Dinamo II a trăit în noul sezon doar pentru un meci de Cupă și acela pierdut la limită!

Mihai Andries 16 Aug. 2013, 18:32 Pregătiri, amicale

Vestea de azi că satelitul grupării dinamoviste a fost retras din campionat a căzut ca un trăsnet. De mare ajutor în luarea acestei decizii au fost și elementele din ultimele zile, începând cu eliminarea din Cupa României și menținerea echipei în Liga a III-a ca urmare a retrogradării la finalul sezonului trecut. În ceea ce privește ultimul element, zvonurile au dat până în ultimul moment drept sigură reprimirea satelitului în eșalonul doi, pe unul din locurile rămase vacante ca urmare a retragerilor din competiție. Din nefericire, Comitetul Executiv al FRF a decis că nu se vor ocupa locurile vacante – deși la Liga a III-a au fost readuse o serie de retrogradate și Dinamo II a rămas în Liga a III-a.

Serie relativ ușoară, dar cu deplasări până în Oltenia

Împărțirea pe serii i-a alocat satelitului adversari ok din punct de vedere valoric, cu alte șapte echipe din Ilfov și București și patru din Dolj și Olt. CS Vișina Nouă, FC Balș, Apă Craiova și AS Podari au constituit nucleul oltenesc al seriei a III-a, în timp ce Juventus București a fost cealaltă reprezentantă a Capitalei. Viitorul Domnești, CS Tunari, CS Balotești, Inter Clinceni și Metaloglobus au apărut ca reprezentante ale zonei Ilfov. Trebuie menționat că ultima echipă este de fapt din București, dar își dispută temporar meciurile de acasă pe terenul 2 de la Clinceni, acolo unde joacă și colega de serie Inter.

Primul și ultimul meci oficial, eșec în Cupă la Balotești

Numit la cârma echipei în această vară, Ilie Alexe nu a apucat să conducă echipa într-un meci oficial decât pentru un meci, cel de marți de la Balotești. Acolo, Dinamo II a pierdut la limită duelul cu gruparea locală, într-un meci în care au evoluat mai mult juniorii sub 19 ani. Au fost și câteva excepții, cele mai importante fiind bosniacul Hasanovic și migratorul Eugen Crăciun. Nu au lipsit și câțiva dintre „speranțele” care au cochetat în anii trecuți cu echipa mare, dar nu au confirmat așteptările, începând cu Dobrosavlevici și Buia jr. și terminând cu Cazacu, Burnea și Manyur. După aproape o oră de joc, în care nu au impresionat cu nimic, elevii lui Ilie Alexe erau conduși cu 2-0, prin golurile lui Mande și Antoche și a fost nevoie de o serie de mutări ale tehnicianului pentru a revigora jocul echipei. „Gaura” Bucur (17 ani) de pe stânga apărării a fost acoperită cu mai „vârstnicul” Cristea (18 ani), în timp ce inutilul Ionică  din avanposturile satelitului i-a lăsat locul lui Zeciu. Cristi Manea și Vartanian au completat cu sânge proaspăt linia mediană și jocul s-a schimbat în bine, Alex Stan reducând din diferență, iar Tănase blocând salvator un contraatac pe care scria 2-2. Relaxarea gazdelor le-a dat un imbold în plus puștilor dinamoviști, dar scorul final a rămas 2-1 pentru Balotești și a consemnat ieșirea din Cupă

Trag cortina într-un amical contra Conpetului ploieștean

Dinamo II își ia adio în această seară, cu un amical la Strejnic, contra celor de la Conpet, prilej cu care se speră că o parte dintre jucători vor lua ochii celor care vor asista și vor putea fi „măritați” cel puțin pentru perioada turului.

Revenind la meciul de la Balotești, iată și formula folosită de Ilie Alexe la primul și ultimul meci oficial al satelitului în sezonul 2013-2014, în paranteză fiind trecut anul nașterii: Manyur (1993) – Dobrosavlevici (1994), E. Crăciun (1986), Burnea (1992), Bucur (1996) – Al. Stan (1993), Hasanovic (1990) – Cazacu (1992), Buia (1994), Tudorache (1995) – Ionică (1993). Au mai jucat L. Cristea (1995), Zeciu (1994), Cr. Manea (1995), Vartanian (1995). Nu a fost folosit portarul Muțiu (1995).

Dintre cei menționați mai sus, desființarea satelitului nu va reprezenta o problemă majoră pentru cei născuți în 1995 și mai târziu, deoarece ei sunt considerați juniori și pot evolua la în campionatul național la categoria republicanilor, însă pentru restul vor urma zile fierbinți pentru a-și găsi o echipă nouă, unde să joace în noul sezon.

 

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 16 Aug. 2013, 18:32 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă