Echipa lui Nicolae Dică demonstrează că are valoare. SCM Pitești a remizat cu Concordia la Chiajna

Marius ANGHEL 02 Sep. 2016, 16:04 Pregătiri, amicale
Echipa lui Nicolae Dică demonstrează că are valoare.** SCM Pitești a remizat cu Concordia la Chiajna

Fotbaliștii de la SCM Pitești au disputat în această după amiază ultimul meci de verificare din perioada precompetițională. Echipa pregătită de Nicolae Dică a remizat, 1-1 în deplasare cu Concordia Chiajna, formație de Liga 1. Confruntarea cu ilfovenii a fost una destul de echilibrată, chiar dacă gazdele au trimis în teren cei mai buni jucători, iar oaspeții au utilizat șapte jucători sub 19 ani!

Prima repriză a fost una animată cu ocazii de ambele părți. Piteștenii puteau deschide scorul prin Șerban și Năstăsie, însă de fiecare dată portarul Concordiei a fost la post. Replica gazdelor a venit prin Constantinescu, Neluț Roșu și Andrei Cristea, însă portarul Dumitrescu a reușit să scoată șuturile acestora. În cel de-al doilea mitan, antrenorii ambelor echipe au operat mai multe modificări pentru a da șansă să joace tuturor jucătorilor pe care îi aveau în lot. Alb-violeții au avut din nou șansa de a deschide scorul, însă șutul lui Albu din interiorul careului a fost respins de la rădăcina barei de către Izvoranu.

Chiajna a deschis scorul în minutul 72 din lovitură de la 11 metri care a fost transformată de Marian Cristescu. Argeșenii au restabilit egalitatea cu zece minute înainte de final prin Năstăsie, care l-a învins pe portarul Chiajnei cu un șut din interiorul careului. După ce au arătat în teren, alb-violeții au lăsat impresia că sunt o echipă solidă, cu jucători valoroși care pot face față lejer la liga a doua.

Concordia Chiajna: Izvoranu – Tincu, Mamele, Melinte, Bucurică – Buleică, Neluț Roșu, Constantinescu, Andrei Cristea – Pena, Fabian. Pe parcurs au mai intrat Albu, Koenders, Asanache, Bărboianu, Raul Costin, Serediuc, Grădinaru, Marian Cristescu, Padovani și Bechin. Antrenor: Emil Săndoi.

SCM Pitești: Dumitrescu – Anghelina, Cotigă, Șerbănică, Șandru – Panait, David, Șerban, Oancea – Năstăsie, Albu. Pe parcurs au mai intrat Mihăescu, Bărîcă, Cătălin Barbu, Rareș Popa, Oreviceanu, Szecui și Puțaru. Antrenor: Nicolae Dică.

Cum s-au marcat golurile:

min.72: 1-0 – Dumitrescu îl faultează în careu pe Cristescu, centralul indică penalti care este transformat de acelașin Cristescu.
min.80: 1-1 – Năstăsie primește o pasă în careu și îl învinge pe Izvoranu cu un șut plasat de la 10 m.

Revedere cu Săndoi

SCM Pitești a fost însoțită în această deplasare de întreg staff-ul administrativ al echipei, dar și de directorul executiv al clubului, Dragoș Șerban. Directorul sportiv al echipei, Vasile Popa a avut ocazia să se reîntâlnească cu fostul său coleg de la FC Argeș, Emil Săndoi, antrenorul principal al ilfovenilor. Cei doi au depănat amintiri de pe vremea când evoluau la echipa din Trivale, iar la final au schimbat impresii despre meci.

Orac și Bădoi, spectatori

Pe stadionul de la Chiajna au fost prezenți mai mulți oameni de fotbal care au vrut să vadă la lucru jucătorii ambelor echipe. În cocheta tribună a arenei au fost prezenți Costel Orac, Valentin Bădoi, dar și un impresar albanez care a adus jucători la Chiajna. La finalul partidei, cei trei oameni de fotbal au lăudat jocul echipei argeșene spunând că SCM Pitești are valoare să joace în Liga a II-a.

6 accidentați

La Chiajna nu au făcut deplasarea mai mulți jucători de bază de la SCM Pitești care se confruntă cu probleme medicale. De la acest ultim test de verificare au lipsit Deaconescu, Murineanu, Ciprian Tănasă, Negoiță, Dinculescu și Voinescu. Celor șase li se adaugă cei trei juniori pe care argeșenii îi au la loturile naționale de juniori. Este vorba de portarul Andreei Udeanu, mijlocașul Robert Grecu și fundașul Andrei Trușescu. Chiar și cu multe improvizații în echipă, SCM Pitești a făcut față acestei formații de prima ligă.

Dică: „Ne-am ridicat la nivelul lor”

Nicolae Dică, antrenorul alb-violeților s-a declarat mulțumit de evoluția echipei sale și de scorul final. Tehnicianul celor de la SCM Pitești consideră că jucătorii săi sunt pregătiți de startul noului sezon competițional. Argeșenii vor întâlni, vineri, 9 septembrie, de la ora 17, pe stadionul „Nicolae Dobrin” pe ACSO Filiași în cea de-a doua etapă a turului.

Principalul grupării din Trivale are așteptări mari de la elevii săi în acest sezon: „Pot spune că a fost un test util pentru noi. Am jucat cu o echipă de Liga I și sunt mulțumit de joc. Am avut posesie și ocazii de a marca. Am fost nevoit să folosesc mulți copii din cauza celor șase jucători accidentați pe care îi avem. În afară de aceștia mai avem convocați la loturile naționale de juniori încă trei jucători. Pot spune că prin ce am arătat în teren, ne-am ridicat la nivelul celor de la Chiajna. În unele momente am fost chiar peste ei. Se poate spune că viitorul sună bine la echipa noastră. Am în lot copii născuți în 1997, 1998, 1999 și 2000. Mă bazez pe ei și sper să facă pasul la echipa mare. Am mare încredere în lotul actual. Acești copii pe care îi avem au o mare șansă și trebuie să profite de ea. Sîntem pregătiți pentru startul sezonului” a spus Nicolae Dică.

Articol și foto de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 02 Sep. 2016, 16:04 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă