Daniel Oprița, prezentat oficial la CS Mioveni. Ce a spus noul antrenor al argeșenilor și așteptările de la jucători: „Asta încerc să le bag în cap”

Marius ANGHEL 11 Jan. 2019, 15:22 Pregătiri, amicale

CS Mioveni a început anul 2019 cu un nou staff tehnic, după ce conducătorii clubului au decis că e momentul pentru o nouă schimbare, având în vedere rezultatele înregistrate în ultimele cinci etape din 2018. Contractele cu „principalul” Iordan Eftimie și „secundul” Mihai Olteanu au fost reziliate pe cale amiabilă, în locul lor fiind aduși Daniel Oprița și Fănel Nofitovici, acesta din urmă renunțând la postul de antrenor principal pe care îl ocupa la CS Balotești. Singurul component al vechiului staff care va continua este antrenorul de portari, Iulian Ilie.

Primul antrenament din 2019, la care au participat 28 de jucători, s-a ținut, joi, la stadionul Orășenesc din Mioveni, aici unde noul staff tehnic a fost mai întâi prezentat jucătorilor și apoi presei, după ședința de pregătire. Obiectivele lui Oprița sunt clare: promovarea la finalul sezonului viitor. Pentru ce a mai rămas din acest campionat se vrea o clasare cât mai sus și, totodată, formarea unui nucleu la echipă, cu mulți tineri, care să poată realiza ceea ce s-a propus în următorul an.

La conferința de presă, Daniel Oprița a vorbit despre noua sa provocare și a spus ce încearcă să schimbe în capul jucătorilor. „Le mulțumesc celor din conducere că s-au gândit la noi și că au avut încredere în noi. Sper să nu dezamăgim. M-am bucurat când am fost sunat și am ales fără să stau prea mult pe gânduri. Îmi doream să revin în circuit. Mioveniul este un club stabil, oferă condiții bune, se vrea performanță, deci este un climat bun pentru a avea rezultate. Am încredere că vom face treabă bună, chiar dacă în ultimele cinci meciuri de campionat echipa nu a avut rezultate prea bune. Echipa arată destul de bine și eu am încredere că putem face lucruri frumoase. Încercăm mai mult decât s-a realizat până acum. Eu chiar asta încerc să le bag jucătorilor în cap, că vreau să câștige fiecare meci, să jucăm fiecare meci la victorie, nu să obține un succes acasă și apoi să ne gândim la următorul, din deplasare, că vom vedea ce vom face… Este greu, dar nu imposibil ce ne-am propus. Mioveniul poate să bată orice echipă din Liga a 2-a, am încredere mare”, a declarat Daniel Oprița la prezentarea sa la CS Mioveni. Fostul atacant a mai antrenat în cariera sa echipele Metalul Reșița, Juventus București (acum Daco Getica), CSM Școlar Reșița și FC Voluntari.

„Pentru mine este o revenire la echipă, dar, acum, ca antrenor. Sunt însă cumva familiarizat cu ceea ce înseamnă CS Mioveni. Suntem tineri, dornici de muncă și sunt convins că vor apărea și rezultatele, pentru că știm cum trebuie să lucrăm”, a spus și antrenorul secund Fănel Nofitovici.

Voie bună la primul antrenament

Ieri dimineață, jucătorii au început să sosească la stadionul Orășenesc din Mioveni începând cu ora 9:30. Nerăbdători să înceapă antrenamentele, dar și să cunoască noul staff cu care vor lucra, galben-verzii au intrat liniștiți în vestiar și s-au dezechipat.

Daniel Oprița și Fănel Nofitovici au discutat cu jucătorii, dar prezentarea oficială a fost făcută la ora 11:00 de președinții Dumitru Olteanu și Constantin Stancu. Asta după o mică ședință ținută de oficiali, doar cu jucătorii, în care li s-au explicat așteptările de la noul sezon. După prezentare, antrenorii au rămas ei, la rândul lor, singuri cu fotbaliștii și au vorbit mai bine de 15 minute, Oprița explicându-le filosofia sa și ce așteaptă de la ei la antrenamente și la jocurile oficiale.

A urmat apoi prima parte a antrenamentului, cea de încălzire, iar secundul Nofitovici a lucrat aproape o jumătate de oră cu jucătorii, pe holul de la vestiare, exerciții de streching. În tot acest timp, nu au lipsit glumele din partea noului staff, acesta încercând să le dea jucători mai multă încredere în ei. „Acum e doar o mică parte. Dar așa de ușor va fi de acum încolo. Să nu vă speriați… Restul tacâmului veți vedea în cantonament”, le-a spus zâmbind Nofitovici.

După antrenamentul de încălzire, fizic, jucătorii au intrat pe teren, pentru continuarea ședinței de pregătire, tot fizică și de data aceasta. Au urmat mai multe serii de alergări, cronometrate de Nofitovici și la care s-a băgat la început și principalul Daniel Oprița.

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: CS Mioveni

Marius ANGHEL 11 Jan. 2019, 15:22 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă