Curcă: „Iubesc Farul ca pe familia mea”

11 Feb. 2012, 15:53 Pregătiri, amicale
Curcă:**

Revenit la FC Farul după aproape trei ani, timp în care a activat la Dinamo, portarul George Curcă trage la tare la antrenamente și la meciurile amicale, având în față imaginea Ligii 1, unde vrea să ducă echipa al cărei căpitan a fost.

– George, cum merge pregătirea în Turcia?
– Super. Față de ce se întâmplă prin România, unde vremea își face de cap după bunul ei plac și nu ai cum să i te împotrivești, noi avem condiții foarte bune la Kemer. Terenurile sunt excelente, iar hotelul unde ne-am stabilit cartierul general, un stabiliment de cinci stele, oferă toate facilitățile. Într-un cuvânt, am găsit în Turcia ce căutam pentru o pregătire bună în vederea returului. Avem planuri mari pentru partea secundă a campionatului.

– Până acum, ați câștigat toate meciurile amicale. Ești mulțumit de evoluția echipei?
– Da. Farul este pe un drum bun. Avem echipă puternică, cu care îmi doresc să promovăm. Cu acest gând m-am întors la Constanța. De fapt, nici nu mă gândesc să ratăm accederea în Liga 1. Diferența dintre Farul și primele două clasate nu e mare, atât în ce privește punctele, cât și jocul.

– Se anunță un meci de foc la Ovidiu, între liderul clasamentului, Viitorul, și Farul. În tur a fost 0-0.
– Respectăm Viitorul, dar suntem și încrezători că o putem bate la Ovidiu. Repet, nu e mare diferență între noi și ei, chiar dacă l-au adus pe Dică. Și noi avem jucători de valoare, care pot face diferența. Vrem să amenințăm primul loc. În plus, noi vom avea și un atu în plus, suporterii, pentru că sunt sigur că, deși vom juca în deplasare, cei mai mulți fani din tribune vor fi ai noștri. Am auzit cum a fost meciul din sezonul trecut de la Ovidiu, când suporterii Farului au fost majoritari și au făcut spectacol. Cu tot respectul, dar Constanța nu se poate compara cu Ovidiu. Eu am crezut mereu în Farul și cred în continuare.

– Cum a fost revenirea acasă, reîntâlnirea cu foștii colegi (câți au mai rămas) și cu oamenii din club?
– Emoționantă. Ca o revedere a cuiva drag de care ai fost despărțit ani buni. Eu iubesc Farul ca pe familia mea. Nu pot uita că aici m-am format ca fotbalist și ca om, iar de la Farul am fost convocat la echipa națională. Am purtat banderola de căpitan al Farului cu onoare și cu mândrie.

– Dintre jucătorii nou-veniți la Farul, cine ți-a lăsat o impresie deosebită?
– Mi-au plăcut mult doi dintre puști, Coteanu și Berti Nicola. Doi copii de viitor, care s-au întors la Farul cu ambiție mare. Unul joacă pe dreapta, unul pe stânga, au viteză și centrări bune. Nu înțeleg cum de a renunțat Academia Hagi așa ușor la ei. Au jucat bine în amicale și s-au pegătit fără cusur.

Sursa: Sport 13

11 Feb. 2012, 15:53 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă