro pentru secția fotbal, a spus pentru toate secțiile. Orice jucător care vrea să vină aici cere cât vrea și dacă îl refuzăm se întreabă de ce când a citit că avem asemenea buget. Nicu are aici mari probleme. Eu am mare încredere în Nicolae Dică și sunt convins că va face o echipă puternică cu care ne putem bate la promovare”, a mai transmis oficialul clubului din Pitești.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 24 Jun. 2019, 20:32 Campionat
Pe aceeași temă