Doar 16 jucători la reunirea Luceafărului, însă planuri mari pentru bihoreni. Cornel Țălnar e antrenorul cu care vor trage la promovare

Marius ANGHEL 27 Jun. 2017, 14:26 Pregătiri, amicale

Luceafărul Oradea a sunat, la rândul ei, luni după-amiază, reunirea pentru pregătirea noului sezon al Ligii 2. Singura echipă bihoreană prezentă în primele trei ligi fotbalistice ale României și-a schimbat antrenorul principal, vizează câteva transferuri importante și se înscrie pe lista cluburilor care își dorește promovarea în Liga 1.

Doar 16 jucători la primul antrenament

La baza sportivă Luceafărul Felix din Sânmartin, sub conducerea noului antrenor Cornel Țălnar, au susținut antrenamentul 16 jucători, singura noutate fiind fundașul central Alin Mutu, care ultima dată a evoluat la Foresta Suceava.

Din vechiul lot au fost prezenți la reunire: Alin Goia și Răzvan Began – portari; Adrian Balea, Flavius Drăgan, Sergiu Bactăr, Ionuț Ban, Alin Țegle, Marius Feher, Iulian Cuc, Adrian Bedea, Darius Costea, Claudiu Codoban, Paul Chiș-Toie, Constantin Roșu, Marius Matei – jucători de câmp.

La Luceafărul nu vor mai continua Ionuț Hlinca, Sergiu Arnăutu și Istvan Balla, jucători cărora le-a expirat contractul, iar lui Florin Cordoș și Sergiu Moga li s-a reziliat înțelegerea.

Din noul staff tehnic vor face parte Cornel Țălnar (antrenor principal), Florentin Petre (antrenor secund), Alexandru Kiss (antrenor secund), Ioan Pap-Deac (antrenor cu portarii) și Cristian Lupuț (director sportiv).

Alin Mutu, Grigorie, Curtuiuș, primele mutări

Pe lângă Alin Mutu, conducerea Luceafărului a mai ajuns la un acord și cu mijlocașul Ștefan Grigorie (35 de ani), ultima dată la FC Brașov, cât și cu atacantul Marius Curtuiuș (27 de ani), căruia la finalul acestei luni îi echipă contractul cu UTA Bătrâna Doamnă.

Finanțatorul echipei bihorene, Ioan Blidaru, spune că posibilul parteneriat dintre Luceafărul și Consiliul Județean Bihor va duce la un obiectiv mult mai serios. „În angajamentul nostru, în doi ani ar fi promovarea, dar noi ne-am dori chiar din acest sezon să atacăm accederea în Liga 1. Avem experiența unui an în Liga a 2-a, lotul va fi întărit și va deveni mai valoros. Ne vom putea bate cu orice echipă”, a declarat, pentru Bihon, Blidaru.

Colaborare cu FCSB

În plus, pe lângă jucătorii cu experiență doriți în lot, bihorenii țintesc și aducerea câtorva jucători tineri, portarul Ionuț Poiană de la FCSB fiind una dintre ținte. „Florentin Petre nu a venit încă, a mai rămas un pic în București, pentru că discută cu cei de la Steaua, dar și cu cei de la Dinamo, aducerea unor jucători. Vrem să aducem câțiva jucători care nu vor prinde lotul la marile echipe din capitală, pentru că avem ca obiectiv promovare”, a declarat, citat de Bihoreanul, antrenorul Cornel Țălnar, care a fost impresionat de condițiile de pregătire găsite la Sânmartin: „Am întâlnit aici cred cel mai bun gazon din țară, de la toate ligile. Avem condiții bune, iar meciurile oficiale, am înțeles că le vom disputa pe stadionul din Oradea, unde publicul este mai aproape de echipă. Am înțeles de la domnul Blidaru că și autoritățile locale sau județene se vor implica să ne susțină, astfel că vom beneficia de toate condițiile, așa încât vom aborda promovarea încă din primul meci. Din ce am înțeles, Luceafărul este una dintre cele mai serioase echipe, unul dintre cluburile care ce promit, fac. Sigur, va fi mult de muncă și sper ca jucătorii să înțeleagă acest lucru. Se anunță o luptă acerbă cu ASA Târgu Mureș, cu Dinu Vamă la timonă, Pandurii Târgu Jiu, cu Eugen Pârvulescu la timonă, Argeșul vrea, la fel și Dunărea Călărași. Vor fi multe echipe care își doresc promovarea.”

Până la finalul săptămânii, Luceafărul se va pregăti pe plan local, iar de duminică, 2 iulie, echipa va pleca pentru 12 zile într-un cantonament în Austria, la Malintz.

Foto: Bihon

Marius ANGHEL 27 Jun. 2017, 14:26 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă