Doar Dedu, Bobe și Ioniță l-au învins pe Stoicescu, trecut în poarta LPS-ului

Marius ANGHEL 13 Feb. 2015, 13:28 Pregătiri, amicale
Doar Dedu, Bobe și Ioniță** l-au învins pe Stoicescu, trecut în poarta LPS-ului

Obligată să-și ­anu­leze patru jocuri de veri­ficare, fie din cauza vremii, fie din cauza problemelor din tabăra adversari­lor, Gloria Buzău caută să suplinească lipsa meciurilor amicale din ultima perioadă.

Ieri, pe sintetic, fotba­liștii din Crâng au întâlnit într-un meci test echipa de juniori republicani a LPS-ului, pentru care au evoluat portarul Cristi Stoicescu, în prima repriză, și atacantul Bogdan Bălan.

Cum jocurile de pregătire au fost foarte puține până acum, mai exact trei, Viorel Ion a început cu un „11″ foarte apropiat de formula standard. Fără să suporte o presiune foarte mare din partea băieților lui Cezar Ionescu, Gloria a ­insis­tat pe automatisme de la mijlocul terenului în sus, remarcându-se cuplul de închizători Marcu – Dedu, care se anunță unul dintre punctele forte ale echipei în sezonul de primăvară.

În afara reușitelor lui Dedu și Bobe, în prima repriză și a celei a lui Ioniță, din final, Gloria a mai ratat o sumedenie de alte ocazii, dar fie Stoicescu, fie un puști ce trebuie urmărit cu mare atenție în continuare, Octavian Banu, s-au opus, doar 3-0 la final.

În lipsa unor altor soluții, antrenorul Viorel Ion s-a declarat mulțumit că echipa sa a putut să dispute și acest joc, cu valențe de antrenament: „Pregătirea ne-a fost afectată serios. Ieri (n.r. marți) ne-a anunțat și Fortuna Câmpina că nu mai poate juca amicalele cu noi, erau două jocuri foarte bune, cu o echipă din Liga a 2-a, locul 2 în cealaltă serie. De aceea ne-am dorit foarte mult să plecăm în Turcia, acolo aveam jocuri de verificare, aveam terenuri, acum jucăm pe sintetic și cu cine? Am jucat cu Pogoanele – Căldărăști și astăzi (n.r. ieri) un meci școală cu juniorii. Până la urmă, sunt bune și antrenamentele acestea, decât nimic, mai bine și astfel de meciuri”.

Tigoianu, călcat pe cap

Amicalul de ieri pu­tea avea urmări grave pen­tru unul dintre fotba­liștii Gloriei. Călcat pe cap de unul dintre adversari în urma unui duel, mij­locașul Marius Ti­go­ianu a fost scos pe brațe de pe teren și preluat de un echipaj al Salvării, chemată de urgență la stadion prin „112″!

Viorel Ion: „Jucătorii sunt puțin afectați”

Antrenorul Gloriei a admis la finalul jocului-școală de ieri, cu juniorii LPS-ului, că elevii săi sunt oarecum afectați de bulversarea planului de pregătire stabilit până la reluarea campionatului, stare care se adaugă la cea cauzată de situația financiară apăsătoare. Viorel Ion speră însă ca toate aceste nejunsuri să nu pună în pericol îndeplinirea obiectivului. „La situația financiară pe care o avem, plus că nu avem tot ceea ce ne dorim ca să ne pregătim să facem performanță, sunt puțin afectați și jucătorii. Dar eu sper să trecem și peste problemele acestea și să ne îndeplinim obiectivul pe care l-am declarat înainte de începerea acestui campionat, să ne clasăm în primele 6 locuri, ca să jucăm în play-off”, a punctat antrenorul Gloriei.

Sursa: Șansa buzoiană

Marius ANGHEL 13 Feb. 2015, 13:28 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă