Dispută pe culori între FC Hunedoara și Mircea Alic

Sami Tamaș 09 Jan. 2012, 13:55 Pregătiri, amicale

Președintele Consiliului Director al FC Hunedoara, Silvan Toma, intenționează să le propună membrilor fondatori să inverseze ordinea culorilor clubului și să înlocuiască corbul din siglă cu o altă zburătoare începând de sezonul viitor.

Finanțatorul grupării de Liga a treia, Silvan Toma s-a gândit pentru prima dată la posibilitatea modificării culorilor și a emblemei clubului la finele anului trecut, la puțin timp după ce pe adresa lui FC Hunedoara a sosit o notificare semnată de președintele Corvinului Hunedoara, Mircea Alic (foto), prin care acesta atrăgea atenția că „folosesc ilegal culorile alb-albastru și corbul pe siglă fapt ce creează confuzie în rândul suporterilor”.

„Eu nu aș vrea să schimb nimic, nici culorile, nici sigla. Din contră, eu doresc să reactivez brand-ul Corvinul, să fac din el mult mai mult decât este acum. Însă, dacă voi fi nevoit, dacă Alic va intenta un proces împotriva lui FC Hunedoara pe această speță, atunci vom face ce trebuie”, a declarat pentru Liga2.ro, Silvan Toma (foto mic).

Între timp cele două părți s-au așezat la masa negocierilor. „Am avut o discuție cu domnul Toma pe tema culorilor și a siglei și chiar am ajuns la un consens. Rămâne ca înțelegerea noastră să se și materializeze”, a confirmat Alic, care a lăsat să se înțeleagă că este vorba de o sumă de bani. „Este o rezolvare amiabilă temporară”, este de părere Silvan Toma, care a dezvăluit și varianta de rezervă pentru stingerea din fașă a unui eventuale dispute în instanță. „Dacă vom fi nevoiți, vom alege alte nuanțe apropiate de alb și albastru sau vom inversa între ele cele două culori, lângă care vom mai pune încă o culoare, de exemplu roșu. Legat de corbul de pe siglă îl vom înlocui cu o altă pasăre, una cu o coadă mai lungă”, a conchis Toma.

Există un precedent

Mircea Alic a avut câștig de cauză într-un proces pe care l-a intentat în anul 2007 clubului de fotbal Corvinul 2005 Hunedoara, care a fost obligat de instanță să plătească daune în valoare de 15.000 de euro plus cheltuieli de judecată, deoarece a folosit denumirea „Corvinul” și culorile alb-albastru fără licență. „Nimeni nu poate folosi numele de Corvinul la clasele de clasificare pe fotbal stabilite de OSIM fără acordul meu”, spunea atunci Alic.

Articol scris de Sami Tamaș
Foto: Szasz Istvan

Sami Tamaș 09 Jan. 2012, 13:55 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă