Cucui și Vladu, noutățile Mioveniului. Scor fluviu în primul amical al anului

Cucui și Vladu, noutățile Mioveniului.** Scor fluviu în primul amical al anului

CS Mioveni a început, sâmbătă, seria meciurilor de pregătire din această iarnă, echipa antrenată de Claudiu Niculescu luând un prim meci de verificare cu un adversar lejer, ACS Dănuț Coman  –  echipă de liga a V-a cu fotbaliști amatori.

Partida care s-a disputat pe terenul de la Ștefănești a fost un bun prilej pentru banca tehnică a echipei galben-verde de a vedea la lucru majoritatea jucătorilor din lot, mai precis de a vedea nivelul la care se află, după o săptămînă de pregătire de iarnă, acești fotbaliști. Au fost și unele excepții, cîțiva dintre jucătorii de bază din tur făcând doar pregătire fizică și nejucând vreun minut.

Scorul a fost mai puțin important în această partidă amicală, punându-se mai mult accent pe evoluția jucătorilor, câțiva dintre ei fiind și în probe. Totuși s-au marcat 15 goluri, cinci în prima repriză și restul în a doua, pe lista marcatorilor trecându-și numele Biceanu, Iancu, Nilă, Galan, Anghel, Dragalina, Năstăsie, Alin Popa și Cucui. Majoritatea reușitelor au venit în urma unor greșeli în apărarea echipei oaspete, gaben-verzii dejucând jocul la offside al adversarilor.

Urmează Unirea Bascov

Pentru CS Mioveni, acesta nu a fost singurul joc de pregătire în compania unei echipe mai slab cotate. Astfel, săptămîna viitoare, tot sâmbătă, galben-verzii vor juca cu liderul Ligii  I argeșene, Unirea Bascov, în timp ce, cu cîteva zile înainte de a pleca la munte, la Cheile Grădiștei, a fost luat un amical cu CS Afumați, din Liga a III-a. Și la munte, Claudiu Niculescu intenționează să joace cîteva amicaluri, însă, în momentul de față, nu se știe sigur ce echipe vor fi în zonă la pregătire.

Portarii adverși, de la Mioveni

Poarta adversarilor lui CS Mioveni a fost apărată în acest joc amical de doi goalkeeperi galben-verzi. Astfel, în prima repriză, între buturile lui ACS Dănuț Coman s-a aflat Bogdan Preda, în timp ce în partea secundă în poartă a stat Albu, doi goalkeeperi care fac pregătire cu CS Mioveni și fac parte din lotul lărgit al echipei. În ciuda faptului că au luat multe goluri, cei doi s-au remarcat și la multe alte faze, salvându-și formația și de la alte goluri. Pe margine însă, cei din anturajul oaspeților glumeau și spuneau că Mioveniul a vrut să se asigure de victorie și de-asta le-a propus să bage între buturi doi portari de-ai lor.

Au încercat și în 10, și în 12

Oficialii echipei de Liga a V-a au încercat mai multe tactici de a aborda partida, încercând să-i surprindă pe adversari. Astfel, profitând de faptul că scorul a fost strîns pînă în ultimele minute ale primei reprize, cea de-a doua a fost începută de oaspeți în doar 9 jucători de cîmp și cu portarul 10. Tactica nu s-a dovedit a fi însă una de bun augur, pentru că în scurta perioadă de inferioritate au început să curgă golurile. Apoi, oaspeții au vrut să recupereze și au încercat o tactică cu 11 jucători de cîmp, în total 12 pe teren cu tot cu portar. Văzând că nici așa nu merge, au revenit la prima tactică, cea de 11 la 11.

Arbitraj fără probleme

Meciul a fost arbitrat magistral de trei cavaleri ai fluierului argeșeni. Cu Chița la centru, Bălan și Bădiță la margini, brigada a avut ceva de muncă, și de-abia, de-abia s-a ținut de meci. Astfel, în prima repriză, asistentul II, Iulian Bădiță, mai că a făcut febră la mîna dreaptă de cîte ori a ridicat fanionul, jucătorii oaspeți evoluând foarte bine la off-side și lăsându-și adversarii în poziție afară din joc. De pe margine, lucrurile au fost văzute „altfel” de spectatori: „Spuneți-i lui Bădiță că o să își ia baremul” – aluzie la faptul că putea fi mai indulgent la acțiunile gazdelor. Centralul Chița a acordat și el cîteva cartonașe galbene jucătorilor celor două echipe, deși nu au fost intrări criminale, însă pînă la urmă i s-a reproșat și lui că totul s-a năruit pentru ACS Dănuț Coman în momentul în care nu a acordat un penalti în repriza a doua pentru ei, la un henț al gazdelor,  în suprafața de pedeapsă. În repriza a doua, asistentul I nu a avut atît de mult de muncă precum omologul său din prima repriză, pentru că jucătorii gal­ben-verzi au evitat off-side-ul.

S-a făcut doar antrenament fizic

Claudiu Niculescu nu i-a folosit în acest prim meci amical pe toți jucătorii pe care îi are la dispoziție în momentul de față. Astfel, șase dintre ei nu au jucat nici un minut, ei neintrând de altfel în planurile antrenorului. Este vorba despre brazilianul Roberto Ayza, atacantul Mihai Vintilă, mijlocașii Victor Mazilu și Alexandru Răuță și fundașul Ali Calvin, care la începutul meciului, timp de o jumătate de oră, au făcut alergări pe marginea terenului. Un alt jucător, Edi Stoica, a făcut și el antrenament separat, fiind într-un proces de recuperare.

Evoluții încheiate cu alergări

Jucătorii Mioveniului folosiți în amical nu au terminat ziua de pregătire odată cu fluierul final al reprizelor. La finalul primei reprize, fotbaliștii folosiți s-au adunat după cîteva momente la marginea terenului, de unde au pornit la alergare în jurul suprafeței de joc, la fel făcând și cei folosiți în partea a doua a partidei. Mișcarea de revenire nu a fost una foarte obositoare, pentru că, după doar două tururi de teren, cele două grupe s-au oprit.

Trei nou-veniți

În partida cu ACS Dănuț Coman, antrenorii Mioveniului au folosit și trei jucători veniți în această iarnă. În prima repriză, a evoluat, pe partea dreaptă, Sabin Lupu, fotbalist care aparține de Pandurii Tg. Jiu, însă, sezonul trecut, a fost împrumutat la FC Caransebeș în Liga a III-a, unde a și marcat cîteva goluri. După pauză, pe teren s-au aflat fundașul central Rareș Cucui, adus de la CSM Rm. Vîlcea, fotbalist cunoscut foarte bine de Niculescu și care a și înscris un gol cu capul la finalul  jocului, dar și Anghel, fost jucător în prima parte a sezonului, la Concordia Chiajna II.

Niculescu, în tribună

Claudiu Niculescu a urmărit jocul Mioveniului cu ACS Dănuț Coman din tribuna a II-a, acolo unde nu i-a avut alături decît pe directorul de marketing al clubului, Claudiu Cojocaru, și directorul sportitv Daniel Barbu. Cei trei au preferat astfel liniștea acelei tribune goale, pentru a putea urmări jocul în liniște și pentru a-și putea face o părere despre anumiți fotbaliști.

Două transferuri certe, la CS Mioveni

Pînă în momentul de față, CS Mioveni a ajuns la înțelegeri cu doi jucători care pot ajuta echipa în partea secundă a campionatului. Este vorba de fundașul central Rareș Cucui, fotbalist care va fi folosit și pentru că este Under 21, dar și de Iulian Vladu, mijlocaș de bandă, care s-a lansat în fotbal la Mioveni și care în ultimele sezoane a jucat pentru SCMS Iași și Liga I.

Echipele care au jucat, sâmbătă, la Ște­fănești, au fost:

# CS Mioveni (repriza I): Croitoru – Bogdan Stancu, Bogdan Stoica, Rada, Cătălin Stan – Biceanu, Galan, Iordache – Iancu, Nilă, Lupu.
# CS Mioveni (repriza a II-a): O. Popescu – M. Șchiopu, Negoiță, Rareș Cucui, Cătălin Stan – Iamandi, Mîrzeanu, Dragalina – Alin Popa, Năstăsie, A. Anghel.
# ACS Dănuț Coman: B. Preda – Tănase, Erișanu, Purcaru, Ciolca (Brădeanu) – Constantin, Muscalu, Sandu, Borzea – D. Barbu, M. Barbu. Antrenor: Auraș Caghiorghis

Articol de Silviu MIHAI

Pe aceeași temă