EXCLUSIV | Dorinel Munteanu, contestat de unul dintre titularii de la Reșița puși pe liber: „La dânsul, totul se bazează pe minge lungă și recuperare ei.” Rezilierea, făcută prin e-mail

Mijlocașul Cristian Poiană (31 de ani, pe care îi va împlini pe 23 decembrie) e printre jucătorii pe care Dorinel Munteanu nu i-a mai vrut la CSM Reșița pentru partea a doua a sezonului și care a acceptat rezilierea contractului. Fostul prim-divizionar de la CS Turnu Severin, cu care a jucat în 2013 în Liga 1, reușise să promoveze, vara trecută, cu echipa bănățeană în eșalonul secund, unde a jucat aproape toate partidele din acest sezon, majoritatea sub comanda lui Leontin Doană.

Per total, Poiană are 19 meciuri bifate, din 20 posibile, și 1496 minute jucate. Cu toate acestea, odată cu preluarea băncii tehnice de către Dorinel Munteanu, Poiană nu și-a mai găsit locul în strategia noului antrenor și s-a despărțit de CSM Reșița. Acesta speră să rămână în eșalonul secund și așteaptă noi oferte, în pauza competițională de iarnă.

A mai plecat o dată de la Reșița

Poiană se află la cea de-a doua despărțire de echipa din Reșița, după ce, în urmă cu două ieri, pe banca tehnică a grupării bănățene, aflată pe atunci în Liga 3, a fost adus Daniel Oprița, care l-a înlocuit tot pe Leontin Doană. Atunci, Poiană a plecat la Șomii Lipova.

Anterior, Cristian Poiană jucase la CSM Lugoj (Liga 3), Performanța Ighiu (Liga 3), FC Caransebeș (Liga 2), CS Oșorhei (Liga 3), FCM Târgu Mureș (Liga 2), CS Turnu Severin (Liga 1), Chindia Târgoviște (Liga 2), FC Maramureș Baia Mare (Liga 2), „U” Cluj (Liga 2), FC Drobeta (Liga 2) și Building Vânju Mare (Liga 2).

De data aceasta, rezilierea s-a făcut prin e-mail. „M-a sunat domnul președinte Bobar să reziliem contractul, ne-am înțeles asupra aspectelor salariale, și am acceptat. Mi-au trimis pe e-mail rezilierea. Nu știu cât e de normal așa, prin e-mail, dar nu asta e important. Plec pentru a doua oară cu regret de la Reșița, de fiecare dată după ce a fost demis domnul Doană, care e un antrenor foarte bun”, a spus Cristian Poiană pentru Liga2.ro.

Tehnicul mijlocaș a criticat tactica lui Dorinel Munteanu și spune că rezultatele vorbesc de la sine. „De când a venit noul antrenor am jucat un meci și jumătate, cumulat, iar rezultatele au fost mai rele ca înainte, dar mai ales jocul. Se și vede în rezultate. Am luat două puncte în cinci meciuri cu domnul Dorinel Munteanu pe bancă, dintre care unul a fost cu Sportul Snagov (n.r. – penultima clasată). La dânsul, totul se bazează pe minge lungă și recuperarea mingii a doua și eram conștient că nu aveam cum să fiu pe placul antrenorului. Acum sunt acasă, la Vânju Mare, aștept oferte și le voi analiza, pentru a lua cea mai bună decizie”, a mai declarat Poiană.

La finalul primei părți a sezonului, după 21 de etape, CSM Reșița ocupă locul 17, retrogradabil, cu 18 puncte. Prima echipă aflată pe poziția care asigură salvarea este FK Csikszereda, cu 22 de puncte. Campionatul eșalonului secund se va relua la finalul lunii februarie 2020. 

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Miruna MIHANCEA

Pe aceeași temă