Dacia Unirea n-a putut învinge Dunărea Călărași nici în amicalul revanșă

Marius ANGHEL 18 Jul. 2016, 13:59 Pregătiri, amicale
Dacia Unirea n-a putut învinge** Dunărea Călărași nici în amicalul revanșă

Sâmbăta trecută Dacia Unirea a disputat un al doilea amical cu Dunărea Călărași, dar nici de data aceasta tabela de marcaj nu a reflectat realitatea din teren. Acum, la Berca, cele două echipe au remizat 0-0, după ce în urmă cu o săptămână călărășenii se impuneau pe teren propriu cu 3-2.

Brăilenii au controlat ostilitățile în teren în prima repriză, și-au creat câteva ocazii de gol în partea a doua, însă, cu toate acestea, Dacia Unirea a obținut doar o remiză albă în fața unei formații care s-a întărit considerabil în această vară.

Alin Pânzaru a început partida de pe stadionul din Berca în formula Gârlea – Niță, Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – D. Oprea, Pușcașu, Petean, Necoară – Muscă, Enciu, iar în minutul 5, după un un-doi între Pușcașu și Enciu, cel de-al doilea a trimis mingea pe lângă poartă. După numai trei minute Niță a intrat în careul advers, a șutat plasat, însă Cezar Lungu a reușit să evite, in extremis golul. Brăilenii au rămas în jumătatea adversă de teren și puteau deschide scorul în minutul 17 numai că portarul Lungu a fost din nou inspirat și a reușit să-l blocheze pe Enciu. Tudor (min. 20) i-a incercat vigilența portarului Gârlea, însă acesta a fost la post, iar în replică, în minutul 27, după o centrare a lui Enciu, Petean a recentrat în fața porții pentru Pușcașu, care a șutat din întoarcere, însă din nou Lungu a avut o intervenție salvatoare pentru echipa sa. Dincă a trimis mingea peste poarta brăileană în minutul 32, iar finalul de repriză a aparținut tot elevilor lui Pânzaru: Muscă (min. 38) a șutat pe lângă poartă, iar mingea șutată din lovitură liberă de Petean (min. 41) a lovit bara interioară a porții lui Cezar Lungu și apoi s-a plimbat prin fața porții fără ca vreunul dintre atacanții brăileni să poată interveni.

În repriza a doua Dacia Unirea a evoluat în formula, Gârlea – Niță (Moroianu 60), Ivan (M. Iordache 60), Olenic, Stănciulescu – D. Oprea, Dima, P. Ioan, I. Mihai – Bilciulescu, Mucuță, iar ocaziile brăilenilor nu au mai fost la fel de numeroase. Ajutată de vânt, Dunărea Călărași a pus în două rânduri în pericol poarta brăileană, cea mai mare șansă de gol fiind irosită de Valentin Alexandru în minutul 65, când mingea a lovit bara exterioară și apoi a ieșit în afara terenului. Dacia Unirea a replicat tot printr-o mare ocazie de gol în minutul 71, când mingera centrată de Dima a fost deviată cu călcâiul de Mucuță spre Bilciulescu, însă atacantul venit de la Dinamo a ratat de la câțiva metri. Gârlea a mai avut o intervenție bună în finalul partiei astfel că amicalul s-a incheiat nedecis, 0-0.

„Sunt mulțumit de efortul depus de toți jucătorii care au intrat în teren. Prima repriză a fost a noastră, însă cu toate că ne-am creat câteva mari ocazii nu am reușit să înscriem. În partea a doua am jucat contra vântului și nu am mai reușit să ne creăm la fel de multe situații de gol. Marți jucăm acasă cu Unirea Slobozia, sâmbătă vom merge la Olimpia Râmnicu Sărat și apoi așteptăm să vedem când va începe campionatul. Dacă startul sezonului se amână vom mai juca un amical cu Juventus București”, a declarat antrenorul Alin Pânzaru.

Următoarele meciuri amicale ale Daciei Unirea sunt programate la Brăila, marți, 19 iulie, de la ora 18:00, cu Unirea Slobozia, și sâmbătă, 23 iulie, cu Olimpia Râmnicu Sărat.

De partea cealaltă, Dunărea Călărași va susține următorul joc de verificare la Slobozia, cu Unirea, vineri, 22 iulie, de la ora 11:00, la întoarcerea din stagiul de pregătire de la Ciuta.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 18 Jul. 2016, 13:59 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă