Debut „de trei puncte”

Marius ANGHEL 29 Jul. 2013, 14:00 Pregătiri, amicale
Debut „de trei puncte

Fortuna – fostă Brazi, fostă… Avântul Tomșani (echipă cumpărată de la Ion Mihai, actualul sponsor al echipei Astra 2 Ciorani) – a debutat pe terenul din Poiana Câmpina, într-un amical interesant, desfășurat pe durata a 105 minute! A fost 2-1 pentru Fortuna, în disputa cu Astra 2 Ciorani, într-un meci în care cele două echipe au făcut față unei călduri sufocante, oferind un joc destul de interesant.

Astra 2 a început mai bine partida și Neagu (min. 3) a reluat milimetric pe lângă poartă centrarea lui Bărăgan, pentru ca, apoi, Andrei Ciobanu să „înșire” toată defensive adversă și să marcheze pentru 0-1 în poarta goală (min. 17)!

„Trezită” de replica grupării „de județ”, Fortuna a răspuns prin ocaziile lui Vali Munteanu, cel care, în două rânduri, a ratat șansa egalării, moment în care de pe banca Fortunei a venit „propunerea indecentă” – anume ca prima repriză să țină 60 de minute, nu 45! Schimbarea a fost acceptată de banca Astrei, deși, era clar, gruparea din Ciorani era clar dezavantajată de mărirea timpului de joc, diferența de pregătire, între cele două grupări, fiind enormă.

Portarul „refuzat” de Fortuna – Alexandru Catană – a făcut, la rândul său, un meci perfect, ținând poarta „neatinsă” o oră de joc, astfel că ciorănenii au rezistat atacurilor echipei gazdă. După un șut la rădăcina barei, expediat de Gabi Munteanu, pentru Astra 2 (min. 58) și o reluare periculoasă a lui Păun, la un corner, a venit pauza, una care a „activat” forțele Fortunei, care a reușit să întoarcă scorul, diferența dintre „rezervele” celor două echipe fiind evidentă. Astfel, Chelaru a restabilit egalitatea (min. 63, 1-1), cu un șut pe colțul lung, după o pasă a lui Munteanu, apoi, Vali Munteanu – poate cel mai bun jucător al gazdelor – a profitat de „cadoul” făcut de Păun și a înscris pentru 2-1 (min. 77), scor care s-a menținut până la finalul celor 105 minute de joc.

Fortuna a dorit să învingă „cu orice preț” în acest amical, antrenorul Stelian Gherman dând credit rezervelor mult mai puțin decât a făcut-o omologul său – Adrian Peiu, chiar dacă, la Fortuna, pe lista jucătorilor din lotul lărgit se aflau jucători trecuți prin eșalonul secund, precum Petrescu, Negură, Mușuroaia, Ghiță, Oară, în timp ce, la Astra 2 – jucătorii de pe bancă au fost, în mare majoritate, copii născuți între 1994 și 1996, proveniți de la Astra sau aflați „în probe”.

Fortuna a părut o echipă „ok”, dar fără „motor”, gruparea lui Radu Călin și Virgil Munteanu – prezenți în tribune, fiind una de la care se așteaptă mai mult.

Câmpina – casă bună

De remarcat și noua față a arenei din Poiana Câmpina, care a fost serios cosmetizată și la care se lucrează în continuare, chiar în timpul partidei amicale de sâmbătă muncitorii făcându-și treaba la amenajarea spațiilor de sub tribună. Merită amintit și faptul că peste 100 de oameni au venit să vadă echipa care va „continua” tradiția fotbalului pe arena câmpineană, unde, nu cu mulți ani în urmă, Poiana făcea „legea” în eșalonul doi valoric.

Vișan reactivat!

După o jumătate de sezon în care nu a avut nevoie de serviciile lui Marius Vișan, atacant la care Edi Iordănescu a renunțat, jucătorul evoluând pentru CSM Câmpina, la amicalul cu Astra 2 Ciorani, Vișan a îmbrăcat, din nou, tricoul echipei lui Radu Călin! Acesta a jucat aproape o oră pentru echipa la care este și antrenor la copii și juniori, impresia fiind că, și după „retragerea neoficială”, Vișan tot este mai util decât alți „fotbaliști”. Interesant este că Astra 2 îi propusese lui Vișan să îmbrace tricoul echipei din Ciorani, în paralel cu activitatea de antrenor la grupele de juniori ale Fortunei.

Au renunțat la „under”

La meciul cu echipa din Ciorani, antrenorul Fortunei, Stelian Gherman, a luat o decizie interesantă, anume aceea de a nu folosi tot timpul trei jucători sub 21 de ani, cum prevede regulamentul în campionat, Fortuna părând mai interesată de a întoarce rezultatul amicalului, care după prima repriză, de 60 de minute, a fost de 0-1, decât de a „repeta” pentru meciul de miercuri, din Cupa României, de la Făgăraș.

Ghiță – testat de Fortuna

Antrenorul echipei gazdă – Stelian Gherman – l-a văzut la lucru la acest meci amical și pe fundașul stânga George Ghiță – fost la Petrolul, jucător care a îmbrăcat ultima dată tricoul celor de la CS Otopeni. Fortuna va decide săptămâna viitoare „dacă și cine” rămâne la echipă, fiind clar că gruparea de acum este sub cea din sezonul trecut, cum este la fel de evident că și șansele lui Ghiță de a rămâne nu sunt foarte mari. În schimb, la Astra 2, Butufei, Muscalu (învoiți) și Tătaru – accidentat, au lipsit, ca și Vali Iordache, cel care revine de săptămâna viitoare la echipă, odată cu amicalul contra celor de la Gloria Buzău – care are mari șanse să se joace în nocturnă, miercuri, pe stadionul din Crâng.

Fortuna – Astra 2 Ciorani 2-1 (0-1)
Teren: „Fortuna” – Poiana Câmpina. Spectatori: circa 100. Marcatori: Chelaru (63), V. Munteanu (77)/ And. Ciobanu (17)

Fortuna: Stroescu – C. Gherghe, M. Marin, Schuller, M. Mureșan – V. Munteanu, Crossman, Minciună, Stăncescu – Chelaru, Antohi. Au mai jucat: Măstăcan – M. Vișan, Negură, Mușuroaia, G. Ghiță, Petrescu, Oară, C. Matei, Guștiuc, Mădulărea, Ilinca, Adnam, A. Gheorghe, Caramalău. Antrenor: Stelian Gherman

Astra 2: Al. Catană – L. Dumitru, Neagu, Fl. Păun,, Tătaru, Zecheru – Al. Andrei, Căpălău, Bărăgan, V. Iacob – Aristan – A. Ciobanu. Au mai jucat Tănase – G. Munteanu, Fl. Albu, Gavrilă, Crăciun, Doncilă, Oaie, Al. Vasile, Stancu

Au arbitrat: Ovidiu Oprea – Mihai Vizitiu, Emil Mateescu
*S-a jucat pe durata a două reprize de 60, respectiv 45 minute.

Articol scris de Marian DIMA

Marius ANGHEL 29 Jul. 2013, 14:00 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă