Doi români născuți în Germania, primele achiziții făcute de FK Csikszereda. Echipa din Miercurea Ciuc dă gerul pentru căldura din Cipru

FK Csikszereda e o altă echipă din Liga 2 care în această săptămână și-a reluat pregătirea. Trupa antrenată de Valentin Suciu a perfectat și primele două achiziții pentru partea a doua a sezonului, în care are ca obiectiv să se mențină în acest eșalon. După 21 de etape, formația din Miercurea Ciuc are cu un punct mai mult decât Concordia Chiajna, ultima echipă clasată pe pozițiile retrogradabile.

Dacă luni au avut programată vizita medicală, marți, la Miercurea Ciuc, jucătorii Csikszeredei au susținut primul antrenament din 2020 în vederea pregătirii părții secunde a campionatului Ligii 2. Sub conducerea lui Valentin Suciu s-au aflat peste 30 de jucători, printre care și primele două achiziții, Marvin Schieb de la ASU Politehnica Timișoara, și Salvatore Marrone, jucător fost la Dunărea Călărași.

În cele zece zile în care FK Csikszereda va susține pregătire pe plan local, stafful condus de Valentin Suciu va trebui să se decidă în privința jucătorilor aflați în probe, mulți dintre ei care se încadrează în „regula Under 20”. De pe 24 ianuarie, ciucanii vor lăsa frigul de la Miercurea Ciuc și vor pleca într-un cantonament în Cipru, acolo unde va ajunge și „U” Cluj, una dintre colegere de campionat.

Doi jucători români născuți în Germania, primele achiziții din 2020 ale echipei din Miercurea Ciuc

Primele două achiziții din 2020 ale clubului Csikszereda sunt jucători români născuți în Germania.

Atacantul Marvin Schieb (23 de ani) a jucat în România pentru „U” Cluj, ASA Târgu Mureș, iar la ASU Poli a ajuns în februarie 2018. La echipa timișoreană a jucat în prima parte a sezonului în 14 meciuri, zece ca titular, și a marcat un gol. Transferul său s-a făcut pe bani.

Mijlocașul Salvatore Marrone (18 ani) a evoluat la juniori la FCSB, iar în ultimele două sezoane a avut apariții în Liga 2 la Academica Clinceni (57 de minute în trei meciuri) și Dunărea Călărași. La acesta din urmă a jucat în prima parte a acestui sezon în 15 partide, în nouă ca titular, și a înscris două goluri.

 

 

După primul antrenament din 2020, antrenorul Valentin Suciu și fundașul Adrian Majzik au oferit declarații în maghiară, limba oficială la clubul din Miercurea Ciuc:

Foto: Pinti Attila / Szekelyhon.ro

Pe aceeași temă